Autor Subiect: unde ne oprim sa mancam - in tara si strainatate  (Citit de 7377 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ...

Re: unde ne oprim sa mancam - in tara si strainatate
« Răspuns #20 : 08.Mai.2018, 03:20:58 p.m. »
Mai bine te duci în plimbare puţin mai sus, la giratoriul de la maternitate faci stânga prin curtea Facultăţii de Silvicultură, ajungi la Poarta Ecaterinei, obiectiv turistic, apoi ieşi din curte aproape de Poarta Schei, traversezi către Colegiul Şaguna şi ţii stânga, treci de Spitalul de Neurologie şi după câteva , fix vizavi de sediul SRI, este GelatoMania cu gelato artizanală delicioasă (vânzare la ferestruică). Uneori se stă şi 45 de minute la coadă, dar merită, au nişte combinaţii foarte apreciate, gen ciocolată iute. După mine, preţurile la Vatra Ardealului sunt prea mari, spaţiul e mic, toaleta era într-o vreme afară în gang, într-un container infect, şi ultimul tort diplomat mâncat acolo nu a fost deloc pe placul meu.

Offline jupanul1

« Răspuns #21 : 08.Mai.2018, 06:39:45 p.m. »
Pentru ... mese mai speciale... poți încerca Prato (pe Michael Weiss) sau Casa Hirscher (str. Apollonia Hirscher). Desigur se poate și la ”Gaura Dulce” (descoperi tu istoria din spatele numelui, dacă ai chef) - sunt din gama mai populară. N-aș recomanda Brasserie, din Piața Sfatului și nici în cele multe de pe Republicii parcă nu m-aș băga, excepție ar fi unul, dar nu mai țiu minte cum îi zice, e aceeași intrare cu Emma la Dolce. Pilvax, cândva atracție mare - cu specific unguresc, am înțeles că a cam decăzut...

Altfel Dei Fratti și Trattorian, dar e cu rezervare în prealabil. Dacă n-ai prealabil, nu-i bai, doar că nu te primesc  :). Ca o părere personală, nu m-a impresionat Sergiana în nici un fel și nici La Ceaun.

La ce ai avea nevoie de Uber? Ah... poate de la gară în centru și retur, deși e bus și merge bine (traseul e scurt), în rest?

P.S. - din ce am putut eu observa, după ora 22:00, de regulă, doar șaorma și pizza se mai găsește. Deci, planifică în consecință.
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

Offline NicNic

« Răspuns #22 : 09.Mai.2018, 10:56:40 a.m. »
Alta intrebare!
Pentru un drum cu masina spre Grecia, aveti recomandari pentru a lua masa prin Bulgaria?
E prima oara cand fac drumul asta cu masina, asa ca nu cunosc absolut deloc traseul.

Ah, la plecare merg prin Sofia (Kulata), iar la intoarcere voi veni prin Haskovo (Makaza).

• ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline ...

« Răspuns #23 : 09.Mai.2018, 11:08:53 a.m. »
Nu am făcut pe drum pauze de mâncat în localuri, noi obişnuim să oprim la benzinării pentru un croissant, o "mufină" şi o cafea/suc. Pe centura Sofiei, ultima dată. Abia la popasul intermediar, în Sandanski, am mâncat la fast-food-uri sau am luat pizza la felie. Pe ruta Makaza la fel, am mâncat la Lukoil in Nova Zagora. Anul asta oprim in Melnik, au si han cu mâncare tradiţională, dar abia după ce ajung acolo la final de iunie îţi pot spune impresii.

Offline Olix

« Răspuns #24 : 09.Mai.2018, 11:16:13 a.m. »
Se poate manca la popasul Spektrum ( La steaguri ) in localitatea Zlatna Panega . Salate, hamburgeri,cascaval pane .Se poate plati in euro sau leva .
  • Suzuki Vitara S, allgrip ,AT

Offline ...

« Răspuns #25 : 09.Mai.2018, 11:20:20 a.m. »
Eu exact pe ăstea le evit: Baikal, La Steaguri, Kresna (La bomboane), că sunt popasurile pentru autocare, şi prima şi ultima dată a fost nasol rău de tot, nu doresc să mai repet experienţa.

Offline shpeedy

« Răspuns #26 : 09.Mai.2018, 02:38:45 p.m. »
Multam tuturor pentru recomandari!

Mi-am dat seama ca la unele am mancat, dar nu le stiam numele...

Le-am si centralizat, daca mai sunt interesati...

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

The following users thanked this post: ...

Offline jupanul1

« Răspuns #27 : 09.Mai.2018, 04:27:38 p.m. »
Bineee.. aș mai fi recomandat și Belvedere, dar fără auto e ceva mai enervant să ajungi acolo (20-ul din Livadă are bilet special, că duce până în Poiană, dar tu cobori mult mai devreme) și, în plus, fără rezervare nici nu se uită la tine, chiar dacă e gol. Personal asta n-am înțeles-o deloc!

L.E. - dacă totuși ajungi, și mai au în meniu, ia la desert Pavlova. Mi s-a părut excelentă!
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

Offline ...

« Răspuns #28 : 09.Mai.2018, 04:34:47 p.m. »
De-aia nici n-am recomandat Belvedere. Mi-am adus aminte de restaurantul Transilvania, de pe strada Castelului. Se mănâncă binişor, la preţuri mai bune ca în buricul târgului.

Să zic şi ce recomand eu a se evita, prin prisma experienţelor din ultimul timp: Pizza Vito, Simone şi Ciucaş.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #29 : 09.Mai.2018, 04:44:06 p.m. »
Vad ca nimeni n-a mentionat Cerbul carpatin din Piata Sfatului. Am mancat de vreo doua ori in trecutul mai indepartat destul de bine acolo. A decazut asa de mult?
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice