Autor Subiect: Totul despre rotile de iarna: pachete complete (jante otel + anvelope), modele de anvelope...  (Citit de 247772 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Cred ca ai un ordin de marime in plus la pretul cauciucurilor...  :-?
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline enicky

intamplare intamplatoare - de 3 zile am pus setu de iarna si pana azi nu am verificat presiunea in roti....
              Deci reiau dupa ce ai scris tu : azi le montezi, presiune ok, peste 3 zile(timp in care n-ai mai verificat), verifici, constati ca sunt sub, apoi pleci si te avertizeaza si ei pe bord. Mi-a scapat ceva? :)
       "....nu a scazut in timp ca sa ajunga la punctul critic de avertizare..." zici tu in postarea precedenta, dar de unde stii, daca timp de 3 zile n-ai verificat? aici nu inteleg.  :) Trei zile+frig au fost suficiente sa-ti dea "eroarea".
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline gigel

Mulțumesc gabineg. :pardon:
Așa e :cauciucuri 1220 ron și preț total 2408 ron.
O zi bună.
« Ultima Modificare: 01.Nov.2016, 12:35:27 p.m. de gigel »
  • S Cross Start -Silky Silver Metallic

Offline dan_wolf

...BF Godrich g force2 205 60 16...

De ce ai optat pentru 205 la latime?
  • Suzuki Vitara '16, Passion Allgrip

Offline Laurentiu

De ce ai optat pentru 205 la latime?
Daca rotile si le-a facut pentru iarna, niste cauciucuri "ascutite" sau mai bine zis inguste (205 fata de 215), se comporta mai bine pe zapada.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline gigel

Eu am S Cross si 205  este dimensiunea trecuta in talon.
  • S Cross Start -Silky Silver Metallic

Offline Cosmin09

Inseamna ca ai gresit doar locul unde sa postezi.

Aici se discuta despre jantele si anvelopele de pe noua Vitara. De aceea au aparut si intrebarile colegilor legate de dimensiunea aleasa de tine pt jante si anvelope.
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

Offline Augustin Beldeanu

INTREBARE: pentru modelele noastre ca anvelope de iarna mai profilata se potriveste dimensiunea de 215/65 R16, implpicit cu schimbarea de janta?
  • Suzuki Vitara Spirit Allgrip MT; Logan mcv 1.5Dci 2007 si Symbol 1.4 16v Fidji Automat

Offline Cosmin09

Dimensiunea respectiva nu este trecuta in Cartea de identitate a vehiculului si deci, la un control RAR pot aparea probleme.

In afara de aspectul legal, nu stiu daca se potriveste acea dimensiune pe Vitara pentru ca ar insemna o crestere cu 1 cm a diametrului rotii fata de roata de iarna cu dimensiunea recomandata, 215/60 R16. Daca e nevoie sa pui si lanturi, nu cred ca le mai poti pune pe anvelopa cu balonul de 65 mm.
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

Offline Augustin Beldeanu

Multumesc de raspuns  ;-), insa nu stiu de ce trebuie sa mai pun lanturi? Am tractiunea allgrip De dat pe hartoape prin p[adure ca vechile vitara nu o sa ma dau dar nici sa raman sa patinez cu anvelopele de asfalt nu as vrea in caz ca merg pe drumuri mai desfundate....... Ma gandeam sa ii fac un lift la arcuri concomitent cu schimbarea dimensiunii la roti. Bineinteles ca la verificarile ITP voi venii cu rotile originale pe 17 inchi urmand ca intre verificari sa merg cu cele precizate.
Momentan am 215/55R17 rotii de iarna adica de zapada...cu aspect destul de dragut (Federal Himalaya WS2) si se comporta exceptional. Ideea era sa incerc sa pun niste anvelope AT (all terrain) fara sa fac prea multe investitii momentan anvelope cu aspect mai furios gen  BFGoodrich ALL TERRAIN T/A KO2. Daca maresc lift-ul la ea mai castig un 3-4 cm fapt ce ma va ajuta si la unghiul de degajare fata. De asemenea, incaltata si cu anvelopele precizate se mai castiga si din ele o inaltare usoara....

O sa incerc sa vorbesc si cu colegii de pe forumul vitara4x4 unde sunt discutii mai tehnice, dar pana atunci, chiar daca nu sunt trecute in cartea de omologare intrebarea mea o mentin...

Atasat sunt doua poze cu un Duster si un Grand Vitara cu suspensii IRonMan si anvelope modificate....

• Suzuki Vitara Spirit Allgrip MT; Logan mcv 1.5Dci 2007 si Symbol 1.4 16v Fidji Automat