Autor Subiect: Performanta 4x4 Noua Vitara  (Citit de 47849 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Tatallor

Re: Performanta 4x4 Noua Vitara
« Răspuns #280 : 27.Apr.2020, 02:09:09 p.m. »
Poti sa ajungi lejer si pana pe Parangul Mare cu piticii, is cam 10 km dus intre Parangul Mic si cel Mare si destula zapada si catre sfarsitul lui iunie. Oricum drumul era in modernizare, sigur il vei gasi in stare si mai buna.
  • Suzuki Vitara 1.4 Passion 2WD MT Galactic Grey Metallic

Offline Billy

« Răspuns #281 : 05.Mai.2020, 09:02:03 p.m. »
slanic moldova - poaiana sarata, drum forestier . l-a incercat careva recent??? acum cativa ani era sa omor baia de ulei la logan, nu stiu cum o mai fi traseul. dar l-am facut cu multe opriri, dadeam ocupantii jos din masina sa pot trece prin si peste anumite locuri.

cred ca ma aventurez cu suzi dupa carantina asta
  • new vitara 1.6mt 4*4 turqoise/black (fost ford fiesta V 2008)
VITARA!!!! It lives!!!!!

Offline Vecchio

« Răspuns #282 : 19.Mai.2020, 07:19:57 a.m. »
Pe drumuri din astea, doar cu LJ-ul m-am băgat

Cu Vitara  :-?
  • Vitara 1.4 Passion Allgrip AT/Jymni LJ80
Nu mă cert niciodată cu un prost, că mă aduce la nivelul lui și mă bate cu experiența. Bașca, are și mintea odihnită!
Am o mare calitate - iert foarte repede! Dar am și un mare defect - nu uit nicidată!

Offline enicky

« Răspuns #283 : 19.Mai.2020, 10:47:45 a.m. »
  Da, ori ai mult curaj, ori ai studiat bine terenul, in primul video.
Dar cu o garda superioara si niste gume bune, cu scuturi si esp off, te risti... pe banii tai(cum vine vorba).
 Partea proasta este ca nu gasesti decat AT-uri pe 65(sau n-am gasit eu) care sunt la limita, situatie in care nu-ti ramane decat varianta all season.
  Al doilea video, e interesant, m-am "jucat" si eu asa pe zapada, dar n-a avut cine sa faca film, consoarta a vrut si ea in cabina :). A mai fost pus pe forum, dar cred ca locul lui este aici.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ulise

« Răspuns #284 : 24.Aug.2020, 05:41:23 p.m. »
Cu diferențialul central blocat, adică transmisie egala fata-spate nu se merge pe sosea. Chiar dacă sunt alternante gheata- uscat.
In modul 4x4 auto, se poate circula pe sosea.
  • Dacia Duster- motor K4M cu GPL
Viata este prea scurta pentru a alerga prin ea.

Offline PaulG

« Răspuns #285 : 28.Aug.2020, 02:36:19 p.m. »
Cred ca nu intelegeti bine ce este un diferential si scopul lui. Nu are nicio legatura cu rotirea volanului / virarea rotilor. Puteti sa virati, da.
Cat despre "4x4 nu se foloseste pe sosea" - nu este adevarat. Modul Sport foloseste tractiunea integrala. Si este conceput pentru sosea / zone dinamice, virajate, etc...
Modul Snow este dedicat situatiilor mai dificile, precum drumuri acoperite cu zapada, gheata, namol, pamant. Masina decide ce cuplu sa trimita si unde. Dar este mult mai pregatita sa o faca decat in Auto. Si o poate face pe sosea. Indicatia este sa nu fie folosita pe asfalt curat.
Iar modul Lock este peste modul Snow cu asigurarea 50-50 a cuplului fata/spate. Da, modul Lock nu este indicat sa fie folosit pe sosea in conditii normale.

Oricum masina va decupla tractiunea integrala daca se incalzeste diferentialul spate, daca nu ma insel.

Sent from my ELE-L29 using Tapatalk

• Suzuki Vitara AllGrip 1.4 BoosterJet Hybrid Passion 6MT, 2020
We don't drive fast, we fly low!
Consum mediu: banana for scale / merge pe Jet A1, nu pe benzina.

Offline shpeedy

« Răspuns #286 : 28.Aug.2020, 04:44:52 p.m. »
Sistemul Allgrip este unul care nu are legatura cu sistemele 4x4 vechi/clasice/solide, cu bunele si cu relele. Nu exista nici un pericol cu modul Lock (banuiesc ca ala este cel in discutie in topicul de fata, sub denumirea de "diferential") - are senzori si cum se ajunge la 60 la ora (parca) se decupleaza si revine in Auto. Mai mult, are si senzor de temperatura, ce banuiesc - eu nu l-am dus in respectiva situatie pe vechiul SX4 cu iAWD, precursorul Allgrip - ca iarasi il trece in Auto la o anumita temperatura (verificati cu SZviewer).

Ca si concluzie: recomandabil ar fi ca, inainte de a se impune / de a fi nevoit, sa treceti - proactiv - Allgrip-ul in Lock si sa dezactivati ESP daca nu vreti sa pierdeti momentum, eventual sa ajungeti la miros de ambreiaj prajit...

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline ulise

« Răspuns #287 : 28.Aug.2020, 04:56:54 p.m. »
Atâta timp cât distribuția este 50% fata și 50% spate nu se circula pe sosea. Mud, snow, etc, dacă  nu implica 50-50,  nu fac obiectul citarii.
Cine dorește sa meargă pe sosea cu 50 fata 50 spate sa suporte consecințele. M-am saturat de falși experți, sa imi fie cu iertare.
Nu m-am născut invatat, am învățat gresind și plătind. Și din studiu.
« Ultima Modificare: 28.Aug.2020, 05:08:13 p.m. de ulise »

Offline enicky

« Răspuns #288 : 28.Aug.2020, 05:05:55 p.m. »
masina este din 2016
   Si daca e din 2016, atunci nu se livra masina cu manual ?
Sau e mai bine sa citeasca altul pentru tine?
    Cat despre "pot sa misc de volan stanga /dreapta?", dl.Hateganu, cu scuzele de rigoare, ori faci misto, ori n-ai mai condus masina pana acum !
   Intrebarile sunt retorice, intru-cat nu ma astept sa mai intri curand pe forum !
Noua,(mie) ne place sa ajutam, dar asta cu volanul e antologica !
Rolul forumului este intr-adevar de a ajuta, dar nu de a suplini lipsa de lectura ! :pardon:
  Cu scuzele de rigoare, dar eu asta am inteles din mesajele tale !

P.S. @ulise afirmatia ta legata de tractiune 50/50 este valabila doar ptr. Jimny. In cartea masinii mele specifica ca Vitara(2015+)nu este ptr. off.road, deci orice mod de tractiune as folosi pe asfalt, nu va dauna masinii !
Probabil te referi la Vitarele cu tractiune integrala, model Jimny, fabricate inainte de 2015.

• Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: ulise

Offline ulise

« Răspuns #289 : 28.Aug.2020, 07:27:38 p.m. »
masina este din 2016
   Si daca e din 2016, atunci nu se livra masina cu manual ?
Sau e mai bine sa citeasca altul pentru tine?
    Cat despre "pot sa misc de volan stanga /dreapta?", dl.Hateganu, cu scuzele de rigoare, ori faci misto, ori n-ai mai condus masina pana acum !
   Intrebarile sunt retorice, intru-cat nu ma astept sa mai intri curand pe forum !
Noua,(mie) ne place sa ajutam, dar asta cu volanul e antologica !
Rolul forumului este intr-adevar de a ajuta, dar nu de a suplini lipsa de lectura ! :pardon:
  Cu scuzele de rigoare, dar eu asta am inteles din mesajele tale !

P.S. @ulise afirmatia ta legata de tractiune 50/50 este valabila doar ptr. Jimny. In cartea masinii mele specifica ca Vitara(2015+)nu este ptr. off.road, deci orice mod de tractiune as folosi pe asfalt, nu va dauna masinii !
Probabil te referi la Vitarele cu tractiune integrala, model Jimny, fabricate inainte de 2015.

Nu ma refer scrict la mașină ta. La orice mașină, când ai 50-50 e valabil ce ma spus mai sus.
Apa calda nu se reinventează.
Dacă nu ai 50-50, ca și opțiune, nu e valabil ce am scris la tine. 😉