Autor Subiect: Performanta 4x4 Noua Vitara  (Citit de 47828 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Re: Performanta 4x4 Noua Vitara
« Răspuns #40 : 23.Iul.2015, 12:38:18 p.m. »

Ce pot spune din proprie experienta cu acest motor - cand simti ca 'o pierzi', retrogradezi si turezi...

Asa am urcat ("seniorial" ziceam atunci), Muntele Verde din judetul Prahova cu a I-a, ca celelalte trepte nu mai functionau.

@newah, cu scuzele de rigoare pentru remarca, acum treci de la categoria "bizon" la cea de"taur"...

• SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline bogdanus

« Răspuns #41 : 23.Iul.2015, 12:48:53 p.m. »
din pacate vin de pe un Audi A6 2.4 benzina 177cp 254 Nm si trebuie sa scap de obisnuinta de a intra in serpentine gen Dealul Negru cu 90-100 (mai putin cele ac de par)
Probabil ca va fi mult pana experimentez masina la prima traversare pe aceste trasee.
Multumesc ptr informatii

Ciudata alegere de la audi a6 la suzuki,Oricum daca mai faci dealul negru cu suta la ora si cu vitara sa ne spui si noua.

Offline Leutz

« Răspuns #42 : 23.Iul.2015, 03:02:02 p.m. »
@newmah, propun sa te muti in Australia. Aici oamenii au probleme similare  :D, deci sunt sanse mai mari sa gasesti parteneri de discutie cu expertiza necesara.

Discutiile de pe forumuri despre S-Cross si new Vitara (cea din urma inca nu e pe piata) converg catre aceleasi chestii ... motor de 1.6, uhhhh mate!!! daca cumva trebuie sa-i monteze pedale ca sa urce dealul cu ea ... etc.

Totusi, pana acum n-am auzit pe nici unul sa oboseasca dand la pedale   >:). Desi sincer, multora le-ar cam trebui.

In alta ordine de idei, daca o iei si nu-ti place cum trage, ma sacrific s-o pescuiesc eu de la gunoi cand o arunci   ;)
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline aleksanders

« Răspuns #43 : 23.Iul.2015, 03:13:30 p.m. »
In regim sport pe dealul negru passatul nu se tine dula vitara.
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline fireburn

« Răspuns #44 : 23.Iul.2015, 03:21:33 p.m. »
Depinde ce fel de Passat :)

Offline vladvvv

« Răspuns #45 : 23.Iul.2015, 03:42:27 p.m. »
Si cum ar trebui sa se comporte un benzinar aspirat de 120cp si 1.6tone pe un drum virajat? Plus ca asteptarile variaza de la individ la individ, fctie de asteptarile, experienta lui - pentru un om care urca in Vitara dupa ce a avut Logan 1.6 8v 90cp senzatiile poate vor fi de masina fasneatza, pentru cineva care vine de pe o skoda 1.9tdi-pd (ca e mai 'brutal' decat un CR), mai mult ca sigur ca va fi lenesa.

Eu vin de pe Corsa 1.2 80 cp :) sa vezi senzatii la mine  =))
  • Suzuki Vitara Passion Allgrip benzina (Horizon Orange&Black + rugged)

Offline krm

« Răspuns #46 : 23.Iul.2015, 03:56:09 p.m. »
In regim sport pe dealul negru passatul nu se tine dula vitara.

Confirm.

Am facut si Transalpina si Dealul Negru la diferenta de o zi intre ele, masina se comporta foarte bine, mult mai bine decat ma asteptam, cu mentiunea ca si mie mi s-a parut la inceput destul de mic motorul pentru ea. Noroc cu setarea Sport :)

Offline shpeedy

« Răspuns #47 : 23.Iul.2015, 04:12:48 p.m. »
Pare-mi-se ca discutia a iesit destul de mult din sfera topicului si am cam dat-o in comparatii cu masini din alte clase/cu alte motoare. Nu stiu cat de mult ajuta...

Personal, consider Vitara (si S-Cross) o evolutie a SX-ului (prin prisma greutatii mai mici si a modului 'Sport'). Parerile cu privire la comportamentul Vitarei le emit raportandu-ma la comportamentul SX-ului. Cu anvelope bune, adaptate sezonului, SX4 (1.6 4wd) se descurca onorabil in afara asfaltului - nu am ramas niciodata cu ea pe coclaurii mai mici sau mai mari pe care am ajuns (bineinteles daca nu-l compari cu un TAF). Dpdv al comportamentului sportiv, iarasi o consider potrivita pentru un sofer familist, responsabil pe soselele Romaniei (la drum lung chiar te poti da la ea, urcand relativ usor in ture). La viteze mai mari in curbe are o usoara tendinta de inclinare, dar n-am simtit-o niciodata ca fiind periculoasa.

Sent from my X8 using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline bogdanus

« Răspuns #48 : 23.Iul.2015, 04:32:26 p.m. »
Dpdv al comportamentului sportiv, iarasi o consider potrivita pentru un sofer familist, responsabil pe soselele Romaniei

consider ca exact acesta este profilul cumparatorului de vitara,cine se incadreaza aici o sa fie fericit ,cine vrea sa scoata fum pe serpentine cu ea,a gresit modelul.
 Profilul dat de ziarul financiar pentru vitara este urmatorul:  " Clientul-ţintă de Vitara în România are între 30 şi 45 de ani, studii superioare şi sunt persoane active, de cele mia multe ori cu familie, potrivit datelor oficiale."
articolul in intregime este aici : http://www.zf.ro/zf-24/test-auto-zf-suzuki-vitara-1-6-diesel-4x4-prima-alternativa-corecta-la-dacia-duster-galerie-foto-13961026

Offline newah

« Răspuns #49 : 23.Iul.2015, 07:14:52 p.m. »
Confirm.

Am facut si Transalpina si Dealul Negru la diferenta de o zi intre ele, masina se comporta foarte bine, mult mai bine decat ma asteptam, cu mentiunea ca si mie mi s-a parut la inceput destul de mic motorul pentru ea. Noroc cu setarea Sport :)

Excelent! Multumesc mult pentru raspuns, exact asta incercam sa obtin, o confirmare ca cea de la tine
Nu ai avut senzatia ca ajunge la limita in timpul urcarii (adica turatie mare, zgomot, pedala pana la fund fara nici o reactive suplimentara)?