@ecodrive am citit cu interes expunerea ta : in mare se identifica cu 1,6 benzina, doar cu amendamentul consumului : cu aceeasi viteza, uneori chiar mai mare am rulat si eu dar am scos 6,4. Dar si consumul variaza in functie de mai multe criterii, cum ar fii : greutatea masinii, panta, vant, viteza, demaraje, etc. Teoretic 1,4 ar trebui dupa parerea mea sa scoata consum mai bun urban decat extra.
Legat de insonorizare, cam la fel se comporta si a mea, si te rog sa cauti in sectiunea
Imbunatatiri new vitara/Audio unde am pus niste poze cu insonorizarea : ce am facut eu si ce se mai poate face. Tabla din care este confectionata este destul de subtire si , evident, la viteze mari si transmite si produce o vibratie. De altfel cred ca li s-a spus tuturor la cumparare, cum se inchide capota motor, tocmai pentru a se evita ovalizari, etc. Legat de forma aerodinamica, eu am mers si cu masini cu forme mult mai aerodinamice decat Vitara si erau chiar mai zgomotoase ca a noastra. Insonorizarea usilor, plafon, podea este imperios necesara (daca vrei sa mergi si cu viteze mai mari de 80km/h).Sa vezi experienta noua cand te va prinde o ploaie puternica !
s-o stapanesti sanatos!!