Autor Subiect: Vacanta Grecia  (Citit de 29628 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Meltdown

Re: Vacanta Grecia
« Răspuns #190 : 18.Iun.2018, 09:32:56 a.m. »

Așadar, să începem cu clarificări - nu am avut nici un fel de întâlnire cu nici un fel de polițist. De altfel, nici nu prea i-am văzut (cu vreo 2-3 excepții). Nu-mi dau seama cum a avut colegul @Meltdown ”ghinionul”, dar nu e o regulă, e mai degrabă excepția. Și nici nu cred că e vreo vânătoare de contravenienți în zonă.

Benzina n-am văzut unde era 1.8EUR, eu am pus cu 1.6EUR și am găsit ici-colo chiar mai jos... Da, e mai scumpă ca la noi, dar și ei au salarii ”mai scumpe”. :D

Da, nici eu nu stiam ca exista politie pana am dat de ea pe sosea. Probabil a fost ceva actiune in saptamana aia. Altfel poti sa te juri ca nu exista.

Legat de benzina, am impresia ca tu ai fost mai pe continent. Regula era: cu cat mergeai mai spre capatul bratului(zona turistica), cu atat era mai scumpa benzina. Am vazut si eu cu 1.6 euro dar nu imi inspirau incredere benzinariile. Si nu era fix 1.8 ci 1.78

Intrebare: Tu ai fost in Paralia Katerini ? Mie mi se pare un fel de Costinesti cu vedere la munte. De evitat.

Daca mai ai alte concedii in Grecia, recomand cu mare caldura Zakyntos. Sau orice alta insula. Continentul nu se compara cu insulele.

Daca vrei sa mergi in Halkidiki recomand bratul de mijloc. Ai multe plaje misto si poti sa te dai cu barca ieftin: www.getwet.gr
  • 2017 SX4 S-Cross 1.4 TURBO 140CP 6MT AllGrip Passion Energetic Red Pearl

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #191 : 18.Iun.2018, 09:57:04 a.m. »
Eu plec sambata cu piticul in Nikiti, la mijlocul bratului din mijloc, o sa revin cu poze
O sa merg cu s-crossul plus cutie deasupra, asa ca mari vitejii nu o sa fac
In grecia mi-au placut Peninsula Pelion si in sud Nafplio

• Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline Meltdown

« Răspuns #192 : 18.Iun.2018, 10:24:14 a.m. »
@hippo

Si eu aveam cutie.  :baston:

Recomand sa incerci Orange beach, eventual Vourvourou pentru barcile lor(100 EUR plus benzina). Vezi mai sus.
Unde te cazezi ? Presupun ca nu fix in Nikiti ca ala este doar un orasel incalcit.
Oricum ai ce face pe bratul ala.

The following users thanked this post: Utilizator_Anonim

« Răspuns #193 : 18.Iun.2018, 10:35:26 a.m. »
@Meltdown te-ai oprit la podgoria Porto Caras, aveau vin bun acum 5 ani?
Veliere ai vazut de inchiriat?

Offline jupanul1

« Răspuns #194 : 18.Iun.2018, 10:48:16 a.m. »
@Meltdown - da, în Paralia Katerini am fost. Nu știu dacă seamănă cu Costineștiul pentru simplul fapt că n-am fost niciodată în Costinești  >:D<. Nu e rău d.p.d.v. turistic, serviciile sunt acceptabile, dar e prea multă aglomerație pentru gusturile mele. Oare cum o fi în iulie-august, dacă acum a fost așa de multă lume?

Benzinăriile lor nu-mi inspiră nici una încredere, toate par așa, un fel de maghernițe dubioase fără casă de marcat și POS. Dar toate aveau prețuri relativ rezonabile la puterea lor de cumpărare, chiar și cele lipite de ”stațiune” (de unde am și alimentat, de altfel). Și m-a primit și cu cardul. Am văzut aproape 1.8 EUR/l într-un singur loc, la un Shell, zona Serres, pe A25.

La anul, dacă va mai fi Grecia, cu certitudine voi alege iar o insulă (cel mai probabil Thassos, că e mai aproape).

• Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

« Răspuns #195 : 18.Iun.2018, 11:04:19 a.m. »
Daca nu vrei balamuc mergi mai in sud

Offline Meltdown

« Răspuns #196 : 18.Iun.2018, 11:16:51 a.m. »
@Meltdown te-ai oprit la podgoria Porto Caras, aveau vin bun acum 5 ani?
Veliere ai vazut de inchiriat?

Nu m-am oprit pentru ca nu stiam de aceasta podgorie si nici nu era pe radarul meu. Am desfacut cutii nu dopuri. :-))

Veliere sa stii ca nu am vazut. Nu cred ca este cerere asa mare.
Am tot zis ca o sa ma mai dau odata cu un velier deoarece am facut yachting pe Herastrau cand eram mic.

@Meltdown - da, în Paralia Katerini am fost. Nu știu dacă seamănă cu Costineștiul pentru simplul fapt că n-am fost niciodată în Costinești  >:D<. Nu e rău d.p.d.v. turistic, serviciile sunt acceptabile, dar e prea multă aglomerație pentru gusturile mele. Oare cum o fi în iulie-august, dacă acum a fost așa de multă lume?

Benzinăriile lor nu-mi inspiră nici una încredere, toate par așa, un fel de maghernițe dubioase fără casă de marcat și POS. Dar toate aveau prețuri relativ rezonabile la puterea lor de cumpărare, chiar și cele lipite de ”stațiune” (de unde am și alimentat, de altfel). Și m-a primit și cu cardul. Am văzut aproape 1.8 EUR/l într-un singur loc, la un Shell, zona Serres, pe A25.

La anul, dacă va mai fi Grecia, cu certitudine voi alege iar o insulă (cel mai probabil Thassos, că e mai aproape).

Si eu prima data cand am fost in Grecia am ales Paralia. Este locatia aleasa de mase pentru ca este ieftina. Dar cred ca se vorbeste mai mult romana acolo decat greaca. Am gasit restaurante la care serveau sarmale si mamaliga.
Asemanarea cu Costinesti... Am ramas surprins sa vad in Paralia cocalari "vero vero". Faceau intoarceri cu frana de mana la 5 dimineata.

Mi-am dat seama de diferente cand am luat o excursie de 1 zi in Skiatos. Am zis ca nu mai revin in Paralia niciodata. Nu se compara.

Legat de benzinarii. Am alimentat numai de la Eko. Sunt mai scumpe dar poti sa platesti cu cardul si poti sa fii mai sigur ca nu iti busesti injectoarele.

« Răspuns #197 : 24.Iun.2018, 07:16:45 a.m. »
Confirm prezenta ridicata a politiei rutiere si a radarelor
Mi-a povestit proprietarul ca s-a inasprit legislatia, e foame de bani la buget
Amenda pt viteza e mare si se procedeaza la indisponibilizarea masinii pana se plateste

The following users thanked this post: toma, Meltdown

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #198 : 24.Iun.2018, 08:04:13 a.m. »
Vacanta plăcută! Cand ai timp, scrie-ne impresii insotite de poze.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline Meltdown

« Răspuns #199 : 25.Iun.2018, 10:58:46 a.m. »
Vacanta placuta. Sper sa gasesti velierele alea de care ma intrebai.  :D

The following users thanked this post: Utilizator_Anonim