Autor Subiect: Vacanta Grecia  (Citit de 29614 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Utilizator_Anonim

Re: Vacanta Grecia
« Răspuns #250 : 19.Iul.2018, 07:23:01 p.m. »
Relax
In cursul saptamanii nu prea am vazut radare, in wk end da
Banuiesc ca pleci duminica spre luni
Foloseste waze
Si bucura-te de vacanta
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline solymir

« Răspuns #251 : 20.Iul.2018, 12:59:58 p.m. »
Apar si eu pe aici. Anul trecut am fost in Paralia Katerini (never again) + Litochoro (recomand muntzomanilor, traseele sunt superbe si bine intretinute)
Anul asta as cam vrea Lefkada.
Doua intrebari:
1. Se poate face intr-o zi? Bucuresti-Paralia l-am facut intr-o zi dar a cam fost la limita...
2. Prefer o zona cuminte, silent, fara bumti-bumti. Idei?
3. Daca ni se ia de insula, avem ce vedea pe continent, int-o excursie de o zi?

Multzam.
  • S-Cross Luxus Mineral Grey. Pentru ca Spirit AT nu exista...

Offline ...

« Răspuns #252 : 20.Iul.2018, 01:28:14 p.m. »
1. Intr-o zi se poate face si pana in Belgia, zombie style. Eu, personal, nu recomand sofatul pana in Lefkada fara pauza de o noapte.
2. Un coleg s-a intors recent din Nikiana si a fost foarte multumit (rezervare si plata in prealabil, cu mult timp inainte), noi am stam in Ligia, dar era plaja ingusta tare, cu pietre si foarte multi arici de mare. Oricum a fost doar pentru cazare, am explorat zilnic regiunea.
3. Ai ce vedea in insula, la cate plaje frumoase sunt: Egremni, Porto Katsiki, Kalamitsi etc. Sau cascada Dimossari. Pe continent, aproape de Preveza, nu stiu destinatii de vizitat.

Offline solymir

« Răspuns #253 : 20.Iul.2018, 02:30:56 p.m. »
1. Asa ma gandeam si eu, cu pauza, probabil pe langa Salonic - desi de cand cu ACC-ul e mult mai putin obositor la drum lung, mai ales ca vad ca pana aproape de Lefkada e autostrada.
3. E bine daca avem multe de vazut pe insula, atunci nu ne mai obosim pe continent.

Presupun ca e bine de facut un plin pe continent, nu? Ma astept sa fie mai scumpa benzina pe insula.
  • S-Cross Luxus Mineral Grey. Pentru ca Spirit AT nu exista...

Offline ...

« Răspuns #254 : 20.Iul.2018, 02:52:25 p.m. »
Da, pe continent. Atentie, pe Egnatia Odos, la intoarcere, nu prea sunt benzinarii (la Ioannina e un Shell, apoi un Aegean si abia la Kozani e Avin pe autostrada, unde atentie sa nu iti bage benzina cu cifra octanica de 100, mai scumpa. No self-service.

Cam departe Salonic de Bucuresti si prea aproape de Lefkada la intoarcere. Mai bine cauta in Sofia, undeva aproape de centura de nord/autostrada.

Offline toma

« Răspuns #255 : 20.Iul.2018, 02:56:03 p.m. »
La dus te poti opri pentru o noapte la Meteora - merita.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

The following users thanked this post: Tatallor

Offline sfichiu

« Răspuns #256 : 21.Iul.2018, 10:11:31 a.m. »
Apar si eu pe aici. Anul trecut am fost in Paralia Katerini (never again) + Litochoro (recomand muntzomanilor, traseele sunt superbe si bine intretinute)
Anul asta as cam vrea Lefkada.
Doua intrebari:
1. Se poate face intr-o zi? Bucuresti-Paralia l-am facut intr-o zi dar a cam fost la limita...
2. Prefer o zona cuminte, silent, fara bumti-bumti. Idei?
3. Daca ni se ia de insula, avem ce vedea pe continent, int-o excursie de o zi?

Multzam.

Eu am mers anul trecut in Parga cu o halta de-o noapte in marginea Salonic-ului la o pensiune rezervata din timp.De aici "zbori" pe drum,e foarte bun si nu mi s-a parut aglomerat,fara politie.Lefkada- Parga is in jur de 80km,l-am facut intr-o zi pentru a vedea ceva  noutati.
Recomand ca Bucuresti-Lefkada sa-l faci in doua zile.
  • VITARA S ,Matiz

Offline daktery

« Răspuns #257 : 25.Iul.2018, 03:11:03 p.m. »
Salutare,

A fost cineva in Gerolimenas -> in sudul peninsulei Peloponez?
Care drum este mai frumos de la Salonic->Larisa->Athena sau Salonic ->Ioninna->Patras?
Din ce am citit in ultima perioada te rupe benzina in grecia,cam 1,5euro/l, autostrazile sunt scumpe ?

Multumesc.
  • Suzuki Vitara 1.6 vvt/spirit/allgrip/MT

Offline ...

« Răspuns #258 : 25.Iul.2018, 03:18:08 p.m. »
Daca vrei sa mergi acum, mare grija ce traseu selectezi, sa nu te arda la buzunar nu doar benzina...Acum trei saptamani am alimentat pe Egnatia Odos, in zona Kozani, cu 1.63 Euro litrul.

Offline toma

« Răspuns #259 : 25.Iul.2018, 03:35:20 p.m. »
Salut,

Drumul prin Ioannina- Patras este mai frumos. Autostrada est-vest (Egnatia) este spectaculoasa prin numarul de tuneluri si viaducte, vei fi invidios pe ce infrastructura rutiera au reusit sa faca grecii (cu toate ca le-a luat multi ani) - prin comparatie autostrada Comarnic-Brasov care e considerata la noi extrem de dificil de constuit, devine o gluma din punct de vedere logistic. Desemeni podul de la Patras este splendid

Autostrada de la Patras la Corint nu stiu in ce stradiu este acum, anii trecuti era in lucru si se circula foarte scarbos.

Varianta prin Atena este mai aglomerata, in functie de zi si de ora poti prinde bucati in care se circula greoi. Pe aici ai avantajul ca treci peste Istmul Corint unde poti opri pentru poze.

Mycene este in drum indiferent de varianta aleasa, poti programa o vizita si acolo, merita.

Benzina nu mi s-a parut prea scumpa insa autostrada se plateste... destul de mult daca compari cu gratis (la noi), nu exagerat de mult daca compari cu tarile din vestul Europei.

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain