Autor Subiect: Consum combustibil New Vitara  (Citit de 266444 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ariciul

Re: Consum combustibil New Vitara
« Răspuns #870 : 15.Iun.2016, 02:41:50 p.m. »
Aia e, daca am vrut toti benzina :-)

Eu intr-un post anterior spuneam ca am ajuns si eu la un 5.1 masurata pe distanta Tg Secuiesc -Piatra Neamt - bifurcatie drum Bucuresti - Suceava cu Roman -Iasi deci aproximativ 250 km  si asta cu motor de 1.6  , viteze cam in limitele legale.  Deci se poate!
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline enicky

« Răspuns #871 : 15.Iun.2016, 03:02:04 p.m. »
La mine 5,7 pe aprox. 12.000 Km. , viteza medie 24 Km/h.
                Eu din afirmatia de mai sus inteleg ca  pe durata celor 12000 de km consumul mediu este de 5,7 ! deci este eronat sa spui ca e consum pe Bucuresti chiar daca viteza medie e mica(24). Poate asa a dorit colegul sa nu  reseteze consumul. O fi el diessel dar... consumul afisat, este o combinatie intre miile de km facuti in afara si cel de oras. Oricum, cu motoarele diesel nu e bine sa fortezi sa mergi economic, adica subturat si cu trepte de viteza superioare.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline AT

« Răspuns #872 : 15.Iun.2016, 03:08:51 p.m. »
Da, corecta observatia. Pai in acest caz, daca ar reseta consumul mediu comunicat , oare ce consum ar obtine dieselul  doar pe Bucuresti?
S-ar apropia pe acel traseu de consumul dieselului VW Pasat 2.0 140CP (considerat unul din motoarele diesel economice) adica de 9,5% ?
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline enicky

« Răspuns #873 : 15.Iun.2016, 03:43:55 p.m. »
     Nuuu, parerea mea e ca ar fi mult mai mic.
     Eu l-am resetat vineri cand am bagat plin, si azi-dimineata aveam 8,6. Sa vedem ce mai face ca acum mi-am sch. traseul spre servici, e cu 1-1,5km mai lung dar e mai liber si mai putin sinuos.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline zongor

« Răspuns #874 : 15.Iun.2016, 03:52:33 p.m. »
     Nuuu, parerea mea e ca ar fi mult mai mic.
     Eu l-am resetat vineri cand am bagat plin, si azi-dimineata aveam 8,6. Sa vedem ce mai face ca acum mi-am sch. traseul spre servici, e cu 1-1,5km mai lung dar e mai liber si mai putin sinuos.
Ar trebui sa fie substantial mai mic. Eu nu am obtinut niciodata peste 9 in Bucuresti cu motor 2.2 si masina semnificativ mai grea.
Cat despre mersul la consum, obtin si acum, la 117000 km sub 5%. 60km/h, cruise control, viteza a 4-a.Nu prea pot sa merg in regimul asta din diverse motive :D

Offline enicky

« Răspuns #875 : 15.Iun.2016, 04:09:44 p.m. »
.... sub 5%. 60km/h, cruise control, viteza a 4-a.Nu prea pot sa merg in regimul asta din diverse motive :D
            Pai e si greu sa mergi cu ditamai motorul(si diesel) cu 60/IV ! El va cere mereu viteza mai mare! In oras cu 60 cu motor de 2,2 e suficient aIIIa.

Offline AT

« Răspuns #876 : 15.Iun.2016, 04:36:00 p.m. »
Am avut si eu un diesel  2.2 DTI 125 CP  (resoftat la 137).  Excelent motor (GM),  fiabil precum tancul.   
In Bucuresti pe traseul foarte aglomerat de care va suneam mai devreme, nu sarea de 8.5% (condus sportiv!) 
Si ducea o caroserie de 1600kg!   
« Ultima Modificare: 15.Iun.2016, 04:37:38 p.m. de AT »
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline SPIRIDUSHU

« Răspuns #877 : 15.Iun.2016, 06:02:00 p.m. »
sa nu ma intelegeti gresit, 80% din timp este folosita in Bucuresti. Si a 4-a cu 70km/h, nu este subturata masina.
  • New Vitara 1.6 ddis, Luxus

Offline CipV

« Răspuns #878 : 15.Iun.2016, 10:35:19 p.m. »
In primul rand, pe automata nu-ti arata in ce treapta esti decat daca schimbi pe mod manual sau folosesti clapetele pentru urcat/retrogradat. Mergand pe ACC, nu am stat sa numar treptele, cand le retrogradeaza sau le urca singura. In al doilea rand, la fiecare realimentare resetez consumul mediu. La dus am scos mai mult din doua motive: aveam deja facuti in oras vreo 40 km cu o zi inainte de plecare, cu un mediu de 6,8 si pentru ca am tras mai tare, ca sa ajung pana la ora 7 la hotel. La plecare am mers relaxat, am resetat CM-ul din mers, dupa ce am parasit Sinaia. Am mers permanent cu ACC, consumul de 4,6-4,8 a stat o buna bucata de timp afisat (pana la iesirea din Predeal, pe tot traseul s-a mers in coloana cu 60-70 km/h). Dupa coborare spre Brasov, s-a stabilizat pe la 5, insa am ratat centura si am mers direct prin oras (GPS-ul n-a fost foarte explicit). Intr-un final am avut 5.3 dupa ce am decis sa merg cu 100 km/h intre Bacau si Iasi.

Cat despre consum, daca se poate sau nu sa scoti sub 5, am sa va dau un exemplu: http://www.auto.ro/honda-accord/honda-accord-2_0_comfort_mt.html si http://www.greenchallenge.ro/semifinalisti/iasi. Primul link e cu specificatiile unei masini Honda pe care am mers la competitia Greenchallenge (5.9L/100km extraurban) si al doilea e cu rezultatele de la drive (eu am scos 4,6 insa primul a avut 4,2).
Data viitoare o sa filmez, ca sa nu fie dubii.
  • Vitara 1.4 Boosterjet S Allgrip AT Galactic Grey

Offline Cosmin09

« Răspuns #879 : 16.Iun.2016, 11:42:24 a.m. »
Pana la urma, @CipV, consumul inregistrat de tine pe spritzmonitor este consumul mediu afisat pe tabloul de bord al masinii tale sau consumul real, la plinul facut la pompa?
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022