Nu vreau sa alimentez o discutie care deja are vechime si care pare interminabila dar cred ca nu se intelege ceea ce reclama @magicoolje si lucrul pe care l-am reclamat si eu. Este vorba despre diferenta de consum dintre ceea ce a anuntat producatorul si ceea ce se intampla in realitate si nu despre consumul real inregistrat de Vitara comparat cu al altor masini, modele.
Este vorba strict de diferenta dintre consumul anuntat si ceal real. Si repet exemplul meu. La masina anterioara, diferenta dintre consumul anuntat si cel real nu a fost mai mare de 1-2 litri la 100 de km pe orice categorie de drum, ba chiar la drum lung, scoteam exact acelasi consum ca cel din specificatii. La Vitara, consumul este cu cel putin 2 litri mai mare pe orice categorie de drum pe care am mers pana acum si asta cu un stil de sofat economic.
Deci, este vorba despre ceea ce ni s-a prezentat inainte de cumparare si ceea ce este de fapt in realitate. Daca imi spunea ca voi avea un consum de 7 L/100 km mixt si eu aveam cum am acum, 7,5 - 8, era bine. Dar nu mi s-a vandut asa ceva. Mi s-a vandut un consum de 5,5 L/100 km mixt si eu am cel putin 7,5 cu efort. M-am referit la consumul mixt pt ca nu prea circul prin oras...am mai detaliat asta si cu alte ocazii.