Autor Subiect: Lampa/martor de solicitare schimbare ulei  (Citit de 10628 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline bekxy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1344
  • Gen: Bărbat
  • SX4 S-Cross '16 Spirit 1.4 4WD 6MT
    • Bucuresti
Re: Lampa/martor de solicitare schimbare ulei
« Răspuns #20 : 25.Iul.2021, 08:15:34 p.m. »
Mașini bune Suzuki astea, dacă așa ceva a ajuns subiect de dezbatere

O logică elementară spune că pregătirea pentru livrare include și o resetare în CB a intervalului de service.
Aceeași logică spune că pentru că o suntem o nație de %&$%&$, nu toate reprezentanțele fac asta la livrare, așa că CB calculează de la ultima resetare (nema), deci de la fabricare. Evident, după logica timp (1 an) sau mii km (15/20), care survine primul.
  • Suzuki SX4 S-Cross 2016 Spirit 1.4 Boosterjet 4WD 6MT

Offline enicky

« Răspuns #21 : 25.Iul.2021, 09:29:57 p.m. »
Eu am luat masina in septembrie 2020, fabricata in 2019. Masina a stat in showroom, am luat-o avand 4 km la bord.
In noiembrie 2020, la aproximativ 3.000 km, s-a aprins martorul pentru schimbare ulei. Facuse anul de cand fusese fabricata.
Si asa am schimbat uleiul la nici 3 luni de la achizitionarea masinii.
    Sincer, n-am cuvinte sa definesc aceasta practica !!!!!
 Probabil ca  ar fi cazul sa se faca  public acest sistem de a "incasa" inca o revizie de la un client  !!!

Daca ar vrea colegul sa ne spuna care dealer  a facut revizia respectiva, sa stim cel putin daca este o practica extinsa la toti sau numai unul o face.

Aici vorbim de un ulei sintetic, practic sigilat in motor(care a functionat doar 4Km, deci cateva minute), dintr-o masina tinuta in showroom, deci la o temperatura (aprox. 240C) costanta, de pastrare a acelui ulei in depozit, care nu are nicio cauza de degradare. Ca doar nu e un suc de portocala stoarsa care de degradeaza in 24h.
  O metoda penibila de a lua banii clientului pe o revizie in plus !!!!

Gata am ajuns noaptea asta la 15000 km si instant s-a aprins martorul de schimb ulei,
Masina cumparata in Octombrie 2020.
   Eu n-as merge mai mulkt de 15000 cu acest ulei, deci iti recomand schimbul.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Romix

« Răspuns #22 : 26.Iul.2021, 06:47:43 a.m. »
Vitara am luat-o de la Dab Auto. Dealerul nu avea nicio problema cu uleiul (nu m-a obligat sa il schimb), desi facuse anul. Mi-a comunicat sa vin la 15.000 km sau 1 an (nu ar fi afectat cu nimic garantia masinii daca faceam revizia la aproape 2 ani), insa eu am preferat sa fac schimbul de ulei.

• Vitara 1.4 MT Luxus AllGrip 2019

Offline bekxy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1344
  • SX4 S-Cross '16 Spirit 1.4 4WD 6MT
    • Bucuresti
« Răspuns #23 : 26.Iul.2021, 07:00:22 a.m. »
Dreptul tău, mașina ta, uleiul tău, banii tăi.
Există o șansă, mai mult decât teoretică, și nu că ar conta, ca uleiul pe care l-ai pus să fie fabricat anterior celui cu care a venit mașina. O fi de rău?
  • Suzuki SX4 S-Cross 2016 Spirit 1.4 Boosterjet 4WD 6MT

Offline Romix

« Răspuns #24 : 26.Iul.2021, 07:52:19 a.m. »
Producatorul specifica faptul ca revizia trebuie facuta la 15.000 km sau 1 an. Deci, dupa 1 an, fie ca mergi, fie ca nu mergi cu masina, uleiul trebuie schimbat. Cand am schimbat uleiul, nu am verificat data fabricatiei uleiului, dar au desfacut 4 bidoane sigilate. Oricum, sunt pareri in sensul ca, dupa primii 3-4.000 de km (masina noua), ar trebui schimbat uleiul. Asa ca am fost mai impacat cu mine insumi ca am schimbat uleiul care deja facuse 1 an.

Offline VictorN

« Răspuns #25 : 26.Iul.2021, 08:20:10 a.m. »
 Crezi că dacă mașina sta 2 ani la ei în parc îți schimbă uleiul de 2 ori? Nu.

Ei când îți vând mașina trebuie sa se asigure că uleiul e ok si că reviziile se vor face conform cărții service.

E absurd sa faci revizie la 3000km unei mașini noi.

Trimis de pe al meu KB2003 folosind Tapatalk

Offline Romix

« Răspuns #26 : 26.Iul.2021, 08:37:33 a.m. »
De acord cu tine, in ceea ce priveste faptul ca este absurd sa faci revizia la 3.000 km si ca dealerul trebuie sa se asigure ca uleiul este ok (exact aceste argumente le-am adus si eu in dialogul cu dealerul, cand am cerut sa-mi schimbe uleiul gratis - am mai discutat acest subiect, tot aici pe forum, la acest subiect, vezi raspunsul nr. 1  :)).
Desi era clar ca uleiul ar fi fost schimbat (daca respectam programarea conform cartii service) la aproape 2 ani, nu ar fi fost nicio problema din punctul de vedere al dealerului (nu pierdeam garantia in aceste circumstante, cu toate ca, in orice alta situatie, daca nu faci revizia la 1 an, pierzi garantia).

Offline enicky

« Răspuns #27 : 26.Iul.2021, 09:33:31 a.m. »
Dreptul tău, mașina ta, uleiul tău, banii tăi.
    Mda, asa e, pe banii lui face fiecare ce doreste. Initial am crezut ca e aceeasi situatie, adica chemare in service pentru revizie, dar daca e de buna voie si nesilit de nimeni, no comment !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline manead

« Răspuns #28 : 21.Dec.2021, 03:27:08 p.m. »
Salutare,
Exista posibilitatea de a vedea undeva in meniu cat a mai ramas din intervalul de service sau ca acesta a fost resetat?
De ex, revizia se face la 15.000 si vreau sa vad ca mai am de ex 1000km.

sau, dupa revizie sa vad ca urmatoarea va fi la 30.000.

thx all,
  • SX4 S-Cross 1.4 Passion 2WD 2021

Offline Nikos76

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
    • Braila
« Răspuns #29 : 29.Ian.2022, 12:45:33 p.m. »
Va salut posesori de Baleno! Detin acest model de auto fabricat in 2016 si mi s-a aprins in bord un martor si apare un mesaj de schimb ulei, desi uleiul a fost schimbat acum 3 luni si s-au facut doar 2000 de km. Ma poate ajuta cineva in acest sens? Mentionez ca nivelul uleiului este bun. Am inteles ca se poate reseta acest martor din calculatorul masinii dar nu stiu cum sa procedez. Va multumesc pentru informatii si va doresc drumuri bune!
  • Suzuki Baleno