Autor Subiect: Totul despre rotile de iarna: pachete complete (jante otel + anvelope), modele de anvelope...  (Citit de 247763 ori)

0 Membri şi 7 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
De ce sa se inalte? Scopul jantelor de tabla este sa acopere mai bine discurile - nu ti le rugineste apa asa de usor,  suportul se face pe o lungime mare la soc cu distributie fara salturi a tensiunii in metal ( aliajul este si mai friabil la rece plus ca jantele de aliaj au alta geometrie de deformare la soc) caci iarna sub zapada nu vezi vreo creanga sau groapa in carosabil sau afara lui, chiar si borduri (daca voi n-ati luat borduri in roti la viata voastra eu am luat, ca nu le-am vazut!) si te-ai facut cu jante noi...de cumparat! Cel putin eu pentru asta mi-as fi pus jante de tabla...ca se merita!
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline Dan T

Apa intra la fel de bine si la fel de multa. Indiferent de tipul de janta folosita.
Dar sa cumperi 4 jante si 4 senzori adica cca. 1500 lei de frica unei gropi sub zapada... nu suna a drobul de sare?
  • Vitara 1.6 Passion ALLGRIP

Offline Dan T

Jantele de tabla sint folosite iarna pt a proteja jantele de aliaj de actiunea sarii. In plus, mai poti face o mica economie; punind jante de otel cu un nr. mai mic (16'' in loc de 17''), vei avea si un cauciuc mai ieftin.

Adica cheltui cca. 1500 lei pe 4 jante de tabla si 4 senzori presiune dar cumpar mai ieftin cauciucurile cu 400 lei (100/bucata).
Pierdere 1100 lei. Unde este economia?

Iar sarea nu se mai foloseste de mult timp.

Offline aleksanders

punem de tabla ca asa vrem noi.... tu poti pune de care vrei tu.... si asa nu te mai chinui sa intelegi ecuatia
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline Dan T

punem de tabla ca asa vrem noi.... tu poti pune de care vrei tu.... si asa nu te mai chinui sa intelegi ecuatia

:good: Un raspuns inteligent  :good:

Offline aleksanders

s-au tot explicat motivele si daca citesti de la inceput gasesti:
- o janta de tabla raspunde mai bine la actiunea sarii - si chiar daca rugineste o vopsea o face ca noua spre deosebire de cele de aliaj pentru care repararea este mai anevoioasa si mai costisitoare;
- o anvelopa pe 16 este mai ingusta si cu un talon putin mai mare fata de cea pe 17 - astfel iti favorizeaza condusul pe timp de iarna (zapada, flescaraie...);
- o janta de tabla preia mult mai usor (prin deformare) orice capcana pe care nu o vezi din cauza zapezii...
e destul de inteligent raspunsul asta?
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Online Catalln

Vorbesc strict din experienta.
Am avut pe masinile de serviciu (O2 si 3 cu pachet drumuri grele, Duster), doar jante din aliaj originale, si exploatarea masinilor a fost de la moderat (drumuri judetene, comunale, pline de hopuri damburi) spre greu (DN18, forestiere, miniere, borduri etc.), si nu au fost menajate deloc,  dar nu "prosteste/fara cap".
Nu am avut nici o problema de genul,  ovalizat/indoit,  fisurat etc.
Asta a fost motivul pentru care am optat pentru jante din aliaj si pe Vitara,  pentru sezonul rece, cu precizarea ca jantele achizitionate sunt si pt iarna,  nu toate jantele din aliaj sunt recomandate pentru sezonul rece.
Pana la urma daca sunt respectate conditiile/specificatiile totul tine de gust/disponibilitate financiara.
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti, Sector 3
e destul de inteligent raspunsul asta?
Declaratia asta "o anvelopa pe 16 este mai ingusta ... fata de cea pe 17" nu este suficient de inteligenta :) daca nu definesti complet dimensiunile anvelopelor pe care le compari. Cele standard cu care se echipeaza Vitara, 215/60R16 sau 215/55R17, au latimea identica 215 mm.
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

Offline aleksanders

mda - greseala mea - in cazul vitarei se pastreaza aceeasi latime

Offline rexkrokiDAU

Adica cheltui cca. 1500 lei pe 4 jante de tabla si 4 senzori presiune dar cumpar mai ieftin cauciucurile cu 400 lei (100/bucata).
Pierdere 1100 lei. Unde este economia?

Nu inteleg rationamentul, despre ce pierdere e vorba?  :dknw:  Economie poti face doar daca nu cumperi deloc anvelope de iarna si circuli tot timpul anului cu cele de vara pe jantele originale. In orice alta situatie ai o cheltuiala.