Autor Subiect: Noul Vitara S edition 1.4 140 Cp prezentat oficial la Frankfurt  (Citit de 96308 ori)

0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline marcone

Re: Noul Vitara S edition 1.4 140 Cp prezentat oficial la Frankfurt
« Răspuns #1110 : 08.Mar.2016, 03:51:10 p.m. »
Vrei sa spui ca nu ai comandat S-ul pentru ca nu avea culoarea preferata?

Am zis ca as fi fost tentat mai mult de S,  nu ca as fi si optat pentru S.

Lucruri care m-au indepartat de la versiunea S au fost mai multe:
*3300 euro peste Passion la acealasi interior si finisaje si cu dotari suplimentare cu putina valoare adaugata pentru utilizator.
*Motor nou, netestat si necunoscut pe piata dpdv al fiabiltiatii, consumului cu complicatii doar de dragul scaderii - pe hartie - al emisiilor (injecte directa, turbo).
*culori terne, nu ma stimuleaza optic masinile albe, negre si cenusii iar rosul e pentru doamne. Pe de alta parte turcoazul si portocaliul sunt culori care accentueza "caracterul" Vitarei.
« Ultima Modificare: 08.Mar.2016, 04:02:07 p.m. de marcone »

Offline ecodrive

« Răspuns #1111 : 09.Mar.2016, 12:12:49 a.m. »
E decizia ta si o respect.

Totusi, daca ai fi facut comparatia cu versiunea Spirit, poate ca as fi fost de acord cu afirmatia ta referitoare la interior si finisaje, dar la Passion nu poate fi corecta comparatia. Ca sa nu mai vorbim de cutia automata, care nu e doar o dotare suplimentara.

Cat despre culori, gusturile nu se discuta. Dupa o varsta s-ar putea sa-ti schimbi parerea despre culoarea rosie. Dar nu rosu "Suzuki". Daca era un rosu "Mazda", cu siguranta as fi luat-o rosie  :).
« Ultima Modificare: 09.Mar.2016, 12:15:07 a.m. de ecodrive »
Vitara 1.4 Boosterjet S Allgrip AT  Galactic Grey Metalic

The following users thanked this post: marcone

Offline Lerua07

« Răspuns #1112 : 09.Mar.2016, 02:27:41 a.m. »
Si eu as fi luat-o rosie daca aveau un rosu Ferrari ! Cat despre motorul turbo si eu subscriu la retinerea unor colegi - cred ca nu este suficient de matur si , cum spunea si alt coleg, nu prea se merita cateva mii de euro in plus doar ptr 18% castig la putere obtinut cu un consum cu minim 20% mai mare. Poate doar cuplul mai mare sa justifice investitia in plus, dar si asta numai partial ptr ca nu este o masina autentica off-road ca sa necesite un cuplu cat mai mare.
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline marcone

« Răspuns #1113 : 09.Mar.2016, 07:57:25 a.m. »

Totusi, daca ai fi facut comparatia cu versiunea Spirit, poate ca as fi fost de acord cu afirmatia ta referitoare la interior si finisaje, dar la Passion nu poate fi corecta comparatia. Ca sa nu mai vorbim de cutia automata, care nu e doar o dotare suplimentara.

Cat despre culori, gusturile nu se discuta. Dupa o varsta s-ar putea sa-ti schimbi parerea despre culoarea rosie. Dar nu rosu "Suzuki". Daca era un rosu "Mazda", cu siguranta as fi luat-o rosie  :).

Interiorul e aproximativ acealasi la toate modelele, S-ul vine cu tapiterie din piele ecologica eu nefiind deloc fan al pielii de orice natura in primul rand din considerente ecologice (la cea naturala), in al doilea din cauza intretinerii pretentioase si in al treilea din cauza ca fara ventilatie in scaune transpiri repede comparand cu textilul. Cat despre detaliile rosii (cusaturi, cadrane) nu cred ca-si au rostul relativ la cat plastic / materiale tari sunt in habitaclu.

Cutia automata e singura dotare care imi lipseste cu adevarat la Passion 4x4 insa de la Passion 4x4 la S 4x4 AT sunt 4850 Euro. As fi achizitionat fara discutie un Passion 4x4 AT la 16.750+1.550=18.300 Euro insa combinatia asta nu e oferita de Suzuki - probabil pentru ca s-ar fi vandut in draci in detrimentul celorlalte versiuni unde marja de profit e mai mare pentru Suzuki. Asa ca schimbam manual.

In ceea ce priveste culoarea rosu, ai perfecta dreptate, chiar am vrut sa ma leg in postul initial de Mazda si rosu soul.
Daca nu as fi trait la tara - caci Ilfovul nu e mai mult decat un imens sat infect langa Bucuresti - inconjurat de noroi, drumuri desfundate si autoritati locale incompetente,  alegerea mea ar fi fost FARA DISCUTIE Mazda 3 sedan Rosu soul care este cea mai aratoasa masina pentru oameni normali in momentul actual.
Altfel e nevoie de putina garda la sol si de putin 4x4 pentru mers pe campuri pe urme de tractor, excaladat movile de pamant, trecut vaduri si nameti.

Offline CipV

« Răspuns #1114 : 09.Mar.2016, 10:38:17 a.m. »
Oricand exista varianta folierii, unde poti alege ce culoare vrei. Are si avantajul rezistentei la zgariere, nu se deterioreaza vopseaua initiala si costa undeva la 2500-3000 ron pentru toata masina. Eu mi-am foliat plafonul si stalpii cu negru metalizat (600 ron), arata la fel cu varianta 2Tone de 400 euro extra.

• Vitara 1.4 Boosterjet S Allgrip AT Galactic Grey

The following users thanked this post: IoanCC

Offline Cosmin09

« Răspuns #1115 : 09.Mar.2016, 10:41:25 a.m. »
Arata f bine si deja ma pune pe ganduri  :D
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

Offline enicky

« Răspuns #1116 : 09.Mar.2016, 10:57:54 a.m. »
Oricand exista varianta folierii,
  Adevarul e ca pentru protectia de gainat de pasari si pietricele plafonul si capota+faruri ar merita facute. Negrul e frumos dar si calduros la vara.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline AT

« Răspuns #1117 : 09.Mar.2016, 11:25:22 a.m. »
Numai ca pentru foliere trebuie gasita o firma care chiar are experienta si in primul rand oamenti care sa lucreze ingrijit.
Am sunat ieri la o firma din Bucuresti despre care gasisem review-uri bune, dar din pacate nu mai ofera servicii de foliere,
insa interlocutorul a fost foarte amabil si asa am aflat ca cea mai buna folie transparenta folosite de ei in trecut este cea
de la 3M urmata de LLumar si ca rezista bine pe masina cel putin 5 ani. Am inteles ca exista si alte folii mai ieftine dar slab
calitatative, care nu rezista la zgarieturi prea bine si incep sa se exfolieze dupa mai putini ani decat foliile profesionale.

Daca aveti informatii despre o firma in Bucuresti care ofera servicii de foliere in mod profesional, cred ca ar fi cea mai buna
solutie de protectie pentru masinile noastre, in special protectie in parcari fata de usile masinii vecine deschise "generos"
pana se opresc in portierele noastre.  Sa nu mai spun de urmele lasate de pietre/pietricele pe capota. Cred ca ar merita
foliata intreaga masina inclusiv barile. 

• Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline magicoolje

« Răspuns #1118 : 09.Mar.2016, 11:29:37 a.m. »
Si in felul acesta putem spune tot timpul ca masina este in tzipla :)

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Vitara S allgrip 1.4 Turbo 6AT, scuturi din metal, cool white pearl

Offline AT

« Răspuns #1119 : 09.Mar.2016, 11:41:26 a.m. »
La prima vedere,  pare ca aceasta operatiune (foliere transparenta pentru protectie)
ar fi cea mai buna investitie sa fim un pic mai lipsiti de griji aproximativ 5 ani fata de
zgarieturile mici (dar multe) care pot sa apara si in cateva luni (usi deschise in parcare,
pietricele pe drum sarite pe capota, inlaturarea zapezii inghetate, oamenii care asigura
curatenia strazilor si care maturand carosabilul freaca matura de usile masinii parcate
la bordura, etc).    Trebuie vazut si cat ar costa o foliere de calitate buna a intregi masini.
Daca stai sa te gandesti ca vopsirea unei capote/usi/ aripi costa cam 400 ron/reper
plus timpul pierdut ....pare interesanta protectia masinii prin foliere. 

Ca sa nu mai vorbim ca ar fi si o protectie impotriva agentilor corozivi care provoaca rugina :)
« Ultima Modificare: 09.Mar.2016, 11:44:16 a.m. de AT »
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -