Autor Subiect: Totul despre rotile de iarna: pachete complete (jante otel + anvelope), modele de anvelope...  (Citit de 247757 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Dan T

Nu inteleg rationamentul, despre ce pierdere e vorba?  :dknw:  Economie poti face doar daca nu cumperi deloc anvelope de iarna si circuli tot timpul anului cu cele de vara pe jantele originale. In orice alta situatie ai o cheltuiala.

Este vorba de folosirea anvelopelor de iarna pe jante de tabla, nu cele de aliaj din dotare.
Parerea mea este ca nu merita achizitionarea de jante tabla si senzori pentru anvelopele de iarna ci se pot folosi fara nici un fel problema jantele aliaj originale.

Asa cum zicea, mai sus, colegul Catalln, am folosit iarna/vara aceleasi jante de aliaj pe 6 masini. Fara nici o problema. Fiecare masina a parcurs cca 150.000 km. Unele mai putin, altele mai mult. Fac multi km/an si schimb masina la fiecare 3-4 ani.

In mod normal, am pus aceasta intrebare. De ce atata agitatie pentru achizitionarea jantelor de tabla pentru anvelope de iarna.
Merg foart bine pe alea de aliaj, nu se intampla nimic.

In cazul de exceptie, singular, ghinionist in care cineva reuseste sa strice o janta aliaj, achizitia uneia singure jante inseamna un pret mult mai mic decat toate celelalte 4 jante tabla cu tot cu senzori. Sa nu mai zic ca nu se stie care este durata de viata a senzorilor aftermarket  :prty:
  • Vitara 1.6 Passion ALLGRIP

Offline rexkrokiDAU

In acest caz parerile sunt impartite, fiecare dupa preferinte si buget.  :)

Offline bogdanzarnescu

Pentru că:
E mult mai comod să schimbi anvelopele cu tot cu jante
Nu agasezi anvelopa cu levierul
Janta de aliaj e mai sensibilă la temperaturi scăzute
Riscul de a derapa și a lovi o bordură crește semnificativ iarna. Janta de tablă o îngrop si-o fac ghiveci, cea de aliaj dăunează pânzei freatice... (glumesc, e mai ieftin de înlocuit una de tablă)
Gropile acoperite de zăpadă. Cea de aliaj se deformează mai greu, dar riști să crape. Tabla se îndoaie, o îndrepți sau cumperi alta
De la soluțiile aruncate iarna și/plus pietriș, janta de aliaj ajunge să arate ca un capac de roată exfoliat (după o vreme)
Și nu în ultimul rând,  că așa vrea mușchii noștri  ;-)

Agitația e de la ADHD plus o formă ușoară de anxietate, ne tratăm
  • Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308

Offline aleksanders

si mai exista si riscul sa iti buseasca senzorul la schimbarea anvelopei
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline bogdanzarnescu

Da chiar așa, în tragicul moment în care se îmbolnăvește bateria de deces, atenționează cumva? Sau e eroare ca și cum ai avea pană?

Offline aleksanders

banuiesc ca odata cu moartea ei... nu mai emite nimic si ai eroare de functionare senzor, la pana iti da si valoarea pe care o inregistreaza - acum sa vedem - eroarea e specificata pe o anumita roata sau le iei pe bajbaite - roata cu roata  =))(schimbi pe rand cate o roata cu una de iarna)  :-t - asteptam cu maxim interes
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline bogdanzarnescu

Schimbi unul, îi schimbi pe toți, ce-i discriminarea asta?

Offline nedan64

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
    • bucuresti
salut
va rog dati-mi si mie codul pentru janta de pe vitara pt cauciucul de iarna 215 60 R16.
si inca o intrebare: care este codul de la janta pentru cauciucul 215 55 R17
multumesc.
scuze daca a mai fost postat aici, dar am citit tot forumul si nu am gasit cele doua coduri
  • sx4

Offline aleksanders

nu ai cautat chiar peste tot
la pag 4 - Jante TABLA R16 - KFZ 8183 R16 6 5X114,3 ET50

The following users thanked this post: nedan64

Offline Augustin Beldeanu

Va aduc in atentie urmatorul lucru: Daca pe New Vitara as pune pe jante de tabla de 16 inch anvelopele acestea BF Godrich 215/65/r16, amvelope care le-am vazut pe un duster cu jantele originale ale lui de 16 inch fara suprainaltare din arcuri.... (http://www.vadrexim.ro/anvelope-all-season-215-65-r16-bf-goodrich-all-terrain-ta-103s.html ) ...Din masurare ochiometrica a degajeului de aripi in zona rotiilor de principiu s-ar potrivi..dar nu am jenti de 16 inch sa le incalt cu astfel de anvelope....

Din ce am discutat cu cei de la Gollek Racing, suprainaltarea la New Vitara se face din arcuri si anvelope....

Deci? Ce parere aveti. (PS- va rog nu postati chestii gen ce va zicwe rar-ul sau alte aberatii de legalitate.....Ma intereseaza din punct de vedere tehnic....)Multumesc anticipat
  • Suzuki Vitara Spirit Allgrip MT; Logan mcv 1.5Dci 2007 si Symbol 1.4 16v Fidji Automat