Autor Subiect: Vacanta Grecia  (Citit de 29635 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline alexb25

• Full Member
  • Mesaje postate: 229
  • Gen: Bărbat
Re: Vacanta Grecia
« Răspuns #150 : 03.Iun.2011, 02:33:43 p.m. »
Imi fac si eu planuri de vacanta pentru Grecia! Am fost in Thassos de Paste2009 si m-am plimbat 3 zile cu un Jimny inchiriat! Acum as vrea sa merg cu al meu Jimny ... distanta ma sperie ... dar cu un pic de efort ajungi intr-o singura zi! Perioada la care ma gandesc este 1-10 septembrie! Ma tenteaza Thassos sau Corfu, vreau sa am muntele aproape pentru ca zilnic o sa-mi doresc o plimbare off-road, la ei nu este off-road, este on-road pe drumuri de munte!

Program estimat: mic dejun, balaceala, pranz, plimbare pe insula, cina, somn!

Din experienta mea la drum lung cu Jimny am vazut ca dupa 700-800Km vreau  :-t (dar trebuie sa tii seama si de ceilalti din masina). E suficient pentru Thassos. Pentru Corfu eu cred ca e bine sa faci o escala pe undeva. Oricum esti avantajat de faptul ca iesi imediat din tara:). Cel mai obositor este in RO si in BG .
jimnyholic

Offline bogdanb

« Răspuns #151 : 02.Iul.2012, 05:27:05 p.m. »
Reactivez putin topicul cu informatii la zi.
Am fost in Halkidiki in peroada 15-22 iunie (deci m-am intors de o saptamana, dar tot cred ca e interesant pentru cine vrea sa mearga vara asta pe acolo.
Drumul dus: Plecare Bucuresti la 3:20. Durata 13 ore, din care cca. 1 ora pauze. Intrare in Bulgaria pe la Ruse, taxa pod = 24 RON. Traversare Bulgaria pe ruta Ruse-Veliko-Zlatograd (una din rutele clasice). Echipaj de politie doar la iesirea din Veliko, si inca doua in zona Zlatograd - unul pe sosea, celalalt in centrul orasului. N-am avut probleme cu nici unul, chiar daca eram singur pe drum (sau poate tocmai de-aia).
Am ajuns la Nikiti aprox. pe la ora 16:00 - 16:15, destul de zombi  :D
La intoarcere, am plecat pe la ora 9:00 si am ajuns la Ruse pe la 20:00. Pauza la Kaufland de o ora, trecere pod Ruse (taxa=6 leva)  + o ora pana in Bucuresti. Mult mai odihnit totusi, decat la ducere.
La intoarcere am intalnit parca mai multe echipaje in Bulgaria, dar numai masina pusa "la vedere".
Drumul prin Grecia e o poezie, de la serpentinele in ac de par pana la drumul expres cu leandri crescuti intre separatoarele de sensuri
Drumul dus-intors are in total cca. 1400 km la care am scos un consum de 6.8 l/100, cred eu onorabil avand in vedere ca majoritatea a fost pe serpentine. Am pus benzina in Bulgaria cu aprox. 2.24-2.4 leva/litru si in Grecia cu 1.64-1.71EUR/litru.
In total m-a costat benzina cam 200 EURO, plus un plin cu care am plecat de acasa. De banii astia am facut drumul dus-intors 1400km plus 1000km pe acolo.... urmarea in postarea urmatoare.
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #152 : 04.Iul.2012, 12:25:10 a.m. »
Au mai scazut BG taxa de pod. Acum este 4 BGN. CE m-as mai duce si io in Grecia..
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #153 : 04.Iul.2012, 12:43:20 a.m. »
Nu-mi spune ca taxa de pod te-a retinut pana acum.   :-j

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #154 : 04.Iul.2012, 01:56:47 a.m. »
Buna asta....Nu, nu asta ma retine :-( Lipsa timpului in schimb este o mare PROBLEMA.
Pana atunci ma delectez cu pozele colegilor de forum.
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline Meltdown

« Răspuns #155 : 03.Iun.2018, 07:40:34 a.m. »
Reactivez și eu topicul că tot a început sezonul.

M-am întors aseară din halkidiki.
Am mers prin Ruse, prin Kulata, în general pe autostrăzi.
Am folosit Waze și sygic in tandem pe 2 telefoane.

Waze este util în Bulgaria când este tranzitata de români. În Grecia este inutil.

Bulgaria ne-a luat la autostrăzi.

Am mers pe traseul recomandat de Waze și sygic, fiind identice.

La întrarea în Grecia veți plăti 2,50 euro pentru autostradă după care vă veți blestema zilele.

Prima porțiune este distrusă.

Și acum partea interesanta.

ATENȚIE. ESTE FOAME DE BANI.

Au intensificat controalele la greci.

Pe mine m-au oprit pentru depășire pe linie continuă, care nu se mai vedea. Era ștearsă de la soare.
Am primit 200 de euro amendă. Permisul ridicat, dar și talonul și plăcuțele.!!!!

Am ajuns să pierd o zi cu chestia asta și-a trebuit să caut cazare în zonă, deoarece eu eram pe bratul kassandra cu cazarea, iar permisul mi l-au ridicat în nikiti pe bratul mijlociu.

Polițiștii amabili, am recuperat toate a doua zi, dar vă strică câteva zile de concediu.

Ca și idee pentru detector de radar aceeași treabă doar că amendă de la 2000 la 6000 de euro.

Am observat că opreau multe mașini și se uitau în portbagaj, sub scaune, etc.

Cică este guvernul în nevoie de bani. Mi-a zis-o grecul la care am stat.

Benzina foarte scumpă. 8 lei pe litru.
Alimentați, faceți plinul de la bulgari cât puteți. Eu am folosit numai benzinăriile Eko.

În rest, drumuri bune. :-D
  • 2017 SX4 S-Cross 1.4 TURBO 140CP 6MT AllGrip Passion Energetic Red Pearl

The following users thanked this post: Utilizator_Anonim

Offline fireburn

« Răspuns #156 : 03.Iun.2018, 08:28:39 a.m. »
Colegule, imi pare rau sa aud de patania ta.
Noi ultima data (acum 3 ani) am fost cu avionul.
Nu ca as fi fan Grecia. E o tara scumpa pentru mine, cu servicii de 3 lei, comparativ cu altele (ca Spania).
Eu de cand am fost nu mai vreau sa aud de ei.

Offline Meltdown

« Răspuns #157 : 03.Iun.2018, 08:33:46 a.m. »
@fireburn

Când am fost în zakynthos m-am simțit foarte bine.

De data asta erau cam 1600 RON  de persoană biletele și am zis să vedem cum este și cu mașina.

Recomand insulele, nu și continentul neapărat.
Poate revin când o să fie benzina mai ieftină.
Momentan, este mai ieftin să îți iei cazare decât să faci drumul de 100 km dus întors, cum a fost cazul meu.

Offline Meltdown

« Răspuns #158 : 03.Iun.2018, 09:19:08 a.m. »
Tocmai am făcut calculul la combustibil.
1200 RON.
Deci 300 de persoană.
Versus 1600 RON de persoană.

Benzina 2,22 leva in Bulgaria.

Offline bekxy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1344
  • SX4 S-Cross '16 Spirit 1.4 4WD 6MT
    • Bucuresti
« Răspuns #159 : 03.Iun.2018, 09:54:32 a.m. »
Waze este util în Bulgaria când este tranzitata de români. În Grecia este inutil.

Inutil sub aspectul avertizărilor sau al rutării?

Ca și idee pentru detector de radar aceeași treabă doar că amendă de la 2000 la 6000 de euro.

În Bulgaria e legal?
  • Suzuki SX4 S-Cross 2016 Spirit 1.4 Boosterjet 4WD 6MT