Autor Subiect: Vacanta Grecia  (Citit de 29640 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Valy-SSS

• Full Member
  • Mesaje postate: 166
  • Gen: Bărbat
Re: Vacanta Grecia
« Răspuns #140 : 30.Mar.2010, 10:18:29 p.m. »
Salut gabineq. Poti sa imi dai mai multe detalii despre Corfu. As vrea sa merg in august dar am citit pe TripAdvisor la un review ca e plin de viespi si de tantari.E adevarat?  in rest cum sunt plajele,apa?

Online gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #141 : 31.Mar.2010, 11:20:33 a.m. »
Salut, Valy-SSS.
Noi am fost in august, nu am avut neplaceri de la viespi si tantari. Atasez un link aici cu pareri ale unora care au stat la acelasi hotel cu mine (Alonakia), cu care in general sunt de acord.
http://amfostacolo.ro/hotel.php?d=alonakia-agios-gordis--corfu&id=996

Plaja este lunga (2-3 km), cu nisip fin, dar si cu pietris in zonele neamenajate cu sezlonguri. Acolo sunt mici locante de unde poti lua o bere, un suc sau alte chiestii, la pret de carciuma. Mult mai ieftin te descurci la mini-market-uri, aflate la 5-10 minute de plaja, pe strada ce coboara din statiune.
Apa este foarte limpede, curata si putin adanca. Problema este ca, in unele locuri, intrarea in mare se face pe pietre, drept pentru care ne-am cumparat niste pantofi de atletism cu talpa de cauciuc (5 euro perechea), cu care intram in mare.
Am mai vizitat o statiune numita Paleokastritza, aflata la poalele muntelui ce coboara direct in mare, dar acolo plaja e mai discreta (un golf, doua cel mult).
Turoperatorii care vand direct Corfu sunt Christian Tour si Europa Travel.
Din punct de vedere al cheltuielilor, vacanta ni s-a parut O.K.   

Am gasit si site-ul oficial al hotelului: http://www.alonakiahotel.gr/
« Ultima Modificare: 31.Mar.2010, 11:31:48 a.m. de gabineg »
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline miocrl

« Răspuns #142 : 08.Aug.2010, 03:14:18 p.m. »
planuiesc o vacanta in Thassos - Potamia Bay. cum se poate ajunge pana pe vf. Ipsarion? ati fost careva acolo sus?

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
« Răspuns #143 : 17.Aug.2010, 02:53:11 p.m. »
Ai aflat pana la urma? Eu nu am fost in Thassos...
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline miocrl

« Răspuns #144 : 17.Aug.2010, 03:39:06 p.m. »
nu am  aflat dar intre timp am schimbat destinatia spre Halkidiki

Offline Silfax

« Răspuns #145 : 27.Mai.2011, 12:25:58 a.m. »
Readuc subiectul acesta in actualitate deoarece am de gand sa fac o Grecie pe ruta Iasi - Bucuresti - Tessalonik - Meteora - Corfu. In Tessalonik mi-am propus 2 zile sa-mi trag sufletul si la Meteora una. Restul de 7 zile am decis sa le petrec in Corfu. La recomandarea mai multora, m-am decis sa nu fac rezervari si sa merg pe principiul vazut-placut-negociat-cazat. As aprecia idei/propuneri sau ceva recomandari legat de acest traseu si de ceea ce ar merita vazut de-a lungul lui. Multumesc anticipat.
  • S-Cross Elegance benzina 4x2

Offline sx4 sedan 2009

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 269
« Răspuns #146 : 28.Mai.2011, 12:58:09 p.m. »
Eu am făcut traseul iaşi - drobeta - porţile de fier- Nis- macedonia- grecia - paralia. Am preferat să trec prin două ţări civilizate chiar daca traseul a fost mai lung. Plus că drumurile sunt foarte bune, marea majoritate pe autostradă. Am evitat bulgaria din foarte multe motive obiective şi a fost o decizie foarte bună. E bine să-ţi faci plinul la intrare în Grecia la macedoni ( este mai ieftin) În rest să ştii că negocierea la faţa locului este ok., plus că vezi şi condiţiile nefiind limitat de rezervări. În rest bafta.  Meteora merită de văzut.

Online gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #147 : 28.Mai.2011, 01:29:38 p.m. »
In Corfu sa vizitezi neaparat Achileon, un fost palat al imparatilor prusaci si habsburgi, dedicat zeului Achile. Mai tarziu grecii l-au transformat in cazinou, dar acum e muzeu. Doua statiuni mi-au placut in Corfu: Agios Gordios in vest (in care am stat) si Paleokastritza (in nord) pe care am vizitat-o.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
« Răspuns #148 : 01.Iun.2011, 07:42:28 p.m. »
In Corfu nu am fost, insa Salonic este frumos. Mi-a placut chiar mai mult decat Atena, mi s-a parut mai curat, mai ordonat.
La Meteora iar este frumos. Intre Salonic si Meteora vei trece si pe langa muntele Olimp (sper sa nu ma insel, poate depinde si de traseu). Daca ajungi pe acolo, poti urca un pic catre varf, este o cabana acolo sus; privelistea este foarte frumoasa, numai sa nu prinzi innorat.

Vacanta placuta si adu-ne poze!
Mie, personal, mi-e dor de Grecia, nu am mai fost din 2009, iar pentru anul asta avem alte planuri :P Poate la anul...
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline Forte

« Răspuns #149 : 02.Iun.2011, 10:44:15 a.m. »
Imi fac si eu planuri de vacanta pentru Grecia! Am fost in Thassos de Paste2009 si m-am plimbat 3 zile cu un Jimny inchiriat! Acum as vrea sa merg cu al meu Jimny ... distanta ma sperie ... dar cu un pic de efort ajungi intr-o singura zi! Perioada la care ma gandesc este 1-10 septembrie! Ma tenteaza Thassos sau Corfu, vreau sa am muntele aproape pentru ca zilnic o sa-mi doresc o plimbare off-road, la ei nu este off-road, este on-road pe drumuri de munte!

Program estimat: mic dejun, balaceala, pranz, plimbare pe insula, cina, somn!