Autor Subiect: Totul despre rotile de iarna: pachete complete (jante otel + anvelope), modele de anvelope...  (Citit de 247736 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ...

Eu am pus iarna trecuta anvelopele Fulda Kristall Control HP2 92H daca tin bine minte si am fost multumit. Sunt mai silentioase decat cele de vara Conti EcoContact 5

The following users thanked this post: ambmihai

Offline Emilian Sohterus

ma pregatesc si eu pentru anvelope de iarna..
am remarcat postarea lui emilian si kleber mi se pare ok(pret si calitate)
eu ma gandisem la asta Fulda Kristall Control HP2 215/60 R16 99H XL
http://www.giga-anvelope.ro/cgi-bin/rshop.pl?s_p=Fulda-Kristall-Control-HP2-215_60-R16-99H-XL&details.
va cer sfatul,daca e bine sa schimb complet rotile,adica:cauciuc,geanta, senzor.
momentan intentionez numai cauciuc.Cum e mai bine ?

1. Intai controleaza diferenta dintre link si prezentarea din site, adica - in link scrie 99H, iar pe pagina este 91H.
 2. Jantele de aliaj iarna sunt expuse loviturilor, zgarieturilor..., sunt mult mai scumpe. Pe urma exista riscul deteriorarii senzorilor la doua schimburi de anvelope pe an.
  Astea sunt sfaturi, tu analizezi toti factorii si iei decizia cea mai avantajoasa pentru tine!!!

PS. Citeste tot ce este scris pe acest forum legat de roti de iarna, senzori, jante de otel... cuvinte cheie si dai cautare!
 Succes!

LE. Mai este un aspect, cumparand de la un dealer Suzuki, le iei gata ansamblate si echilibrate ( doua chestii care costa la randul lor ceva leuti), si poate ai norocul sa ti le monteze pe masina gratis, merita intrebat.

« Ultima Modificare: 12.Sep.2017, 07:10:59 p.m. de Emilian Sohterus »
  • Suzuki Vitara S 1,4 Boosterjet AT allgrip

The following users thanked this post: ambmihai

Offline bekxy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1344
  • Gen: Bărbat
  • SX4 S-Cross '16 Spirit 1.4 4WD 6MT
    • Bucuresti
Eu astă iarnă am făcut 3 calcule:
- 4 roţi complete de iarnă pe 16 (jantă de tablă + anvelopă + senzor + valvă) + 1 set de capace;
- 4 roţi complete de iarnă pe 16 (jantă de aliaj + anvelopă + senzor + valvă);
- 4 anvelope de iarnă pe 17 + 20 schimburi (10 ani, măcar de aş ţine maşina atâta vreme).

Într-un mix de costuri şi estetică a câştigat de departe varianta 3.
Coafura rezistă, momentan jantele sunt ca în prima zi, după o iarnă şi 2 schimburi de anvelope.
  • Suzuki SX4 S-Cross 2016 Spirit 1.4 Boosterjet 4WD 6MT

Offline shpeedy

@bekxy: chit ca nu faci multi km pe an cu setul respectiv de anvelope, 10 ani de exploatare sunt cam multi pentru ca materialul respectiv sa mai fie ok.

Parerea mea...

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline bekxy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1344
  • SX4 S-Cross '16 Spirit 1.4 4WD 6MT
    • Bucuresti
No, nooo, stai aşa, că n-a zis nimeni că le ţin 10 ani. Le ţin cât le-aş ţine şi pe alea pe 16.
Cum preţul anvelopelor pe 16 şi 17 este destul de apropiat, restul costurilor fac de fapt diferenţa (jante + senzori + valve + capace vs schimburi). Aşa că şi după 10 ani diferenţa este în favoarea variantei 3.
  • Suzuki SX4 S-Cross 2016 Spirit 1.4 Boosterjet 4WD 6MT

The following users thanked this post: gelum

Offline lllAlexlll

Si eu am ales tot sa iau cauciucuri de iarna pe 17 si le schimb vara,iarna.
  • Vitara Passion 1.6 MT All Grip Benzina

Offline thematriksz

Si eu tind sa merg pe varianta de cumparat 4 buc. anvelope de iarna de 17 anul acesta, urmand ca la anu' sa mai investesc intr-un set de 4 jenti de 17 (aliaj) + senzori...
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion 2WD 5MT / Savanna Ivory

Offline catris

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 10
    • Ploiesti
Eu am luat oferta celor de la Radacini. Sa vedem iarna asta cum se comporta. Mi-a fost mai comod asa si m-am gandit ca jantele de otel sunt mai bune.
  • Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Spirit AllGrip

Offline musicall

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 488
  • Dioxidul de carbon e principalul gaz cu efect high
Ce oferta ai găsit la Rădăcini? Cât a ajuns?
  • SX4 S-CROSS 1.4Boosterjet AllGrip
1. Ma uit dupa Suzuki... 2. Astept un Suzuki... 3. Conduc (si) un Suzuki.

Offline catris

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 10
    • Ploiesti
Le-am luat prin Martie parca, 3600 cu tot cu capace (215/60R16 99H Yokohama W.drive V905 iarna echipate cu janta tabla si senzori presiune TPMS, gata echilibrate)
  • Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Spirit AllGrip