Legat de functia SPORT, am folosit-o si eu deseori, dar n-as recomanda-o ca permanent, decat in situatii de urgenta. Utilitatea ei si folosirea preponderent, se remarca mai ales pe drumurile judetene, sau orice alt drum cu o singura banda pe sens ajutandu-ne sa facem depasirile mai rapid si deci in siguranta. La circulatia pe autostrazi n-o recomand(decat de urgenta) intru-cat fluctuatiile de consum create prin raspunsul rapid al acceleratiei, duc la cresterea substantiala a acestuia, fara a fi imperios necesar obtinerea unor viteze superioare pe o perioada scurta de timp. Circulatia pe "A" fiind relativ liniara, poti depasi si fara sa accelerezi suplimentar si rapid. Deci eu am utilizat aceasta functie numai ocazional, si in situatii de depasiri/urgenta.
Totodata , eu personal incerc sa fac depasirile mai mult in viteza aIVa (fara sport), viteza in care demarajul te ajuta bine.
Un alt aspect important in "economia" de carburant este si utilizarea aerului conditionat: de obicei il fixam pe o anumita temperatura si asa mrgem pana la destinatie.. Trebuie avut in vedere ca atunci cand rulam prin localitati putem opri AC si deschide geamurile, ocazie cu care se mai schimba si aerul respirat.