Autor Subiect: Performanta 4x4 Noua Vitara  (Citit de 47850 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Re: Performanta 4x4 Noua Vitara
« Răspuns #320 : 10.Nov.2020, 09:46:31 a.m. »
  Foarte bine elaborata, profi as spune, bine amplasata, destul de usor de abordat si de referinta postarea ! :good:
  Chiar dupa foto, schite si explicatiile respective, nu vad ce ar mai fi neclar.

Acum chiar putem spune  ca s-au tras concluziile corecte in ceea-ce privește sistemul AllGrip.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Flint Beastmood

« Răspuns #321 : 27.Dec.2020, 09:36:35 p.m. »
Allgrip in actiune pe un traseu in panta, cu noroi peste care a nins si pe care apoi l-au framantat ATV-urile, rezultatul nefiind inghetat ci fluid:

In modul lock nu am resuit sa urc prima panta; rotile din spate au pierdut aderenta si ma intreb de ce nu a intervenit ESP pentru a contracara invartirea libera a acestora; atat la turatii joase cu joc din ambreiaj, cat si la turatie ridicata nu m-am clintit, a trebuit sa dau cu spatele si sa iau avant.

La a doua situatie alunecoasa iar am avut senzatii tari, modul lock nu m-a putut scoate. Am comutat in Snow&Mud din disperare, deja cu gandul la cum o sa chem pe cineva sa ma tracteze. Surpriza, cu Snow&Mud nu am mai avut nici o problema tot traseul.

Avet idee de ce Snow&Mud a fost superior modului lock in situatia data?
  • Vitara 1.4/48V Allgrip

Offline aavii

« Răspuns #322 : 27.Dec.2020, 10:09:50 p.m. »
Pentru ca la Snow/Mud intervine Traction Control de care aveai tu nevoie. E lesne de inteles ca ai nevoie de ESP ON in situatia asta!
Modul lock este pentru altfel de situatii.
  • Suzuki Vitara S grade

The following users thanked this post: Flint Beastmood

Offline enicky

« Răspuns #323 : 28.Dec.2020, 10:52:15 a.m. »
 1. rotile din spate au pierdut aderenta si ma intreb de ce nu a intervenit ESP pentru a contracara invartirea libera a acestora; atat la turatii joase cu joc din ambreiaj, cat si la turatie ridicata nu m-am clintit
  Aici eu vad altfel situatia : am obsevat ca acest esp nu intervine  mereu si prompt, uneori intra tarziu sau deloc, alteori iti repune instant masina "drept". Am avut doua situatii, prima in care m-am rasucit voit pe zapada, iar el n-ar fi trebuit sa ma lase, mai ales ca eram in lock si a doua cand pe un drum ingust am iesit cu rotile din dreapta in afara carosabilului si s-a chinuit ceva pana cand am urcat bordurica ce flanca lateral drumul. O alta situatie am avut-o cu S-Cross-ul, in padure pe noroi mult, cu snow-mud activat, cand masina fugea rau st-dr si am tinut-o numai din volan(la 10-20km/h), deci esp=0.
Coroborand cu indicatiile din manual in care se spune ca daca vrem sa iesim din noroi/gheata sa folosim lock cu esp dezactivat, situatie in care trag toate cele 4 roti simultan, (altfel cu esp activ, trage o roata fata si una spate, iar cand n-au aderenta alterneaza) cred ca asta era varianta "castigatoare".
  Ca ulterior ai putut urca cu snow-mud(50%-40%), e cam acelasi lucru, doar ca posibil sa fi depasit cativa cm st/dr zona intiala, ai avut alta viteza, ai avut constant apasata acceleratia si ai "prins" aderenta buna, sunt mai multe variabile care au determinat reusita urcarii.
  Si se pare ca nici gumele n-au fost de mare ajutor.
« Ultima Modificare: 28.Dec.2020, 11:23:32 a.m. de enicky »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline toma

« Răspuns #324 : 28.Dec.2020, 11:05:47 a.m. »
De subliniat doua lucruri

- nu ai cum sa activezi Lock fara sa pui intai in snow/mud
- daca pui in lock dezactiveaza si ESP-ul, altfel va lucra impotriva ta
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline acidutzu

« Răspuns #325 : 23.Dec.2021, 10:49:57 a.m. »
Vitara de aici nu pare să fi știut "combinația de taste" salvatoare, care iți transformă mașina intr-un fel de amfibie și treci peste toate obstacolele  >:)
  • Vitara Boosterjet 1.4 AT

Offline cristidav

« Răspuns #326 : 23.Dec.2021, 11:32:17 a.m. »
Nu vreau sa par rautacios... dar ai impresia ca 4x4 te ajuta cu ceva la coborare pe derdelus ?  :fluier:
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline enicky

« Răspuns #327 : 23.Dec.2021, 12:52:36 p.m. »
   Am vazut si la tv., chiar daca avea Vitara, oricum nu stia ce sa faca cu ea, iar daca era 4x2, era ca orice alta masina.
Mi-a placut disperarea doamnei, care "a sunat de doua ori si nu se intervine'(sic!) :-)) :-))
   In primul rand daca vezi in fata ta (la 50-100m) doua masini de-a latul drumului si e zapada, ar cam trebui sa-ti dea de banuit ca e "ceva" pe jos, iar in al doilea rand, in anii '90, 2000 asemenea situatii erau frecvente si normale, strazile nu se curatau la "negru", nu astepta nimeni "sa se intervina", si (nu in ultimul rand) nici nu plecam bezmetici de acasa cu masinile pe zapada/polei daca nu era o urgenta.
    Acum nu conteaza natura problemei(urgenta sau nu), noi plecam oricum cu masina, ca "astia trebuie sa intervina", noi trebuie sa mergem la munte, la partie, la mol, sa luam tigari/bere si la alte "urgente" similare.

P.S. Cea mai tare mi s-a parut stirea de la tv. in care se spunea ca jandarmii montani au intervenit sa ajute/salveze o familie, sot, sotie si copil de 8(opt)luni care era inzapezita si nu avea nici cazare. #:-S

The following users thanked this post: Myhay

Offline acidutzu

« Răspuns #328 : 23.Dec.2021, 01:25:30 p.m. »
Nu vreau sa par rautacios... dar ai impresia ca 4x4 te ajuta cu ceva la coborare pe derdelus ?  :fluier:
Oh, the irony... nu ai sesizat-o?  >:)
(evident că nu te ajută nici 4x2, nici 4x4, nici ESP, LOCK, POCK si alte combinații de care am mai citit pe aici, la off-roaderi de tastatură)
  • Vitara Boosterjet 1.4 AT

The following users thanked this post: cristidav

Offline cristidav

« Răspuns #329 : 23.Dec.2021, 01:32:29 p.m. »
Nu. My bad  :pardon:
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )