Autor Subiect: Consum combustibil New Vitara  (Citit de 266462 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Cosmin09

Re: Consum combustibil New Vitara
« Răspuns #940 : 12.Iul.2016, 04:32:24 p.m. »
Ca si diferenta, sesizata de mine pana acum, intre Auto si Sport la depasire, avand cutie automata: in modul Auto apas acceleratia puternic inainte cu cateva clipe de a iesi in depasire pt ca masina sa schimbe in jos treapta de viteza si sa am puterea necesara (asta si pt ca reactioneaza mai lent cand apesi pedala de acceleratie, adica nu raspunde imediat); in schimb, in modul Sport nu e nevoie de asa ceva, masina raspunde instant deoarece in acest mod turatia motorului este mentinuta permanent mai sus.
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

Offline ecodrive

« Răspuns #941 : 12.Iul.2016, 04:40:01 p.m. »
Cand 1.4 se combina si cu AT, modul Sport devine un pic cam periculos pentru drumurile din Romania. Am vazut ca pentru unii a daunat grav permisului de conducere  :).
Vitara 1.4 Boosterjet S Allgrip AT  Galactic Grey Metalic

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #942 : 12.Iul.2016, 05:29:20 p.m. »
Consumuri de all-grip...  :D cei ce au doar tractiune fata sunt cu siguranta invidiosi ca nu se regasesc in discutie...  :-j

Offline CipV

« Răspuns #943 : 12.Iul.2016, 06:38:45 p.m. »
Da, la 1.4 AT, pe mod auto exista o latenta la apasarea pedalei. Se poate rezolva din padele, retrogradand 2 trepte. Activarea modului sport presupune insa si altceva: raportul de putere se muta mai mult pe rotile din spate, masina e mai controlabila, latenta dispare, raspunde instantaneu la apasarea acceleratiei.
  • Vitara 1.4 Boosterjet S Allgrip AT Galactic Grey

The following users thanked this post: gabineg

Offline Cosmin09

« Răspuns #944 : 18.Iul.2016, 09:03:53 a.m. »
Ar putea si la masina mea sa scada consumul...

In poza este consumul mediu afisat sambata seara, dupa parcurgerea a 333 km de acasa pana in Bucuresti, apoi pana la Sinaia (cota 1400) - cu scurte plimbari pe acolo, apoi pana la Bucuresti (numai pe DN1, si la dus) si din nou pana acasa, langa Bucuresti. Nu stiu care a fost viteza medie pt ca DN1 a fost destul de aglomerat si nu cred ca am mers mai repede de 108 km/h in afara si 75 in interiorul localitatilor, am mai si stat la Comarnic...

Offline ecodrive

« Răspuns #945 : 18.Iul.2016, 09:29:16 a.m. »
Ar putea... dar ar trebui sa mai mergi vreo 10000 de km cu consumul asta ca sa-ti scada media consumului cu 1.1 l/100. :-))
Vitara 1.4 Boosterjet S Allgrip AT  Galactic Grey Metalic

Offline enicky

« Răspuns #946 : 18.Iul.2016, 10:47:20 a.m. »
Ar putea si la masina mea sa scada consumul...
             Ceva similar am facut eu acum 2sapt., si am scos 5,9, doar ca eu m-am lasat de sportul national numit DN1 si am mers pe autostrada chiar daca fac km. in plus, mergi mult mai linistit, relaxat, constant, fara pietoni, biciclisti, depasiri, taiat fata, radare si etc. si etc.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Cosmin09

« Răspuns #947 : 18.Iul.2016, 10:55:44 a.m. »
Pai eu consider ca nu se merita autostrada pt ca pana la ea trebuie sa merg pe centura si eu cum veneam de la Intercontinental ar fi fost mult de mers pana acolo. Iar partea cea mai nasoala nu e pana la Ploiesti, ci dupa ... Asa ca portiunea aia de autostrada de la centura Bucurestiului pana la Ploiesti e buna daca ajungi la ea de undeva de aproape de centura.

Radare au fost o gramada, multi politisti cu aparatele alea mobile... Nu m-a oprit niciunul desi de cateva ori cred ca eram cu viteza peste limita dar asta si pt ca necirculand des pe acolo nu stiam care sunt limitele pe anumite portiuni si mergeam si eu cu "traficul", nici incet dar nici nu faceam depasiri in nestire. Asta la dus pt ca la intors am fost f. atent si m-am uitat dupa toate semnele de limitari de viteza si nu am mai depasit nicio limita. Sper sa nu vina acasa vreo amenda  :D

Offline CipV

« Răspuns #948 : 18.Iul.2016, 11:27:29 a.m. »
Radarele alea "mobile" presupun ca-s pistoalele radar...
Consumul scos a fost folosind ACC? cam care a fost limita maxima de viteza setata pe ACC? ai mers cu AC sau fara?
  • Vitara 1.4 Boosterjet S Allgrip AT Galactic Grey

Offline enicky

« Răspuns #949 : 18.Iul.2016, 11:58:48 a.m. »
Pai eu consider ca nu se merita autostrada pt ca pana la ea trebuie sa merg pe centura si eu cum veneam de la Intercontinental ar fi fost mult de mers
             M-am uitat acum pe distante rutiere, si eu am cam aceeasi distanta ca si tine(doar ca vin dintr-o laterala, nu din centru, -1km) si de la Inter pe Carol, Mosilor, Colentina, Andronache si gata. Mie tocmai DN-ul pana in Ploiesti cu toate satele aferente mi se pare naspa, apoi pana in Comarnic o calci.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip