Autor Subiect: Noul Vitara S edition 1.4 140 Cp prezentat oficial la Frankfurt  (Citit de 96317 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
Re: Noul Vitara S edition 1.4 140 Cp prezentat oficial la Frankfurt
« Răspuns #1060 : 01.Mar.2016, 07:40:45 p.m. »
Si Jimny consuma 6, 3 % in Patarlagele. ☺

Sent from my CW-Hi8-super using Tapatalk

Go Terios!!!:)

The following users thanked this post: ariciul

Offline magicoolje

« Răspuns #1061 : 01.Mar.2016, 09:02:34 p.m. »
A inteles cineva ca la alte masini detinute consumul in oras era cu maxim 2 litri in plus fata de manual? Si ca la Suzuki cu vreo 4 litri in plus fata de manual? Masinile exploatate in aceleasi conditii...acelasi oras.  Am un deja vu... la chestia asta... Cunoscatorii incearca sa imi spuna ca e ok, eu...nu sunt de acord... Daca urmatoarea masina de la Suzuki o sa spuna ca are consum de 3-4 litri in oras si o sa consume tot 10....o sa spuneti...ca e ok...ca pt un oras ca Bucuresti e normal 10? Eu fac referinta la anul de productie 2015. In acest an 2015, producatorul a spus 6.4% litri in oras si depaseste cu vreo 4 litri acest consum. Toti stim din proprie experienta ca la orice producator consumul este mai mare cu 1-2 litri fata de manual.... Intrebarea mea este de ce 4 litri in acest caz?
Oricum am impresia ca ma repet fara folos. Va rog evitati sectiunea Consum Combustibil "magicoolje" :))...ca o iau de la capat..ca si gluma.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk
Vitara S allgrip 1.4 Turbo 6AT, scuturi din metal, cool white pearl

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #1062 : 01.Mar.2016, 09:10:14 p.m. »
4 l in plus fata de ce spune brosura publicitara e mult, fara indoiala... 

dar pe de alta parte, cum stabilim la ce oras s-a gandit producatorul?   ca si Bucurestiul si Căzăneștiul sunt orase   :D

Offline magicoolje

« Răspuns #1063 : 01.Mar.2016, 09:20:18 p.m. »
Rex eu ma refream la utilizarea mai multor masini in aceleasi oras. Unele au marja de consum de 2 litri peste carte...iar Suza are 4 peste. Stiu ca testele de laborator sunt ideale...dar nu ar trebui la toate masinile sa fie la fel? Adica sa se pastreze proportiile.. Tot ce ma duce capul este ca consumul in plus este de la cutia automata. Majoritatea cu cutii manuale si motor 1.6 au consumuri decente...si depasiri ale manualului cu max 2 litri in plus. Solutie propusa de mine:
Sa se modifice in specificatii de la 6.4% la 8% si toata lumea ar fii happy. :)

« Ultima Modificare: 01.Mar.2016, 09:23:10 p.m. de magicoolje »

Offline Marci

« Răspuns #1064 : 01.Mar.2016, 09:21:22 p.m. »
Cred ca la Budapesta  ;), bineinteles exagerez,dar totusi cred ca acolo consumul ar fi mai aproape de ceea ce spune producatorul. Am trecut de multe ori prin capitala Ungariei si daca ai noroc sa prinzi verde la semafoare, poti parcurge km buni cu viteze de aprox.60/h, chiar mai mult.
  • S-Cross 1.4 AllGrip, ex. S-Cross1.6 Premium AllGrip

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #1065 : 01.Mar.2016, 09:29:18 p.m. »

Sa se modifice in specificatii de la 6.4% la 8% si toata lumea ar fii happy. :)

in cazul asta creste taxa de prima inmatriculare si impozitul acolo unde calculul e in functie de CO2...  scoate mai multe noxe, pe hartie   :)

Offline ariciul

« Răspuns #1066 : 01.Mar.2016, 09:30:18 p.m. »
Eu fac referinta la anul de productie 2015. In acest an 2015, producatorul a spus 6.4% litri in oras si depaseste cu vreo 4 litri acest consum.

magic si eu sunt cumva "suparat" de acest consum, insa hai sa luam un pic cazul meu:

Am avut inainte de Suzuki un matiz care are motor de 0.8 adica jumatate fata de vitara. Consumul oscila intre 7% si 7.5% in oras. Nu l-am putut duce mai jos.
In afara era alta mancare de peste, am obtinut si consum sub 5% cu tot cu AC
Cu vitara am in ultima vreme consum constant in oras de 8.5%

Concluzie: La acelasi sofer si stil de condus si aceleasi trasee prin orasul Iasi consumul difera cu 1.5% intre cele doua masini. Sincer nu mi se pare anormal. Singurul lucru care poate sa para anormal in povestea asta e consumul initial dat de Suzuki de 6.4% pe care n-o sa-l atingem niciodata in orasele nostre decat daca mergem numai noaptea cand toate semafoarele sunt pe galben intermitent! Deci daca sustii ca esti suparat atunci nu poti fi decat din acest punct de vedere. Parerea mea!
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #1067 : 01.Mar.2016, 09:31:15 p.m. »
Cat crezi ca poate consuma un Citroen C3 cu motor de 1.1 benzina in Bucuresti, masina de serviciu?
Go Terios!!!:)

Offline magicoolje

« Răspuns #1068 : 01.Mar.2016, 09:32:36 p.m. »
10?:))

Offline magicoolje

« Răspuns #1069 : 01.Mar.2016, 09:40:38 p.m. »
Ariciul...mi-am adus aminte de o intamplare hilara cu prima mea masina. Era tot un matiz. Acum vreo 10 ani cred. Legat de consumul din exterior.... Pe autostrada A2 era cat pe ce sa raman fara benzina....mai ca mai aveam putin si o impingeam... Pe accea vreme nu existau benzinarii pana la Drajna... Din ce motiv am ramas fara benzina? Am crezut ca matizul este un bolid de mare viteza si am mers constant cu 140 km/h. Abia am ajuns la un peco. Era masina economica dar nu la viteza mare :)
Scuzati offtopic.