Autor Subiect: Performanta 4x4 Noua Vitara  (Citit de 47839 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline rexkrokiDAU

Re: Performanta 4x4 Noua Vitara
« Răspuns #90 : 10.Mar.2016, 09:56:32 a.m. »
Nu stiu ce se-ntampla, dar "This video is not available."

Sent from my LG-H818 using Tapatalk

Am verificat si eu pe mobil, cu Tapatalk nu merge dar cu Chrome da. :)

Offline Mesmer

« Răspuns #91 : 19.Mar.2016, 03:53:10 p.m. »
Interesant, Vitara trece testul si cu  tractiune pe o singura roata:

Offline Ty

« Răspuns #92 : 04.Apr.2016, 01:42:06 p.m. »

Va rog sa omiteti faptul ca acest filmulet este un review...in slovaca  :D (asa cred...dupa numarul de inmatriculare  =))  )

Nelamurirea mea este ca, pe la minutul 6:50, respectivul se pregateste sa urce o panta. Activeaza modul "Lock" si apasa butonul de asistenta la...coborare   :-?

Intrebare: butonul respectiv are si rol de asistenta in panata...la urcare ?
« Ultima Modificare: 04.Apr.2016, 01:45:35 p.m. de Ty »

Offline enicky

« Răspuns #93 : 04.Apr.2016, 04:05:31 p.m. »
       Parerea mea e nu stie pt. ce era functia aia. Dar ca sa nu fiu carcotas, la final parca a avut ceva de coborat. Eu am folosit butonul ala in panta, dar tot cu frana de motor  si de serv. am coborat.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Lerua07

« Răspuns #94 : 05.Apr.2016, 12:41:01 a.m. »
Nici eu nu prea am incredere in sistemul de asistenta la coborare.... mai ales iarna pe drum cu zapada sau polei. De asemenea nu-mi dau seama cat de eficient este sistemul de avertizare la coliziune. De fiecare data cand se activeaza se simte si o actionare asupra franelor dar nu am avut curajul sa-l las ca sa vad cat de puternic poate actiona franele  :-?
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline dbarabas

« Răspuns #95 : 05.Apr.2016, 08:00:17 a.m. »
Funcția de coborâre a pantelor este extrem de folositoare si aproape imposibil de reprodus de către orice șofer. Problema este ca mulți cred ca este activata cand ea de fapt nu este. Chiar dacă indicatorul din bord este aprins si mașina coboară o panta, funcția nu este activă decât in momentul in care panta este foarte pronunțată. Dacă cobori un deal cu o panta lina nu va fi nicio diferența cu sau fără funcția de coborâre activata. In momentul in care vei cobora o panta pronunțată gen râpă atunci sistemul intra in acțiune si pe bord se va aprinde secvențial si indicatorul de controlul tracțiunii. Dacă nu ați văzut controlul tracțiunii activându-se atunci nu era activa nici funcția de coborâre. De ce am zis ca nu poate fi reprodusă, deoarece funcția respectiva pe lângă frâna de motor si frânează independent pe fiecare roata astfel încât traiectoria sa fie cea indicată de poziția volanului, respectiv sa nu se rasuceasca mașina la coborârea pe pante alunecoase, noroi, gheata, etc. Bine înțeles in limite raționale. Singurul minus pe care-l găsesc acestei funcții este ca nu poți stabili viteza de coborâre, viteza de coborare fiind fixa. La alte mașini viteza de coborare este adaptata automat la înclinația pantei.

Sent from my iPad using Tapatalk
« Ultima Modificare: 05.Apr.2016, 08:10:04 a.m. de dbarabas »

The following users thanked this post: Bodu23

Offline manesz

« Răspuns #96 : 05.Apr.2016, 08:52:55 a.m. »
urmeaza....

Offline enicky

« Răspuns #97 : 05.Apr.2016, 09:16:00 a.m. »
    @dbarabas, recunosc ca n-am retinut din carte ce scrie despre aceasta functie, tu ai testat-o? dupa cum ai explicat, atunci cel din filmulet, presupunand ca nu cunostea drumul (ceea ce nu cred) a facut bine activand functia de asistare la coborare, chiar daca a facut-o doar pt. cei ce vor viziona videoclipul, fiind util s-o facem si noi cand suntem in situatii similare.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline dbarabas

« Răspuns #98 : 05.Apr.2016, 09:28:27 p.m. »
Da, am testat, ce am scris este exact ce se întâmpla atunci cand este activa funcția. Butonul de activare poate sa fie apăsat oricând deoarece funcționarea sistemului este comandată de înclinația pantei peste un anume unghi. De reținut ca pentru activare transmisia trebuie sa fie obligatoriu in modul LOCK. Dacă panta este prea mică sau masina este la orizontala indicatorul de activare este aprins dar funcția nu este activă. Eu zic ca cel din test știa f bine cum funcționează si a activat coborârea pantei preventiv, înainte sa fie cazul, tocmai pentru ca știa ca nu se va activa decât la coborârea unei pante pronunțate. Si da, ai dreptate, ar trebui activata preventiv înainte de intrarea pe un drum care implica si coborârea unor pante.

« Ultima Modificare: 05.Apr.2016, 09:38:49 p.m. de dbarabas »

Offline dbarabas

« Răspuns #99 : 05.Apr.2016, 09:47:28 p.m. »
Alta funcție interesantă care este posibil sa nu fie observată este inversarea sensului la plecarea din panta. A remarcat cineva? :) Culmea este ca nici in manual nu este descrisă :) Deci ce știm cu toții este ca la plecarea din panta la urcare masina este menținută pe loc 2 secunde de către sistemul de frânare. Eu va spun ca aceasta menținere pe loc in panta funcționează si in cazul in care coborâți o panta dar va las plăcerea sa descoperiți voi in ce situație. :)

« Ultima Modificare: 05.Apr.2016, 09:57:19 p.m. de dbarabas »