Autor Subiect: Consum combustibil New Vitara  (Citit de 266475 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ariciul

Re: Consum combustibil New Vitara
« Răspuns #970 : 25.Iul.2016, 08:26:53 p.m. »
Pai chiar ma gandeam, nici la mine nu intra atat, pompa se opreste singura intre 41-42 litri dar e adevarat ca ma duc la pompa aproape imediat ce se aprinde becul. Dar chiar cand am mai fortat nu am reusit mai mult de 2-3 litri in plus ca dadea afara. Mai mult, in carte spune clar sa nu fortam alimentarea!
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti, Sector 3
« Răspuns #971 : 25.Iul.2016, 11:09:12 p.m. »
47 litri fix a fost prima mea alimentare si cea mai mare. La plecare din showroom, masina avea deja 23 km la bord, iar rezervorul pe rosu (evident :) ). De atunci am mai facut plinul de la rosu de trei ori si au intrat 43.27, 44.5 si 43.20 litri.
Modul meu de a face plinul este fara a forta supra-alimentarea. Cu teava pistolului introdusa maxim in gura rezervorului, alimentat debit maxim pana declanseaza automat pompa, apoi completat incet pana mai declanseaza a doua oara. Si gata.
Si fac plinul, de obicei si cu rare exceptii, la fiecare doua saptamani, in weekend cand este reducere la Petrom. Din 30 alimentari pana acum, doar 4 au fost partiale.
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

Offline enicky

« Răspuns #972 : 25.Iul.2016, 11:30:17 p.m. »
    Tot asa alimentez si eu, dar si la tine fasaie cand deschizi busonul? Apropos, am citit postarea de vreo 2 ori si m-am gandit ca ai un carnet cu evidenta  alimentarilor facute?  :) Ca eu n-as fi tinut minte atatea detalii.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Bucuresti, Sector 3
« Răspuns #973 : 25.Iul.2016, 11:45:34 p.m. »
Da, fâsâie. Am intrebat si eu asta cand eram mai boboc pe forum.
Se zice ca s-ar crea presiune in rezervor. Scrie si in manual(ul tau) la pag 5-1.
Cat despre carnetel, se cheama www.spritmonitor.de/en/. Inregistrez totul despre masina acolo si sunt consecvent. Ce sa fac, am un defect profesional privind monitorizarea proceselor si analiza datelor. :)
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #974 : 26.Iul.2016, 12:06:23 a.m. »
Salut. Ati facut greseala de a presupune ca am pus de la plin la plin. Nu, am facut plinul la plecarea din reprezentanata, am mers ceva timp si am mai alimentat de doua ori cate 10 litri-fix- pana am facut din  nou plinul. Asa am ajuns la acel consum. Cu presiunea in rezervor am patit-o la prima alimentare, dupa nu am mai avut...O sa verific in actele masinii ca sincer nu am studiat decat o parte din manualul masinii, mai am destul de buchisit...Parca am cartea service in mapa (mi-au umplut o mapa Suzuki cu carticele) care mapa sta in masina. E bine sau sa o iau in casa?
In acesta seara am vazut pentru prima data o luminita clipind in centru, presupun ca e fake-ul de alarma - ca nu am. Am intrebat si mi-au spus ca nu am , ca oricum nu poate pleca cu ea...eu oricum stiam ca nu se "cere", e prea rara...
M-am lamurit si cu "SPORT". Daca pe Auto urca foarte rar in ture si schimba la 1500 - deh, benzina turbo cuplu 275, cand misti pe SPORT schimba la 2100 sau mai sus si ai avantajul puterii crescute la celasi cuplu. binenteles ca si consumul e altul. E simplu si de efect- parca ai alta masina...dar ma intorc tot pe AUTO caci nu sunt genul sportiv si nici sa ajung prea usor la 100 cand limitele sunt peste tot de 70 nu-mi convine, ba chiar le-au redus la 60...
Inca nu m-am lamurit cu inchisul masinii si Dead-lock, trebuie sa apas de doua ori scurt pe cheie? Se inchid automat usile in mers?
« Ultima Modificare: 26.Iul.2016, 12:28:17 a.m. de Costique »
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Bucuresti, Sector 3
« Răspuns #975 : 26.Iul.2016, 01:20:39 a.m. »
O cam dam in off topic cu intrebarile tale, M-am gandit sa le raspundem la Mici probleme (si solutii) New Vitara.
Sau sa-ti faci un topic/jurnal propriu aici
Vitara 
Mokka

The following users thanked this post: rexkrokiDAU

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #976 : 26.Iul.2016, 10:32:15 p.m. »
Corect. Scuze.
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline danut1900

• Full Member
  • Mesaje postate: 143
  • ...but it's more important to be nice.
    • Suceava
« Răspuns #977 : 27.Iul.2016, 01:09:45 p.m. »
Suceava-Pojorata-Transrarau-Tarnita-Frasin-Suceava - viteza medie 46 km/h, consum 4,5 pe CB.
  • Suzuki Vitara Passion 1.6 2WD MT

Offline ecodrive

« Răspuns #978 : 27.Iul.2016, 05:55:15 p.m. »
Ai oprit motorul si ai lasat-o sa curga la vale? Ai tractat-o sau ai impins-o?
Vitara 1.4 Boosterjet S Allgrip AT  Galactic Grey Metalic

Offline Cosmin09

« Răspuns #979 : 28.Iul.2016, 08:44:53 a.m. »
Pe taloul de bord, la un moment dat, si mie mi-a aratat 5,1  :D
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022