Autor Subiect: Performanta 4x4 Noua Vitara  (Citit de 47829 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline newah

Re: Performanta 4x4 Noua Vitara
« Răspuns #50 : 23.Iul.2015, 07:16:30 p.m. »
" Clientul-ţintă de Vitara în România are între 30 şi 45 de ani, studii superioare şi sunt persoane active, de cele mia multe ori cu familie, potrivit datelor oficiale."

ce sa zic, m-a cam citit  :P

Offline newah

« Răspuns #51 : 23.Iul.2015, 07:19:42 p.m. »
Personal, consider Vitara (si S-Cross) o evolutie a SX-ului (prin prisma greutatii mai mici si a modului 'Sport'). Parerile cu privire la comportamentul Vitarei le emit raportandu-ma la comportamentul SX-ului. Cu anvelope bune, adaptate sezonului, SX4 (1.6 4wd) se descurca onorabil in afara asfaltului - nu am ramas niciodata cu ea pe coclaurii mai mici sau mai mari pe care am ajuns (bineinteles daca nu-l compari cu un TAF). Dpdv al comportamentului sportiv, iarasi o consider potrivita pentru un sofer familist, responsabil pe soselele Romaniei (la drum lung chiar te poti da la ea, urcand relativ usor in ture). La viteze mai mari in curbe are o usoara tendinta de inclinare, dar n-am simtit-o niciodata ca fiind periculoasa.

exact de aici am plecat cu intrebarea ca noua Vitara este un model avansat al lui SX4 nu inlocuitoarea fostei Vitara
Multumesc mult pentru confirmare si informatii, si ai perfecta dreptate cu faptul ca unele discutii deviaza uneori, cred ca de la atata asteptare

Offline newah

« Răspuns #52 : 23.Iul.2015, 07:21:30 p.m. »
Ciudata alegere de la audi a6 la suzuki,Oricum daca mai faci dealul negru cu suta la ora si cu vitara sa ne spui si noua.

de asta am renuntat la Audi, sa ma potolesc .... in plus nu ai vrea sa vezi cat de execrabil se comporta A6 tractiune fata pe zapada, acesta fiind principalul motiv al alegerii Vitarei (pe langa costurile de achizitie si intretinere foarte bune)

Offline newah

« Răspuns #53 : 23.Iul.2015, 07:23:13 p.m. »
In alta ordine de idei, daca o iei si nu-ti place cum trage, ma sacrific s-o pescuiesc eu de la gunoi cand o arunci   ;)

promit sa te sun imediat cum o arunc =))

Offline Bodu23

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 83
  • Gen: Bărbat
  • Disponibilitatea creeaza oportunitatea!
    • Bucuresti
« Răspuns #54 : 23.Iul.2015, 11:24:58 p.m. »
Dilema legata de putere am experimentat-o si eu. Am stiut ca sunt limite.
E simplu, pentru ca am acum Opel cu 1.6 benzina, 100 caluti si 156 cuplu. Adica exact cuplu de Vitara si masa masina similara...  Si da, se simt limite, dar daca dai pe Sport e chiar placut. E si fun ca poti sa schimbi cand ai chef, din mers.  Si exact prin comparatie cu cuplu similar, dar 4x2, masina veche, e super ok. 
Abia astept prima zapada serioasa si promit sa ies pe strazi, asa la promenada...

Si da, sunt familist si restul din descrierea clientului target de Vitara. :)
  • Vitara Spirit Allgrip VVT/MT Orange/Black

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti, Sector 3
« Răspuns #55 : 01.Aug.2015, 01:18:28 p.m. »
O chestiune oarecum legata de performantele 4x4 si off road, care mi-a venit in minte dupa ploile torentiale de ieri: Oare care este adancimea de apa maxima ce poate fi trecuta in siguranta cu Noua Vitara? Este data informatia in vreo specificatie tehnica?
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

Offline fenete

« Răspuns #56 : 01.Aug.2015, 10:30:30 p.m. »
O chestiune oarecum legata de performantele 4x4 si off road, care mi-a venit in minte dupa ploile torentiale de ieri: Oare care este adancimea de apa maxima ce poate fi trecuta in siguranta cu Noua Vitara? Este data informatia in vreo specificatie tehnica?
Ar fi bine de aflat! Poate posesorii de manual ne spun (daca scrie acolo). Totusi, regula spune ca adancimea vadului este in medie 2,5-3 x garda la sol, functie de flotabilitate. Elementele definitorii sunt: 1-garda la sol (100% trecerea vadului in conditii de siguranta); 2-pozitie priza de aer; 3- pozitie componente electronice si urmeaza n) alte elemente sensibile. Prin urmare, nu vorbim de 900 mm ca la Land Rover, nici 580 mm ca la Volkswagen Touareg, dar macar 450 mm tot sper sa fie. La Grand Vitara adancimea vadului este de 500 mm.

Offline shpeedy

« Răspuns #57 : 01.Aug.2015, 11:34:12 p.m. »
Daca e sa comparam cu SX4 (si ce date au polonezii despre Sedici/SX4), inclin sa cred ca tot in jurul valorii de 30cm se invarte si la New Vitara...

In plus, cu 30 cm s-ar cam inscrie si in comparatia din articolul acesta.
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline fenete

« Răspuns #58 : 02.Aug.2015, 07:56:00 a.m. »
Pana cand aflam exact nu ne ramane decat sa ne uitam aici

Offline fenete

« Răspuns #59 : 02.Aug.2015, 07:57:25 a.m. »
Oricum cred ca nu ne dorim amfibii!