Citat: Impresii...prima iarna cu New Vitara
Daca nu faci multe drumuri iarna in afara orasului si doresti totusi o anvelopa mai performanta vara de tip All Season, ramane totusi Cross Climate-ul.
"Daca nu faci multe drumuri iarna in afara orasului " ar trebui inlocuita cu "Daca pleci in afara orasului fara a consulta prognoza meteo", adica cum au facut cei cativa inconstienti ramasi A2 sau pe alte DN-uri, increzatori in turismele lor. Pentru ca in conditii grele nu te mai ajuta decat senilele !
Cu tot respectul si scuzele de rigoare, autoconsolarea ca eu "nu ies iarna din oras" mi se pare cel putin copilareasca. De obicei DN1 este mai curat decat... Lascar Catargiu, iar accidentele (usoare) se fac p-aci, loco, pe strazi laterale, prin parcari, unde poate niste anvelope bune ne-ar salva. Si dupa cum am vazut cu totii nu plecarea de pe loc e problema(chiar daca patinezi putin), ci oprirea este adevarata problema.
Si trebuie inteles ca acel cauciuc de iarna, foarte moale pe timp calduros(+20,+350C, n-are ce cauta vara pe roti !
Binenteles ca spatiul de franare creste daca rulam vara cu cauciucuri de iarna, care au o structura moale la temperaturi ridicate.