Autor Subiect: Consum combustibil New Vitara  (Citit de 266434 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Re: Consum combustibil New Vitara
« Răspuns #840 : 02.Iun.2016, 09:13:00 a.m. »
   Pai astea au fost conditiile de drum, n-ai ce sa faci ! Eu cand am facut cei 74km cu 4,7 am fost pe drumul vechi spre mare(prin Branesti) si sotia cred c-a facut max. 5 depasiri, dar nu in forta : noi cu 100 si celalalt cu 80 probabil. Asta mi s-a parut drumul optim, unde nu te "deranjeaza" nimeni si mergi cum vrei. Consumul tau a fost absolut normal.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline valmar67

« Răspuns #841 : 02.Iun.2016, 09:27:56 a.m. »
Consum autostrada A2 Constanta-Bucuresti si retur + centura nord si sud Bucuresti(neaglomerata-sambata)- 7,5 l/100km, mers 135 km/h /70-100 pe centura.(3 persoane fara bagaje)
« Ultima Modificare: 02.Iun.2016, 09:29:43 a.m. de valmar67 »
  • Vitara passion 1,6 benzina,MT, Allgrip, Horizon Orange Metallic / Cosmic Black Pearl Metallic

Offline AT

« Răspuns #842 : 02.Iun.2016, 09:33:41 a.m. »
Pe traseul descris masina a fost setata pe modul Sport sau pe Auto?
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline migabi

« Răspuns #843 : 02.Iun.2016, 10:22:56 a.m. »
Daca e cineva care vrea sa schimbe treptele dupa indicatorul ala din bord, ar fi bine sa aibe bagajele prinse bine si casco. Mi se pare foarte periculos.
SX4 SE m16a awd 2011

Offline CipV

« Răspuns #844 : 02.Iun.2016, 10:39:53 a.m. »
La 1.4 AT am scos 5% pe drum drept, cu ajutorul ACC, iar in oras consumul e undeva la 7-8,5.
  • Vitara 1.4 Boosterjet S Allgrip AT Galactic Grey

Offline wolfin

« Răspuns #845 : 02.Iun.2016, 10:40:16 a.m. »
@migabi in ce sens....ca nu esti atent la drum si esti la indicator?

:)
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline enicky

« Răspuns #846 : 02.Iun.2016, 11:53:31 a.m. »
... masina a fost setata pe modul Sport sau pe Auto?
             Pe traseul aratat, si in acest sezon, cred ca ar fi putut merge si cu sport si auto si ar fi scos cam acelasi consum.
  Modul sport eu il folosesc ocazional,  in afara,  la depasiri. In "sport" si cu aIVa faci orice fel de depasire !  Adica lipsa cuplului de la diesel e perfect acoperita de "sport". Am incercat odata si in oras dar m-am lipsit : nu reusesti decat sa uzezi placutele si discurile. La semafor te va ajunge si cel care tocmai l-ai depasit tu in mare forta.
Daca... vrea sa schimbe treptele dupa indicatorul ala din bord,... Mi se pare foarte periculos.
   Chiar, de ce e periculos, ca nu esti atent la drum? Singurul aspect util al acestui indicator mi se pare a fi ca sti din ce moment sa folosesti  aVa, exceptand rampele binenteles, si poti merge economic.
« Ultima Modificare: 02.Iun.2016, 12:05:12 p.m. de enicky »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline valmar67

« Răspuns #847 : 02.Iun.2016, 01:08:57 p.m. »
Pe traseul descris masina a fost setata pe modul Sport sau pe Auto?

Pe autostrada si pe majoritatea centurii Bucuresti pe Auto cu ACC, doar cateva depasiri le-am facut pe Sport si asta tot pe centura.
Oricum ar fi sunt multumit de consum avand in vedere ca in aceleasi conditii cu un Fiat Stilo 1.4/95CP consumam tot atat.
In rest consumul a mai inceput sa scada (in oras +20 km mers extraurban , zilnic) de la 7 la 6,6 in aceleasi conditii, cred ca datorita rodajului(3000km).
  • Vitara passion 1,6 benzina,MT, Allgrip, Horizon Orange Metallic / Cosmic Black Pearl Metallic

Offline shpeedy

« Răspuns #848 : 02.Iun.2016, 02:32:08 p.m. »
Ce mi se pare amuzant e ca pana la masinile astea noi, cu o multime de martori, indicatoare samd, ne descurcam bine-mersi la volan, iar cum dam de una d'asta cum incepem sa ne punem la indoiala sensul vietii...  :-))

Cu exceptia curselor auto unde lucrurile se intampla in fractiuni de secunda si cunoasterea rpm-ului face diferenta intre un loc pe podium si unul la coada clasamentului (pilotul neputand face prea mult diferenta dpdv auditiv intre zgomotul motorului la 7,500rpm si cel al motorului la 9,000rpm), indicatorul de schimbare a treptelor mi se pare util doar in primele cateva saptamani de condus o masina pentru un proaspat sofer. In rest, o persoana echilibrata, interesata sa-si cunoasca masina, va experimenta condusul in diferite moduri pentru a afla cand ii consuma masina mai putin, cand sa exploateze mai bine resursele motorului in conditii de condus alert, pe viraje, cum merge masina pe ploaie/zapada/criblura samd.

Parerea mea...

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline valmar67

« Răspuns #849 : 02.Iun.2016, 02:46:55 p.m. »
Indicatorul de schimbare a treptelor de viteza a fost pus pentru a te obisnui cu turatiile reduse si implicit cu reducerea consumului de combustibil , nu pentru performante ci pentru mers linistit.
Ce nu au specificat desteptii de la Suzuki, si de fapt  toti producatorii auto, este modul de realizare a consumului din carte, adica :
Urban :50 km/h treapta a 5-a, unde trebuie sa fi singur in oras, gen "dupa apocalipsa"  :D
Extern: 80 km/h , viteza a 5- a, drum drept, eventual , la vale  >:)
In rest poti sa conduci dupa cum te tine buzunarul , si masina  B-)