Nu inteleg rationamentul, despre ce pierdere e vorba? Economie poti face doar daca nu cumperi deloc anvelope de iarna si circuli tot timpul anului cu cele de vara pe jantele originale. In orice alta situatie ai o cheltuiala.
Este vorba de folosirea anvelopelor de iarna pe jante de tabla, nu cele de aliaj din dotare.
Parerea mea este ca nu merita achizitionarea de jante tabla si senzori pentru anvelopele de iarna ci se pot folosi fara nici un fel problema jantele aliaj originale.
Asa cum zicea, mai sus, colegul Catalln, am folosit iarna/vara aceleasi jante de aliaj pe 6 masini. Fara nici o problema. Fiecare masina a parcurs cca 150.000 km. Unele mai putin, altele mai mult. Fac multi km/an si schimb masina la fiecare 3-4 ani.
In mod normal, am pus aceasta intrebare. De ce atata agitatie pentru achizitionarea jantelor de tabla pentru anvelope de iarna.
Merg foart bine pe alea de aliaj, nu se intampla nimic.
In cazul de exceptie, singular, ghinionist in care cineva reuseste sa strice o janta aliaj, achizitia uneia singure jante inseamna un pret mult mai mic decat toate celelalte 4 jante tabla cu tot cu senzori. Sa nu mai zic ca nu se stie care este durata de viata a senzorilor aftermarket