Autor Subiect: Totul despre rotile de iarna: pachete complete (jante otel + anvelope), modele de anvelope...  (Citit de 247743 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline toma

Eu am facut doua ierni deja in Bucuresti cu Vitara cu roti de iarna pe 16 si nu am avut niciodata probleme.
Nu te obliga Suzuki sa iei de 16 cu jenti de tabla - iti poti lua linistit si anvelope de 17 doar ca le vei monta fie pe aceleasi jenti pe care le folosesti vara, fie pe un set nou nout de jenti din aliaj  :good:
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline jante.otel

De spui tu de set nou-nout de roti de aliaj? Merg pana la urma și alea SH, numai sa fie de Vitara și nu alte smecherii.
  • S-Cross
jante.otel@yahoo.ro

Tel: 0799354972

Offline alex.marius

Salutare,
sunt Alex, iar în aproximativ 2 săptămâni voi fi posesorul unei Vitara Allgrip pasion.
Deoarece mi-au  rămas de la vechea mașină un set de cauciucuri de iarnă noi (folosite maxim 2.000km) mă gândeam să le păstrez pentru Vitara. Problema este că dimensiunile nu corespund... cauciucurile sunt de 225/50 R17 in loc de 215/55 R17.
Din calculele mele,  balonajul este mai mic cu mai puțin de 6mm iar lățimea este cu 10mm mai mare. Credeți că e o problemă majoră, cât de mult m-ar afecta în trafic?
Mersi anticipat pentru răspunsuri.
  • Suzuki Vitara M16A Allgrip Passion

Online Catalln

Salutare,
sunt Alex, iar în aproximativ 2 săptămâni voi fi posesorul unei Vitara Allgrip pasion.
Deoarece mi-au  rămas de la vechea mașină un set de cauciucuri de iarnă noi (folosite maxim 2.000km) mă gândeam să le păstrez pentru Vitara. Problema este că dimensiunile nu corespund... cauciucurile sunt de 225/50 R17 in loc de 215/55 R17.
Din calculele mele,  balonajul este mai mic cu mai puțin de 6mm iar lățimea este cu 10mm mai mare. Credeți că e o problemă majoră, cât de mult m-ar afecta în trafic?
Mersi anticipat pentru răspunsuri.

In caz de accident asiguratorul poate invoca dimensiunile neomologate pentru a refuza plata, iar politia + RAR poate retine talonul + amenda.
Partial, tehnic e ok, omologate nu sunt decat doua dimensiuni (215/55R17 respectiv 215/60R16), diferenta e mica http://www.calcule.ro/Compatibilitate-Anvelope/Cu-alte-anvelope.aspx?lrid=59140&dm=5
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

Offline alex.marius

Înțeleg, asigurările ar putea fi o problemă...
Mersi
  • Suzuki Vitara M16A Allgrip Passion

Offline Meltdown

Pe mine m-ar interesa un pachet complet de roti de iarna.

Am primit oferta de la Radacini cu 3200 RON. Cauciuri Yokohama. 16 inch.

Pe mine m-ar interesa cu ceva Nokian sau Goodyear UltraGrid daca se mai fabrica. Tot pe la banii aia per total.

A gasit cineva vreo oferta interesanta ?

Momentan nu prea are nimeni nimic pe stoc.
  • 2017 SX4 S-Cross 1.4 TURBO 140CP 6MT AllGrip Passion Energetic Red Pearl

Offline Emilian Sohterus

Pe mine m-ar interesa un pachet complet de roti de iarna.

Am primit oferta de la Radacini cu 3200 RON. Cauciuri Yokohama. 16 inch.

Pe mine m-ar interesa cu ceva Nokian sau Goodyear UltraGrid daca se mai fabrica. Tot pe la banii aia per total.

A gasit cineva vreo oferta interesanta ?

Momentan nu prea are nimeni nimic pe stoc.

Salut!
Eu cred ca este o oferta buna! Mie la un calcul estimativ mi-a iesit 3376 lei un set de roti de iarna ( cu senzori).

Am calculat astfel:
 - anvelope Kleber - 1540 lei (385/buc) conform: https://www.anvelope.ro/filtru?latime=215&inaltime=60&diametru=16&sezon_radio=iarna&producator=Kleber&filtreaza=Filtreaza&caut_type=anvelope

- senzori roti 1036 lei (259/buc) conform: http://www.cauciucurijante.ro/Senzor-presiune/Senzor-presiune-roata-S180052056Z-9263.html

- jante otel in jur de 800 lei 4 buc.

LE.  Sau anvelope Nokian 1760 lei (440/buc) conform: https://www.anvelope.ro/filtru?latime=215&inaltime=60&diametru=16&sezon_radio=iarna&producator=Nokian&filtreaza=Filtreaza&caut_type=anvelope

=> in total de 3596 lei, concluziile le trangi singur!

Si un ultim LE. :  Daca ne uitam pe acest site: https://www.zoso.ro/clasificarea-anvelopelor-premium-decente-ieftine/ , vedem ca Yokohama si Nokian sunt grupate in aceeasi categorie "bunicele".
 Restul e doar inspiratie de moment si cat de stramt e buzunarul.

Cu acest LE. termin, promit  :pardon::
 Cand am fost saptamana trecuta la Dab, sa-mi ridic canuta si umbrela, aveau expuse 2 roti de iarna cu in pret de peste 1100 lei/buc, acelasi pret era si in mai - iulie cand am comandat si respectiv ridicat masina. La intrebarea mea despre pretul rotilor de iarna, mi s-a raspuns ca voi fi sunat si informat cand va aparea si care va fi oferta pentru rotile respective. Cum aflu ceva am sa va informez!
« Ultima Modificare: 11.Sep.2017, 05:37:11 p.m. de Emilian Sohterus »
  • Suzuki Vitara S 1,4 Boosterjet AT allgrip

Offline huminiuc_radu

In 28 decembie 2016 am primit Vitara cu setul de jante din tabla pe 16 , cu senzorii aferenti si cauciucuri Yokohama echipare la cerere . M-au costat 3900 de lei , cu 700 de lei diferenta parcurgi muuulti kilometri .
  • Vitara 1,6 VVT AllGrip Passion MT

Offline toma

Eu le-am luat pe cele din oferta Suzuki cu 3500 lei in urma cu 2 ani. Anvelopele Yokohama s-au dovedit bune pe zapada dar sunt destul de zgomotoase pe asfalt.
« Ultima Modificare: 15.Sep.2017, 05:06:24 p.m. de toma »
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

The following users thanked this post: doracapi

Offline ambmihai

ma pregatesc si eu pentru anvelope de iarna..
am remarcat postarea lui emilian si kleber mi se pare ok(pret si calitate)
eu ma gandisem la asta Fulda Kristall Control HP2 215/60 R16 99H XL
http://www.giga-anvelope.ro/cgi-bin/rshop.pl?s_p=Fulda-Kristall-Control-HP2-215_60-R16-99H-XL&details.
va cer sfatul,daca e bine sa schimb complet rotile,adica:cauciuc,geanta, senzor.
momentan intentionez numai cauciuc.Cum e mai bine ?
  • Suzuki vitara allgrip cool 1.6 benzina
Cine controleaza media ,controleaza mintea..Jim Morrison