Autor Subiect: Noul Vitara S edition 1.4 140 Cp prezentat oficial la Frankfurt  (Citit de 96463 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ecodrive

Re: Noul Vitara S edition 1.4 140 Cp prezentat oficial la Frankfurt
« Răspuns #710 : 23.Nov.2015, 05:10:28 p.m. »
Hai ca m-ai facut curios, cum se inchide corect capota la Vitara?

Confirm ca am vazut o Vitara in showroom cu o basea facuta in capota de un client care s-a chinuit sa impinga capota ca s-o inchida.
Vitara 1.4 Boosterjet S Allgrip AT  Galactic Grey Metalic

Offline marcone

« Răspuns #711 : 23.Nov.2015, 05:20:20 p.m. »
Ai Vitara, ca nu vad in semnatura ?

Nu am, altfel mi-ar fi spus si mie cum se inchide :)
Imi amintesc cu ocazia asta de faza cu Iphone-ul care pierdea semnalul cand il duceai la ureche.
« Ultima Modificare: 23.Nov.2015, 05:27:56 p.m. de marcone »

Offline ecodrive

« Răspuns #712 : 23.Nov.2015, 05:40:39 p.m. »
@ecodrive am citit cu interes expunerea ta : in mare se identifica cu 1,6 benzina, doar cu amendamentul consumului : cu aceeasi viteza, uneori chiar mai mare am rulat si eu dar am scos 6,4. Dar si consumul variaza in functie de mai multe criterii, cum ar fii : greutatea masinii, panta, vant, viteza, demaraje, etc. Teoretic 1,4 ar trebui dupa parerea mea sa scoata consum mai bun urban decat extra.

De aceea am spus ca nu stiu cat este de relevant consumul pentru ca stiam ca depinde de mai multi factori. Si asta nu a fost un drum in care sa ma concentrez pe scoaterea unui consum bun ci dimpotriva sa-i testez mai degraba veleitatile sportive, dar avand totusi in minte ca masina este inca in rodaj.

Legat de insonorizare, cam la fel se comporta si a mea, si te rog sa cauti in sectiunea Imbunatatiri new vitara/Audio unde am pus niste poze cu insonorizarea : ce am facut eu si ce se mai poate face. Tabla din care este confectionata este destul  de subtire si , evident, la viteze mari si transmite si produce o vibratie. De altfel cred ca li s-a spus tuturor la cumparare, cum se inchide capota motor, tocmai pentru a se evita ovalizari, etc.  Legat de forma aerodinamica, eu am mers si cu masini cu forme mult mai aerodinamice decat Vitara si erau chiar mai zgomotoase ca a noastra. Insonorizarea usilor, plafon, podea este imperios necesara (daca vrei sa mergi si cu viteze mai mari de 80km/h).Sa vezi experienta noua cand te va prinde o ploaie puternica ! :D s-o stapanesti sanatos!!

Am urmarit sectiunea de Imbunatatiri si am vazut ce ai realizat. Probabil voi apela si eu la aceasta solutie, dar asa cum am mai spus acest efect nu este inca foarte deranjant, deci nu am in plan asa ceva intr-un viitor prea apropiat.

Dar recunosc nu am S.
Legat de zgomot eu nu aud nimic deranjant. Ba chiar m-am mirat ca pe autostrada la viteza max legala e chiar liniște.  Am eu probleme cu auzul?

Cred ca se impunea la versiunea S, la fel de altfel si la versiunea diesel (nu stiu care situatia la aceasta versiune) o insonorizare mai buna fata de varianta pe benzina 1.6. Chiar daca nu este foarte deranjant, totusi sunetul acela de turbina ma duce oarecum cu gândul la zborul cu avionul  :D, unde auzi acelasi gen de zgomot.

Am masurat nivelul de zgomot cu o aplicatie de pe telefon si fara pretentii de acuratete, acesta masura undeva pe autostrada la 130 km/h in jur de 82 dB.

Vitara 1.4 Boosterjet S Allgrip AT  Galactic Grey Metalic

Offline danyepz

« Răspuns #713 : 23.Nov.2015, 08:43:48 p.m. »
Totusi ganditi-va ca masina are o greutate totala in cazul unui vitara s de doar 1235 kilograme si asta in varianta cu allgrip si AT....in cazul unei vitara cool 2wd vorbim de 1075 kilograme....sa ai o masina atat de mare si totusi atat de "zvelta" vine totusi cu un cost .
In momentul in care studiezi fisa tehnica iti dai seama imediat ca nu poti sa ai asemenea pretentii...si nu tine de cat costa masina
asa si un lotus elise costa vreo 40.000 de euro insa la 725 de kilograme iti dai seama ca nu o sa gasesti vreo optiune de confort ca sa nu vorbim de insonorizare.
  • Swift 1.2 2019

Offline enicky

« Răspuns #714 : 24.Nov.2015, 09:56:02 a.m. »
          Intr-adevar, daca insonorizezi masina trebuie sa te gandesti ca o vei mai ingrasa cu cateva kg, probabil vreo 10(asta depinde si de materialul folosit) + cele 2 scuturi, va fii mai grea cu aprox. 20 kg. Ceea ce nu e f. mult (cat sa-ti creasca consumul), ba poate ajuta la stabilitate(daca faci si podeaua) iarna sau pe vanturi puternice, avand in vedere ca e mai inalta ca un turism.
          Cu motor de 1,4 am mers pe chevrolet trax si se misca destul de bine, dar se tureaza mai mult decat 1,6. De aici necesitatea insonorizarii. Totusi, spre deosebire de alte masini vitara avea niste material lipit pe interiorul usii(decat deloc), dar plafonul dupa cum suna , cred ca e "gol". Suzuki diesel parea a fii destul de bine insonorizat, din ce-mi amintesc de la drive test.
           Dar dupa parerea mea cred ca insonorizari bune nu se mai fac decat la clasa de lux, la celelalte doar un minim necesar.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Cosmin09

« Răspuns #715 : 24.Nov.2015, 10:04:19 a.m. »
Pe mine, si incerc sa fiu obiectiv acum, nu ma deranjeaza vreun zgomot la rulare. Mi se pare bine insonorizata masina. E adevarat ca pana acum doar o singura data am iesit pe autostrada unde am mers cu 150-160 km/h si max 170 dar pt putin timp. Si pe atunci nu aveam setarea facuta in sistemul multimedia care creste volumul sunetul odata cu viteza iar muzica era data destul de incet, cam la nivelul 3-4 si tot se auzea cat sa inteleg versurile. Asadar, zgomot e dar nu e deranjant, cel putin nu pt mine si cel putin nu pana acum, cand nu am nici 400 de km facuti cu masina.

Sunt alte zgomote despre care am scris in sectiunea Probleme tehnice si de care nu prea sunt multumit.
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

Offline jante.otel

« Răspuns #716 : 24.Nov.2015, 08:13:06 p.m. »
Salut, nu stiu ce sti tu despre roata de rezerva pt noul Vitara, dar te asigur eu ca janta de tabla e facuta la Dragasani/Romania.
Ca nu o comanda producatorul de masini pt ca foloseste kit de gonflaj (din varii motive), asta-i alta socoteala.
  • S-Cross
jante.otel@yahoo.ro

Tel: 0799354972

Offline magicoolje

« Răspuns #717 : 25.Nov.2015, 10:19:09 p.m. »
A ajuns si la mine Vitara S. Nu am putut sa fac prea multi km dar ce pot spune pana acum ca este ok din toate punctele de vedere... mai putin consumul...Nu o sa mai zic nimic in plus...colegi care au luat-o au spus cam tot.... Tot ce pot spune pana acum este faptul urmator:
Consumul in oras nu scade sub 10l iar pe autostrada fara depasiri de 120 km/h am avut un 7.5 l.
Din punctul meu de vedere pana acum...e o mizerie fata de consumul tehnic specificat 6.4 oras (lol) si 5 exterior. Nu vreau sa folosesc cuvinte mari...dar dupa 1000 km care o sa fac tot ce scrie in manual...Chiar nu o sa inghit un consum de 10 l la suta in oras. Imi pare rau sa dau vesti proaste dar cam acesta este adevarul. Nu poti sari de la un consum specificat la apropare dublu...chit ca este rodaj sau orice s-ar zice... Ma bucur de masina...e o jucarie noua dar precizez ca am achzitionat acesta masina 80% prin prisma consumului... Daca in perioada urmatoare nu o sa scada acest consum.....nu stiu ce sa mai cred..
Acest rodaj il voi face pana la sfarsitul saptamanii...deci voi putea revenii cu date noi asupra consumului..
« Ultima Modificare: 25.Nov.2015, 10:24:28 p.m. de magicoolje »
Vitara S allgrip 1.4 Turbo 6AT, scuturi din metal, cool white pearl

Offline barry

« Răspuns #718 : 25.Nov.2015, 10:36:48 p.m. »
Felicitari! Sa o stapanesti sanatos!
  • Vitara Passion Allgrip 1.6VVT 2015

Offline georgeek

« Răspuns #719 : 26.Nov.2015, 09:17:48 a.m. »
@newah, unde ești? Ce s-a întâmplat cu mașina?
  • Vitara Passion 1.6 ALLGRIP 5MT Savana Yvory / Black