Autor Subiect: sfaturi achizitionare Jimny  (Citit de 8134 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline alexandra

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 5
    • Timisoara
sfaturi achizitionare Jimny
« : 17.Iun.2015, 04:47:34 p.m. »
Hello. Nu stiu numarul de fete care isi doresc aceasta masina, dar eu sunt una dintre ele. As avea nevoie de cateva sfaturi in legatura cu achizitionarea unui Jimny.
Imi doresc (visez chiar) de mult aceasta masina, mai ales pt iesirile in natura. Problema este ca 80% din timp o sa o folosesc in oras. As vrea sa stiu daca este o masina potrivita pt oras, consum, usor manevrabila etc. Am o alta masina pe care as vrea sa o vand pt a-mi cumpara un Jimny, deci nu as avea doua. Credeti ca ar fi probleme cu o caroserie cabrio, ex condens, furtuni apocaliptice etc :))?
Am gasit unul din 2006, cabrio, 120000 km, 116 CP. Ce ziceti de un astfel de model? Scuze pt lipsa mea de informatii, am recurs la acest forum pt sfaturi (mai ales ca prietenii/familia sunt impotriva unui 4x4 in oras), vreau sa aleg o masina potrivita pt nevoile mele, nu as vrea sa fie un moft. (pe care il am de peste 5 ani) Multumesc anticipat! :)

PS: Sunt din Timisoara, as dori sa vad si interiorul unui Jimny. Nu vreau sa vad unul nou din reprezentanta, mai ales ca imi plac modelele mai vechi.

Offline VAXXi

Re: sfaturi achizitionare Jimny
« Răspuns #1 : 17.Iun.2015, 05:07:02 p.m. »
Imi doresc (visez chiar) de mult aceasta masina, mai ales pt iesirile in natura. Problema este ca 80% din timp o sa o folosesc in oras. As vrea sa stiu daca este o masina potrivita pt oras, consum, usor manevrabila etc.

E dementiala in oras: ecartament si ampatament mic (avantaj parcare, avantaj strecurare), pozitie inalta (vezi peste masinile din fata cand sare pietontul pe trecere), garda inalta (urca orice bordura).

Credeti ca ar fi probleme cu o caroserie cabrio, ex condens, furtuni apocaliptice etc :))?

Prelata arata misto, pozele din reclame cu masina decapotata pe plaja sunt bestiale. Acu' gandeste-te ca e un material textil prins in cleme si arici care-a stat pe masina 10 ani - nu te-astepta sa etanseze ca nou din fabrica. N-am citit/auzit pe nimeni sa laude soft-topul, dimpotriva. In cel mai rau caz, il poti inlocui cu un hardtop... dar n-o sa fie niciodata precum fieru' dintr-o bucata.

Am gasit unul din 2006, cabrio, 120000 km, 116 CP. Ce ziceti de un astfel de model?

Zicem ca nu exista, Jimny n-a avut 116 CP nici in cele mai umede vise. Sigur nu te referi la Vitara ?  :)

Suzuki Jimny 1.3 DOHC JLX 2007
Daewoo Espero 1.8 CD SOHC 1995

Offline alexandra

• Newbie
  • *
    • Timisoara
« Răspuns #2 : 17.Iun.2015, 05:20:41 p.m. »
Multumesc de raspuns, VAXXI. Cat despre modelul de care iti ziceam, e Jimny si e pe autovit. Nu stiu daca am voie sa postez link-uri, avand in vedere ca-s noua pe aici.

Offline alexandra

• Newbie
  • *
    • Timisoara
« Răspuns #3 : 17.Iun.2015, 05:23:33 p.m. »
Daca sunt informatii false pe site, probabil te mint si eu pe tine :D Capacitatea cilindrica e de 1328 cm3

Offline shpeedy

« Răspuns #4 : 17.Iun.2015, 05:29:54 p.m. »
Specificatiile oferite sunt gresite - este vorba de motorul M13A de 83cp.

Mare atentie la modelele Jimny Cabrio intrucat sunt facute in Spania, nu in Japonia si - din ce am mai citit - calitatea fabricatiei nu e la fel.
« Ultima Modificare: 17.Iun.2015, 05:32:21 p.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline alexandra

• Newbie
  • *
    • Timisoara
« Răspuns #5 : 17.Iun.2015, 05:36:54 p.m. »
Multumesc frumos, eu am citit informatiile din anunt(le postez mai jos) si abia acum invat detalii despre acest model. Stiu doar ca mi-l doresc.
Suzuki Jimny, Cabrio
Fabricatie:   2006
Combustibil:   Benzină
Motor:   1328 cm³ (Putere 116 CP / 85 kW)
Norma Euro:   euro4

Offline Leutz

« Răspuns #6 : 17.Iun.2015, 05:40:42 p.m. »
Poti sa pui link-ul fara probleme  :). In mod sigur vor fi mai multe de spus dupa 'vizionarea' pozelor/informatiilor din anunt.

Altfel, Jimny e o masina care in mod clar se alege cu inima. Deci daca ai of-ul asta de mult timp ... sari si potoleste-l, nu mai astepta  ;).

Acelasi sfat insa referitor la soft-top. La Timisoara e mai cald decat in alte parti ale tarii (influente mediteraneene, daca ce-am invatat in scoala generala mai e valabil azi  :D) dar totusi nu e Coasta de Azur  :->.
In plus, zici ca va fi unica masina, deci n-o sa stai doar la plaja cu ea. 80% in oras insemna si o gramada de praf, noroaie, zloata ... s.a.m.d. Mai bine c-un acoperis bun deasupra capului, cum se zice.

Sunt sigur ca sunt Jimny-uri bune pe piata daca te uiti bine. La cel din anunt cu cei jjjdemii de cai putere declarati de vanzatorm ceva sigur pute p-acolo ...
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline alexandra

• Newbie
  • *
    • Timisoara
« Răspuns #7 : 17.Iun.2015, 06:02:53 p.m. »
http://www.autovit.ro/suzuki-jimny-C36938792.html
asta e link-ul. M-am cam indragostit de ea, dar tre' sa fim cerebrali mai intai de toate. Imi place modelul soft-top, intr-adevar, dar prefer sa iau in vedere conditiile de siguranta, confort si fiabilitate ( gen cabrio sunt facute in Spania). Multumesc pt raspunsuri, nu ma asteptam! :D

Offline hugbear

« Răspuns #8 : 17.Iun.2015, 08:27:25 p.m. »
Cred că în ce privește puterea, proprietarul a comis o „greșeală cinstită”. Probabil site-ul a cerut puterea în kW și el a introdus-o în CP.
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline roberto

« Răspuns #9 : 17.Iun.2015, 09:55:04 p.m. »
Sotia mea conduce zilnic un Jimny, fiind realmente incantata. Recunosc ca si eu i-o mai "fur" uneori, tocmai pentru usurinta cu care ma descurc cu ea in traficul urban.
SUZUKI JIMNY FL 2013
LAND ROVER DISCOVERY