Autor Subiect: Consum combustibil New Vitara  (Citit de 266466 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline dbarabas

Re: Consum combustibil New Vitara
« Răspuns #930 : 12.Iul.2016, 12:57:46 a.m. »
@at 1.4 AT 6700 de km Ro-Fr-Ro consum mediu 6.4l cu mers la limita de sus a legalității. In mare parte cu acc activ si sport in zonele de munte, depasiri, etc. Evident cu AC non-stop.

Sent from my iPad using Tapatalk

Offline AT

« Răspuns #931 : 12.Iul.2016, 10:02:09 a.m. »
Excelent consum pentru 1.4!
In cazul meu (1.6) consumul 7,8 a fost obtinut tot pe Ro-Fr-Ro insa am avut activat permanent modul Sport si condus permanent sportiv. Tranzitari zilnice prin orase aglomerate. Deci neeconomic din punct de vedere al consumului. Evident cu AC non-stop. Incarcarea masinii are deasemenea un impact negativ asupra consumului, la noi echivalent 4 persoane de 80 kg. La mine consumul probabil mai este influentat si de anveoplele Michelin CrossClimate respectiv de barele transversale Thule. 
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline enicky

« Răspuns #932 : 12.Iul.2016, 10:50:24 a.m. »
    Legat de functia SPORT,  am folosit-o si eu deseori, dar  n-as recomanda-o ca permanent,  decat in situatii de urgenta. Utilitatea ei  si folosirea preponderent, se remarca mai ales pe drumurile judetene,  sau orice alt drum cu o singura banda pe sens ajutandu-ne sa facem depasirile mai rapid si deci in siguranta. La circulatia pe autostrazi n-o recomand(decat de urgenta) intru-cat fluctuatiile de consum create prin raspunsul rapid al acceleratiei,  duc la cresterea substantiala a acestuia, fara a fi imperios necesar obtinerea  unor viteze superioare  pe o perioada scurta de timp. Circulatia pe "A"  fiind relativ liniara,  poti depasi  si fara sa  accelerezi suplimentar si rapid. Deci eu am utilizat aceasta functie numai ocazional, si in situatii de depasiri/urgenta.
       Totodata ,  eu personal incerc sa fac depasirile mai mult in viteza aIVa (fara sport),  viteza in   care  demarajul te ajuta bine.
        Un alt aspect important in "economia" de carburant este si utilizarea aerului conditionat: de obicei il fixam pe o anumita temperatura si asa mrgem pana la  destinatie.. Trebuie avut in vedere  ca atunci cand rulam prin localitati putem opri AC si deschide geamurile,  ocazie cu care se mai schimba si aerul respirat.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline aleksanders

« Răspuns #933 : 12.Iul.2016, 02:02:52 p.m. »
 :-? nu este chiar cum crezi - cu masina incarcata am scos consum mai mic cu functia sport pe autostrada....
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline AT

« Răspuns #934 : 12.Iul.2016, 03:28:18 p.m. »
Nu stiu cum este la motorul 1.4 turbo (care are putere si cuplu mai mare),  insa la motorul de 1.6 cu masina incarcata (echivalent 4 persoane) 
in conditia circulatiei pe autostrazi aglomerate si cu ritm alert, am constatat ca activarea permanenta Sport este chiar o necesitate pentru a putea
depasi in siguranta la viteze ridicate de autostrada
(depasiri sau manevre care necesita relizarea lor in timp scurt datorita traficului/ritmului alert).
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline shpeedy

« Răspuns #935 : 12.Iul.2016, 03:44:48 p.m. »
In conditiile in care vorbim de un benzinar aspirat de 1.6L, de unde o mai scoate cp/Nm butonu' ala 'Sport', dreaq stie...

Ca o parere personala, daca am masina incarcata si am nevoie de un buton 'majic' ca sa fac o depasire, imi pare ca ma cam joc cu soarta...

Sent from my LG-H818 using Tapatalk

« Ultima Modificare: 12.Iul.2016, 03:52:31 p.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline aleksanders

« Răspuns #936 : 12.Iul.2016, 03:59:32 p.m. »
nu exista un buton magic - eu consider ca modul sport este defapt ceea ce poate masina cu adevarat - iau auto nu este altceva decat un mod economic de a rula - economic in situatia in care nu ai masina incarcata...
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline ecodrive

« Răspuns #937 : 12.Iul.2016, 04:03:42 p.m. »
Personal consider modul Sport, mult mai util in conditii de ploaie sau chiar de iarna, ca masura suplimentara de siguranta.

Am avut drumuri lungi unde am facut depasiri intr-o veselie fara sa activez modul Sport.
Vitara 1.4 Boosterjet S Allgrip AT  Galactic Grey Metalic

Offline aleksanders

« Răspuns #938 : 12.Iul.2016, 04:07:18 p.m. »
pentru 1.6 si 120 de cai .... modul sport este ca si senzatie, cum aveti voi auto la 1.4 si 140 de cai

Offline ariciul

« Răspuns #939 : 12.Iul.2016, 04:27:38 p.m. »
Cred ca la 1.6 se simte mai mult nevoia de modul sport decat la 1.4  :D
Asta asa ca sa clarificam din start despre ce vorbim.
Confirm si eu ca la depasiri folosesc Sport tot pentru ca imi da un surplus de putere si implicit de siguranta la viteze mai mari! Nu spun ca nu ar merge si pe auto dar e posibil sa fie timpi mai mari la depasiri, ceea ce nu ne dorim.
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip