Autor Subiect: Folie auto  (Citit de 11844 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ASZ

Folie auto
« : 22.Apr.2009, 11:30:16 p.m. »
Pe de o parte s-a mai incalzit pe afara si din pacate culoarea masinii (negru) atrage caldura din plin, pe de alta parte am vazut in ultima vreme din ce in ce mai multe masini pe care arata foarte bine aceasta folie, m-am decis ca urmatoarea investitie s-o fac pe infolierea geamurilor laterale (4) plus cel al haionului. Am gasit oferta cu folie Llumar la 610 lei (garantie 5 ani + autorizatie RAR) si cu o alta ,marca (imi scapa numele acuma .. dar parca era ceva cu solar ...) la 480 lei cu garantie de 7 ani (si tot cu autorizatie RAR).
Am vazut ca unii aveti asa ceva (poate chiar din fabrica) si as dori sa-mi spuneti cat e deranjant la condus (pe zi / noapte) .. cat e de util in caldura torida a verii .. daca merita acel Llumar diferenta de pret .. sau garantia de 7 ani .. de la cealalta oferta e mai ok ... sau daca aveti ceva recomandari/sfaturi/experiente de impartasit.

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
Re: Folie auto
« Răspuns #1 : 23.Apr.2009, 12:38:02 a.m. »
Pe SX4 nu am vazut, dar sunt sigur ca @razak si @ionutz au asa ceva...
Eu am avut pe prima mea masina si iti pot spune ca nu era deranjanta deloc. Era super oki. 95% opacitate, doar spatele.

• #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline gabin

« Răspuns #2 : 23.Apr.2009, 12:54:07 a.m. »
vezi ca asta cu autorizatie RAR se refera doar la geamurile fata, pt ca pe spate poti pune cat vrei tu.
ideea este ca pe fata legea spune ca ai voie maxim 30%, astia 30% nici macar nu se observa asadar nu poti spune ca ai folie pe fata...deci daca vrei nici nu iti mai pui pe fata si iesi ceva mai ieftin. daca vrei si pe fata puneti undeva la 50-60% ca sa fie ok, dar nici sa bata la ochi astfel incat sa iti confiste cap de creta talonul.
'08 Suzuki Swift Sport 1.6 VVT .:. Apex .:. Ferodo .:. Enkei
"Pe masura ce faci imbunatatiri costisitoare masinii, creste riscul de a o accidenta."

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #3 : 23.Apr.2009, 12:56:30 a.m. »
...Dar pe fata e buna folia , ca nu te mai prajeste soarele pe labuta stanga(UV).
Go Terios!!!:)

Offline Andrei Suzuki

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2982
  • Respect a man's car and the man respects you!
« Răspuns #4 : 23.Apr.2009, 08:34:27 a.m. »
Eu am folie daia nenorocita din targ si chiar isi face treaba.E diferenta cand bate soarele prin folie si cand deschid geamu.Deci eu zic ca merita.
De deranjat s-ar putea sa te deranjeze putin noaptea pe ploaie,dar nimic deosebit.Depinde cat de inchisa o pui.
2018 Suzuki Vitara S
2007 VW Passat 2.0TFSI

Offline ASZ

« Răspuns #5 : 23.Apr.2009, 11:53:44 a.m. »
Am fost in aceasta dimineata la atelierul firmei care se ocupa de montarea foliilor SolarZone. Impresie lasata de ei a fost una buna, adica pareau ca stiu ce fac (de 2 ani in Baia Mare si de 3 luni in Cluj).
Oferta lor este: 360 Lei pt. geamurile spate si haion si 120 lei pentru cele de pe fata, indiferent care nuanta de folie o aleg din cele 5 variante pe care le au din gama SolarZone (un coleg imi spunea ca aceasta marca ar fi cel putin la fel de buna ca si cea Llumar).
Acorda 7 ani garantie (ceea ce pare interesant .. insa ca Stan Patitul stiu ca in tara asta garantia ti-o acorda usor oricine .. doar ca nu o respecta decat daca EVENTUAL mai exista firma peste ani ... cine indrazneste sa ma contrazica ... ii arat certificate de garantie de la biciclete, geamuri termopan, usi etc ... care valoreaza exact 0 in acest moment desi sunt in termenul de valabilitate) si au omologare RAR pentru geamurile spate + haion NU INSA si pentru geamurile de pe fata ... iar acesta este aspectul care m-a pus pe ganduri. Cei de la Llumar din Cluj acorda certificat RAR pentru TOATE geamurile, insa pretul este de 610 lei la ei pentru aceleasi operatiuni...
Asa ca sunt intr-un usor impas .. :) ... chiar daca nu este nici primul si cu siguranta ca nu va fi nici ultimul :)

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
    • Bucuresti
« Răspuns #6 : 23.Apr.2009, 12:00:09 p.m. »
E un pret decent....avand in vedere faptul ca vei avea autorizatie fata/spate.
Desi nu m-am interesat, cred ca preturile sunt mai bune vs Bucuresti.
  • #romaniaelectrica

Offline ASZ

« Răspuns #7 : 23.Apr.2009, 12:03:24 p.m. »
Am uitat sa spun ca ma gandeam sa pun pe geamurile spate si haion o folie ceva mai putin transparenta (50-60% transparenta), iar pe cele din fata cea care are 95% transparenta (legea permite folia cu min 73% grad de transparenta).
Folie pe care o vreau nu e numai pentru a feri interiorul de priviri indiscrete ci mai mult pentru a filtra razele UV si pentru proprietatile antiefractie (e drept, mici .. dar au un rol in evitarea unor probleme ulterioare)

E un pret decent....avand in vedere faptul ca vei avea autorizatie fata/spate.
Desi nu m-am interesat, cred ca preturile sunt mai bune vs Bucuresti.
Sa inteleg ca ai opta pentru varianta cu 610 Lei ?

Pe SX4 nu am vazut, dar sunt sigur ca @razak si @ionutz au asa ceva...
Eu am avut pe prima mea masina si iti pot spune ca nu era deranjanta deloc. Era super oki. 95% opacitate, doar spatele.

Am observat ceva folie si pe masina lui @Khaos :) ... dar parea venite din fabrica cu asa ceva ...

Edit: Te rog editeaza postul cand acest lucru este posibil. Nu mai posta consecutiv. Multumesc.

« Ultima Modificare: 23.Apr.2009, 01:35:06 p.m. de cristyyy2003 »

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
    • Bucuresti
« Răspuns #8 : 23.Apr.2009, 12:15:58 p.m. »
Pai asa vin toate. Geamurile spate vin cu tenta fumurie.
  • #romaniaelectrica

Offline ASZ

« Răspuns #9 : 23.Apr.2009, 12:17:41 p.m. »
Ei ... acuma ma uitam la pozele tale de la Comana .. si am vazut la a ta ceva ce are si masina lui khaos: aveti geamuri cu tenta fumurie ... eu nu am !!!!!!! desi am luat masina in aceeasi perioada cu a ta ... :(

Ar mai fi ceva legat de folie: se leaga cei de la garantie de faptul ca ti-ai pus folie ? (zicea ceva tipul de la folii, ca nu prea agreeaza faptul ca ai incalzit geamurile  ... ca ar exista riscul sa cedeze mai usor.
Acuma serios: soarele le incinge asa de tare ... incat nu cred ca uscatorul de par cu care fac acestia lipirea foliei ... il incinge mai tare ... dar mai stii ce motive pot aparea ca unii sa scape de obligativitatea acordarii garantiei ...

Edit: Postare consecutiva
« Ultima Modificare: 23.Apr.2009, 01:35:50 p.m. de cristyyy2003 »