Autor Subiect: Noul Vitara S edition 1.4 140 Cp prezentat oficial la Frankfurt  (Citit de 96329 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Cosmin09

Re: Noul Vitara S edition 1.4 140 Cp prezentat oficial la Frankfurt
« Răspuns #1010 : 25.Feb.2016, 08:45:45 a.m. »
A facut cineva deja revizia de 90k cu Vitara? De unde stie mecanicul tau costurile adevarate?

Costurile ti le poata da stiind ce piese trebuie inlocuite la acea revizie (lista este chiar in manualul masinii) si stiind timpii de manopera pentru fiecare operatie in parte ce trebuie facuta la aceasta revizie (demontat-remontat piesele si alte operatii de verificare mentionate tot in manual) - banuiesc ca au si cei de la Suzuki un program in care introduci seria de caroserie a masnii si cauti manoperele de inlocuit diverse piese. Iar daca nu ai serie de caroserie, poate poti cauta dupa tipul de masina, motorizare, tip cutie de viteze si anul fabricatiei. La alte marci se folosesc astfel de programe.

Deci, daca se vrea, se poate.
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

Offline magicoolje

« Răspuns #1011 : 25.Feb.2016, 08:49:48 a.m. »
 Ideea ca o iei mai ieftin si iti raman si bani sa bagi in ea daca ai ghinion? Exact cum am scris mai sus. Pretul de achizitie e mult mai mic...Se presupunea ca o masina noua nu implica ruleta ruseasca... In fine astea sunt discutii fara sfarsit...pass de data asta.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Vitara S allgrip 1.4 Turbo 6AT, scuturi din metal, cool white pearl

Offline saureign

« Răspuns #1012 : 25.Feb.2016, 09:26:08 a.m. »
urmarind discutia, cumva mi-a validat logica achizitiei: e riscant sa iau un model nou (care nu si-a dovedit fiabilitatea), dar - daca-mi place / consider un raport pret-calitate/caracteristici bun - macar iau varianta de baza. Eu unul, sunt multumit pentru cei 14300 EUR platiti: am tractiune integrala, am bluetooth, am priza 12V, am port USB, am aer conditionat. I-am mai pus scuturi metalice, ar merge si o lumina in portbagaj. In rest, n-am nevoie de mai mult. Deja are aproape 13000km, fara probleme. Ceea ce va doresc si voua.
  • S-cross 1.4 allgrip 2024 / ex-Swift 2019 allgrip / ex-Vitara Cool allgrip 2015

Offline Cosmin09

« Răspuns #1013 : 25.Feb.2016, 09:55:28 a.m. »
In cazul meu, alegerea versiunii S am facut-o pentru motorizare. Nu m-am asteptat in niciun moment ca plasticele sa fie de o calitate mai buna ca cea de la versiunea de baza. Dar si daca as fi ales versiunea de baza, tot m-ar fi deranjat sa am zgomote prin masina.
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

Offline Bar

« Răspuns #1014 : 25.Feb.2016, 10:09:26 a.m. »
Eu unul, sunt multumit pentru cei 14300 EUR platiti: am tractiune integrala, am bluetooth, am priza 12V, am port USB, am aer conditionat. I-am mai pus scuturi metalice, ar merge si o lumina in portbagaj. In rest, n-am nevoie de mai mult.

Eu altul, sunt extrem de multumit ca pentru 14500 euro platiti am cele de mai sus plus toate celelalte de la nivelul Elegance Allgrip. Chestie de negociere, plus ceva noroc.
E drept ca nu este "senzationalul" model Vitara, este doar mama lui, S-cross. Cred ca tata este Jimny.
Totusi, parca dintr-o clasa superioara de dimensiuni si finisari. Din discutiile pe forum, cred ca si fiabilitate.
« Ultima Modificare: 25.Feb.2016, 10:18:11 a.m. de Bar »
  • X

Offline saureign

« Răspuns #1015 : 25.Feb.2016, 10:31:51 a.m. »
asa pare, ca S-cross e totusi peste Vitara, ca finisaje. De fapt, eu as fi vrut un Jimny, dar a trebuit sa fac o alegere rationala (adica, sa impac pe mai multi;)
Totusi am o problema cu front-ul S-cross, plus ca abia ma impac cu lungimea Vitara...
  • S-cross 1.4 allgrip 2024 / ex-Swift 2019 allgrip / ex-Vitara Cool allgrip 2015

Offline shpeedy

« Răspuns #1016 : 25.Feb.2016, 11:13:49 a.m. »
comparam suzuki cu un passat sh din 2004 nu cu un tiguan de 30k....

Big mistake! Passat-ul B5/B5.5 este printre ultimele masini de la VW facute cu simt de raspundere...un tanc de masina. Partea nashpa era atunci cand pica o piesa mai importanta - erau scumpe piesele bune. Acuma, referitor la Tiguan, daca tu te simti mai bine sa ai probleme cu o masina de 30k Euro, in locul uneia de 20-22k Euro, nu stiu ce sa-ti zic... Ca si Tiguanu' are problemele lui - vezi TSI-urile...

eu am fost cu mecanicul meu la ei si cand a inceput sa le puna cateva intreebari pertinente in legatra cu cu masina(cat costa piesele de schimb, de ce nu au tampoanele hidraulice, de ce nu dau costurile adevarate la o revizie de 90k km, etc etc) dadeau din colt in colt si ziceau ca pune intrebari de masina de alta clasa.

P'aia cu tampoanele hidraulice recunosc ca n-am inteles-o - daca asa a fost proiectata masina. La ce raspuns se astepta si cum afecta raspunsul decizia de cumparare?

Referitor la revizii, recunosc ca n-am retinut ce motorizare e in aria ta de interes, dar exista pe forum topicuri de revizii in care poti vedea preturile pentru revizii la modelele SX4 si S-Cross cu motorizarile similare.

vi se pare normal sa iei masina noua si sa faci vizite la reprezentanta pentru tot felul de defecte?pai atunci iei un second hand daca e acelasi risc.

Nu, nu este normal. Dar la un SH riscurile sunt de cateva ori mai mari - depinde de fiecare ce prefera sa-si asume.

am intrat si pe ate forumuri si nu am intalnit asemenea nemultumiri.

Ca o parere personala cred ca este si o chestie de perceptie. Noua Vitara se bucura de un succes destul de mare pentru piata auto din Romania, avand multe comenzi intr-un timp relativ scurt de la lansare. Fiind un brand relativ putin cunoscut pe piata din Romania (si cu o promovare facuta la cote minime), cei interesati au inceput sa apeleze la Internet pentru a afla ce-si-cum. Forumul de fata fiind destul de acoperitor pentru brand cei care au venit sa se intereseze au si ramas si au venit cu pareri si bune, si rele intr-o perioada relativ scurta de timp. Cine isi aloca timp sa citeasca ai topicurile celorlalte modele Suzuki, o sa vada ca au fost si acolo pareri bune si rele, dar s-au intins pe o durata mai mare de timp, intrucat nu a fost aceiasi nebunie la achizitie.

si am mai observat ca trebuie sa ii mai pui si scut metalic, ca garda la sol este doar un pic mai mare decat la mokka de unde si frica dealerului la test cand am coborat o bordura.

Cu exceptia off-road-erelor si a pick-up-urilor, eu nu prea am auzit de masina sa vina in standard sau ca dotare optionala cu scut metalic. Acesta este strict alegerea ulterioara achizitiei facuta de posesor de a se proteja mai bine, fctie de cum intentioneaza sa-si foloseasca masina. In ceea ce priveste Mokka, daca referirea este la bara fata, parerea mea e ca Vitara sta mult mai bine. Mokka nu cred ca are mai mult de 15cm la bara fata.

eu unul daca as cumpara o masina care nu face banii as recunoaste greseala facuta decat sa caut doar partile bune ale masinii. asa ca mai astept sa vad si alti curajosi ce parere au. :)))). un minus si pentru sistemul audio..nu vi se pare?

Cine defineste daca o masina face banii sau nu si pe ce considerente? - castigam banii diferit si avem asteptari diferite de la viata asa ca avem o mare doza de subiectivism in aceasta afirmatie.

Cat despre asteptat, o idee foarte buna - mai scad efervescenta comenzilor, duratele de livrare si entuziasmul dealerilor in a tine de pret. Basca se mai rezolva problemele inerente unei vanzari in forta cum a fost cea de la lansare pana acum.
« Ultima Modificare: 25.Feb.2016, 11:15:20 a.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

The following users thanked this post: mpamfil

Offline bogdanus

« Răspuns #1017 : 25.Feb.2016, 02:34:05 p.m. »
Oameni buni,unii dintre noi se comporta de parca aceasta ar fi prima masina din viata lor.Oricine a avut tangenta cu masinile pina acum, stie ca nu exista masina perfecta.Singura problema reala semnalata pina acum pe un Suzuki Vitara a fost cea legata de cutia de viteze.Restul sunt lucruri minore care se rezolva.Faptul ca are greierasi sau face zgomot polita din spate sau mai stiu eu ce minune se zgomot  nu face din acest Vitara o masina proasta.Aceste mici neplaceri pe care le avem exista la orice marca si orice gama de masini chiar daca masina este noua.
Probleme grave le consider la wv.motoarele tsi care au crapat pina in 30 000km,probleme au fost la Qashqai unde pina in 10 000 oamenii au trebuit sa schimbe amortizoarele si list apoate continua asa ca va rog sa incercati sa separati problemele reale de mici neplaceri
Acestea sunt cateva exemple si ele pot continua  pentru fiecare marca.
http://www.reno.ro/probleme-kit-ambreiaj-t292883.html
http://www.reno.ro/Captur-1-5-dci-90cp-sunet-motor-t290467.html
http://mitsu.ro/forum/index.php?showtopic=11668
http://mitsu.ro/forum/index.php?showtopic=5483
http://mitsu.ro/forum/index.php?showtopic=11198
http://vwforum.ro/topic/111464-zgomotele-de-prin-octavia-3/
http://vwforum.ro/topic/120288-inventar-piese-schimbate-in-perioada-garantiei/
http://www.4tuning.ro/tehnica-auto/motorul-volkswagen-cu-probleme-1-2-1-4-tsi-si-parerea-oamenilor-23175.html

The following users thanked this post: mpamfil, ecodrive, PAR

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14589
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #1018 : 25.Feb.2016, 03:40:20 p.m. »
Singura problema reala semnalata pina acum pe un Suzuki Vitara a fost cea legata de cutia de viteze.
Mai e si problema motorulului colegului @barry. Ambele rezolvate in garantie.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline smadalin

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 290
  • http://www.suzuki-club.ro/forum/jurnal-de-bord/jur
« Răspuns #1019 : 25.Feb.2016, 04:09:50 p.m. »
Nu inteleg de ce astfel de discutii ajung sa fie interminabile. Nu se aplica doar la masini, ci peste tot: Samsung vs Apple, Cola vs Pepsi, etc.
Mereu sunt persoane care zic ca ce au ei e cel mai bun si ce au altii e prost. Ghice ce? Nu e asa. Ce ai tu..ai tu, ce are altcineva..are altcineva. LOL. Asta e singurul adevar valabil.

Vrei sa iti justifici alegerile prin a scoate in evidenta minusurile alegerilor facute de altii din jurul tau. Foarte bine, daca asta te motiveaza si asa faci alegeri in viata e doar treaba ta.

E Vitara cea mai buna masina din lume? NU. Exista titlul de cea mai buna masina din lume? NU. Exista o masina care este cea mai buna din lume pentru mine? DA. In momentul asta este Vitara, peste 1 an poate fi un Audi, peste alti 5 ani poate fi un Tesla.

Cumperi o masina pentru ca o vrei, iti place, te-a cucerit si crezi ca se lipseste pe bugetul tau din orice punct de vedere. Nu cumperi masina pentru ca nu ai alte variante. Du-te pe alte forumuri, stai 2-3 luni si usor usor vei ajunge la concluzia ca iti faci singur masina. Si atunci cu siguranta vei avea probleme :))

Spor la a va ridica masina in ceruri, oricare ar fi SH sau nou, poate ramane acolo.
« Ultima Modificare: 25.Feb.2016, 04:15:32 p.m. de smadalin »
  • Suzuki Vitara Luxus 1.6 benzina

The following users thanked this post: PAR