Autor Subiect: Noul Vitara S edition 1.4 140 Cp prezentat oficial la Frankfurt  (Citit de 96362 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline dbarabas

Re: Noul Vitara S edition 1.4 140 Cp prezentat oficial la Frankfurt
« Răspuns #880 : 24.Ian.2016, 08:12:59 p.m. »
Mulțumesc. Asa este, fiecare are pretențiile si așteptările sale versus banii cheltuiți. Din cate am observat masina este puternic computerizată ceea ce într-un fel este bine deoarece este posibil ca între timp o parte din probleme semnalate sa fi fost rezolvate software sau sa fie rezolvate în viitorul apropiat.

Sent from my iPad using Tapatalk

Offline magicoolje

« Răspuns #881 : 24.Ian.2016, 08:45:11 p.m. »
Asta sper si eu :)

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Vitara S allgrip 1.4 Turbo 6AT, scuturi din metal, cool white pearl

Offline smadalin

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 290
  • http://www.suzuki-club.ro/forum/jurnal-de-bord/jur
« Răspuns #882 : 24.Ian.2016, 09:24:08 p.m. »
Insa cand treci bine de 20.000 de euro pretentiile sunt altele; pe langa modelele noi (Qashqai, Kadjar, Sportage, Tucson) ai acces si la gama premium SH (X1/3, GLK, Q3/5) la km relativ decenti, loc in care Suzuki nu poate emite pretentii, lucru care se vede deja in parerile posesorilor (newah, magicojie).

Am un coleg de servici care si-a luat un seria 3, fabricatie 2013, din reprezentanta cu garantie doi ani de zile la componentele cheie. Pretul a fost de 25k euro. In perioada asta face revizia la masina, au trecut 10k km de cand a luat-o si lista suna cam asa:
- un rulment
- un telescop
- discuri spate
- inca doua chestii pe la partea mecanica din fata pe care nu le-am retinut.
- la asta se adauga 2000ron revizia cu consumabile(filtre, ulei, placute, etc)

In conditiile astea nu prea cred ca alternativa la Vitara e gama premium SH...no way. Sa dau 25k pe o masina SH si apoi la prima revizie sa am problemele astea..eu cred ca nu scapa fara 1200-1500 euro.
  • Suzuki Vitara Luxus 1.6 benzina

Offline enicky

« Răspuns #883 : 24.Ian.2016, 10:35:36 p.m. »
... Dupa vreo 2 ani de descoperit bug-uri si defecte de fabricatie pot spune ca m-am obisnuit/resem...
             Si dupa alti 2-4 ani cu marca cea noua (care v-a fii probabil dublul  pretului lui SX)  sa nu zici : " se intampla si la case mai mari"!
             O sinteza buna a facut colegul nostru @Bar aici http://www.suzuki-club.ro/forum/diverse-s-cross/pareri-s-cross-benzina/96/, si pe pagina urmatoare.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline magicoolje

« Răspuns #884 : 25.Ian.2016, 11:26:10 a.m. »
Din pacate da...am gresit forumul si totodata marca de auto. La daciile vechi am mai vazut sa inghete parbrizul.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk
« Ultima Modificare: 25.Ian.2016, 11:28:25 a.m. de magicoolje »
Vitara S allgrip 1.4 Turbo 6AT, scuturi din metal, cool white pearl

Offline Cosmin09

« Răspuns #885 : 25.Ian.2016, 11:27:08 a.m. »
Eu nu-mi pot explica de ce ingheata parbrizul pe interior. Eu nu am patit la Vitara dar la Nissan-ul pe  care l-am avut, mi s-a intamplat de 2 ori in cei 7 ani de utilizare si de-abia in al saselea an, nicidecum de la inceput. Nu stiu care sa fie cauza...
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

Offline mpamfil

« Răspuns #886 : 25.Ian.2016, 11:28:09 a.m. »
@newah Gheata pe interiorul parbrizului poti gasi la orice masina daca lasi pozitia aerului spre parbriz si cu circulare de afara, daca lasi aerul pe parbriz si picioare nu se intampla asta, sau daca il dai pe recirculare.
 Am vazut asta la multe masini, nu are treaba ca e Vitara sau nu.
 Se intampla de obicei dupa ce lasi masina seara dupa ce a fost incalzita bine si sufla vantul puternic, intra frigul direct pe parbriz si ingheata condensul format.
  • Suzuki Vitara S 1.4 AT AllGrip Bright Red

Offline fireburn

« Răspuns #887 : 25.Ian.2016, 11:28:15 a.m. »
Domnilor, s-au cam incins spiritele pe aici, cu toate temperaturile negative de afara :)
Fiecare este liber sa isi spuna parerea aici, pe forum. Daca ar fi si argumentata, ar fi un + pentru ceilalti utilizatori, deoarece poate ar invata ceva.

Parerea mea este ca orice masina este un compromis facut (plusuri si minusuri comparativ cu alte modele sau/si alte marci) si se putea si mai bine.

Revenind la afirmatia lui Newah referitoare la gheata formata pe interiorul parbrizului, cred ca depinde de mai multi factori.
Depinde de umiditatea din masina, coroborata cu setarile aerului conditionat (aer conditionat deschis/inchis + recirculare deschisa/inchisa + setarea de degivrare parbriz + .................). Or mai fi si alti factori mai putin importanti.

Eu testez acum o solutie antiaburire cumparata din Kauffland care, cica ar impiedica formarea condensului pe geamuri, in interiorul masinii.
Teoretic ar trebui sa fie ok; fara condens nu se mai formeaza gheata.
Va tin la curent cu rezultatul testului (pe cei interesati, bineinteles).

The following users thanked this post: newah

Offline boga81

« Răspuns #888 : 25.Ian.2016, 01:57:51 p.m. »
@newah: sx4 nu e copie fiat 500. A fost un parteneriat fiat - suzuki, unde fiat a venit cu design-ul (georgeto giugiaro) si motorul diesel, iar suzuki cu partea tehnica (platforma, sistem 4x4) si benzinarul. Si fiat-ul se numea sedici. Amandoua au fost construite in fabrica suzuki din HU.
  • Duster 1.5 Blue dCi 4x4 SL Orange, chill as f*ck / ex SX4 1.6 4x4 Navi a.k.a. Suzuka - MAD Springs Lift-Kit, K&N Filter, powered by obdtunig: Life begins at 4.000 rpm

The following users thanked this post: Augustin Beldeanu

Offline marcone

« Răspuns #889 : 25.Ian.2016, 03:10:41 p.m. »
Am un coleg de servici care si-a luat un seria 3, fabricatie 2013, din reprezentanta cu garantie doi ani de zile la componentele cheie. Pretul a fost de 25k euro. In perioada asta face revizia la masina, au trecut 10k km de cand a luat-o si lista suna cam asa:
- un rulment
- un telescop
- discuri spate
- inca doua chestii pe la partea mecanica din fata pe care nu le-am retinut.
- la asta se adauga 2000ron revizia cu consumabile(filtre, ulei, placute, etc)

In conditiile astea nu prea cred ca alternativa la Vitara e gama premium SH...no way. Sa dau 25k pe o masina SH si apoi la prima revizie sa am problemele astea..eu cred ca nu scapa fara 1200-1500 euro.

Suspensia nu e acoperita de garantia Suzuki de 5 ani fara limita de km iar discurile de frana nici atat, fiind consumabile, singura speranta la Vitara ramane sa fie fiabile.