Autor Subiect: Mers incorect al motorului  (Citit de 12510 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Panaitrobert23

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 8
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti
Mers incorect al motorului
« : 17.Iul.2015, 12:48:40 a.m. »
Buna seara ! Daca ma poate ajuta cineva cu un sfat . am un suzuki sx4 1.5 benzina 73kw.. +gpl. Am o problema mare ce ma depaseste .. Masina nu mai tine relantiul oscileaza da nas ..face ca toate cele ! Cand plec de pe loc cu ea se balbaie se ineaca si tot asa.. Am crezut ca este de la bujii mi-am luat bujii ngk iridium cica speciale pt gaz.. Face la fel.. Am curatat clapeta de acceleratie ..face la fel... Am fost la service am pus testerul pe ea si nu da nici o eroare .. Iar mecanicul mi-a Is ca nu stie ce are... Ce pot face in situatia aceasta .. Va rog sa ma ajutati :-((
  • Suzuki sx4

Offline Leutz

Re: Mers incorect al motorului
« Răspuns #1 : 17.Iul.2015, 03:12:36 a.m. »
Daca nu sunt erori de pe la senzori, probabil ca toate sunt bune la motor, injectie, aprindere s.a.m.d.
Banuiesc ca un mecanic ar fi vazut imediat daca bateria si alternatorul isi fac treaba.

Poate ca pur si simplu ... nu primeste combustibil. O verificare a pompei de benzina/gaz, filtre, calitatea combustibilului (gazul in special) ... ar putea spune ceva. Apoi, dat fiind ca e pe GPL (asa se intelege din postarea ta), poate o verificare a instalatiei ar aduce lamuriri. Sau eliminarea ei, sa testezi daca doar pe benzina face la fel. Daca face la fel, atunci e dincolo de partea de alimentare.

In general la SX4 (cele fara modificari) n-am auzit de probleme precum cea pe care ai descris-o. De fapt n-am auzit deloc. Deci, cu statistica in minte, eu unul in primul rand m-as gandi la instalatia de gaz ... pentru ca acolo devine un pic loterie. Unii merg cu masinile miliarde de km fara probleme; altii, dupa o perioada de fericire, incep sa aiba fel fde fel de probleme greu de elucidat ...

P.S. de asemena, mai multe detalii ar ajuta. Cum ar fi: cati km are, cati km de cand are GPL, ce tip de instalatie GPL, cine-a instalat-o si unde. Sunt cativa posesori de masini cu GPL pe forum. In functie de detaliile astea iti pot spune daca respectiva instalatie are hibe cunoscute sau exploatarea ei necesita atentie in anumite privinte ... s.a.m.d.
« Ultima Modificare: 17.Iul.2015, 03:26:09 a.m. de Leutz »
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1596
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
« Răspuns #2 : 17.Iul.2015, 07:30:59 a.m. »
Buna seara ! Daca ma poate ajuta cineva cu un sfat . am un suzuki sx4 1.5 benzina 73kw.. +gpl. Am o problema mare ce ma depaseste .. Masina nu mai tine relantiul oscileaza da nas ..face ca toate cele ! Cand plec de pe loc cu ea se balbaie se ineaca si tot asa.. Am crezut ca este de la bujii mi-am luat bujii ngk iridium cica speciale pt gaz.. Face la fel.. Am curatat clapeta de acceleratie ..face la fel... Am fost la service am pus testerul pe ea si nu da nici o eroare .. Iar mecanicul mi-a Is ca nu stie ce are... Ce pot face in situatia aceasta .. Va rog sa ma ajutati :-((
Are aceleasi simptome si pe GPL, cind este rece cind este cald motorul, cum adebutat???
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
« Răspuns #3 : 17.Iul.2015, 07:56:34 a.m. »
Ar mai fi de verificat acumulatorul şi EGR-ul după părerea mea, deşi acesta din urmă apare pe tester dacă nu funcţionează în parametri.
Dacă aţi parcurs deja cca 60 / 70 mii km pe GPL, se pare că atât rezistă chiuloasa şi supapele. La maşina mea "murea" motorul în ralanti înainte ca acesta să ajungă la temperatura optimă de funcţionare, după care reuşea să menţină turajul de mers în gol.
Citiţi aici.
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline BrSx4

• Hero Member
    • Braila
« Răspuns #4 : 17.Iul.2015, 08:46:28 a.m. »
Este o mica diferenta la motoare nu este vorba de cel de 1.6 ci de cel de 1.5
SX4 1.5 glx gri metal

Offline sxtelu

• Hero Member
« Răspuns #5 : 17.Iul.2015, 11:47:47 a.m. »
1. Îmi doresc din tot sufletul să nu am dreptate !

2.
Este o mica diferenta la motoare nu este vorba de cel de 1.6 ci de cel de 1.5
Corect !
Probabil trebuiesc înlocuite 4 (M15A este cu 8 supape dacă nu greşesc!) supape de evacuare, nu 8 ca la M16A care este 16V.
Iar chiuloasa cred că este produsă de aceeaşi indieni, din metal de aceeaşi calitate ca la M16A.
Într-adevăr, pe această listă neagră nu apare M15A.

3. Prefer punctul 1 însă nu am idee ce alte cauze ar determina funcţionarea defectuoasă / oprirea motorului la ralanti, mai ales dacă se întâmplă atât la rece cât şi la temperatura normală de lucru.

Mark Twain

Offline BrSx4

• Hero Member
    • Braila
« Răspuns #6 : 17.Iul.2015, 03:41:49 p.m. »
M15A tot 16 supape are, cred ca mai conteaza cit porti la picior, probabil trebuie sa fi mai cu grija cind mergi pe GPL
SX4 1.5 glx gri metal

Offline sxtelu

• Hero Member
« Răspuns #7 : 17.Iul.2015, 03:51:24 p.m. »
M15A tot 16 supape are ...
Şi nu are VVT ? Ştiam că e o diferenţă legată de supape dar probabil făceam confuzie între VVT şi 16V. Mea culpa !

Mark Twain

Offline BrSx4

• Hero Member
    • Braila
« Răspuns #8 : 17.Iul.2015, 04:13:26 p.m. »
Da nu este VVT  :pardon:
vreau sa incerc aditivul Flashlube sa vedem daca prelungeste viata supapelor  :pardon:
SX4 1.5 glx gri metal

Offline migabi

« Răspuns #9 : 17.Iul.2015, 06:57:26 p.m. »
Cum functioneaza solutia aia? e pulverizata simultan cu deschiderea injectorului si raceste cilindrul prin evaporare?
SX4 SE m16a awd 2011