Autor Subiect: Consum combustibil New Vitara  (Citit de 266430 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Re: Consum combustibil New Vitara
« Răspuns #810 : 20.Mai.2016, 01:13:59 p.m. »

In Bucuresti..... In orele de varf este infernal, si nici nu poti sa folosesti sistemul auto start/stop,
               Acum o juma' de ora am venit dupa vreo ora de haladuit prin centru. Mai nene da-n orasu' asta nu mai are lumea servici? Numa' carduri si coloane de masini vezi.

La mine la relanti acul vitezometrului sta la cca 600 rot/min.
               Si la a mea tot asa sta. Doar dimineata sare de o mie.
« Ultima Modificare: 20.Mai.2016, 01:29:11 p.m. de enicky »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline AT

« Răspuns #811 : 20.Mai.2016, 02:17:43 p.m. »
In Bucuresti daca nu ai o masina electrica sau cel putin una hibrida, nu are rost sa-ti iei masina.

Cred ca in curand doar cu trotineta sau cu bicicleta o sa ne mai putem deplasa in Bucuresti :)
In timpul zilei aproape nu mai exista intervale orare in care sa poti spune ca traficul este lejer.
Iar la sfarsit de saptamana ca sa iesi din Bucuresti, trebuie sa te inarmezi cu rabdare (1-2 ore).
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #812 : 20.Mai.2016, 03:16:06 p.m. »
Ce bine ca m-am mutat din Bucuresti.  :D   Stiu, nu e usor, dar in primul rand trebuie sa-ti doresti:)

Offline CipV

« Răspuns #813 : 20.Mai.2016, 04:58:10 p.m. »
V-am spus, am obtinut pe CB 5% la viteza de 70km/h constant cu ACC, la 80 km/h s-a dus la 5.2%. Asta cu 1.4 AT. O sa incercam (cu frate-miu) si un test cu MT-ul in aceleasi conditii. Azi am fost pana la Suceava si inapoi, mers alert, cu destule depasiri in mod sport, consum afisat de 6%. Ca sa scoateti consum foarte bun, incercati sa folositi mai des cruise controlul. Uneori il folosesc si in oras, cand e mai liber. Ultimul consum pe oras era de 7,5% afisat in bord.
  • Vitara 1.4 Boosterjet S Allgrip AT Galactic Grey

Offline enicky

« Răspuns #814 : 20.Mai.2016, 05:59:49 p.m. »
[quote author=CipV link=topic=5837.msg191145#msg191145 date=146375269
... Ca sa scoateti consum foarte bun, incercati sa folositi mai des cruise controlul. Uneori il folosesc si in oras, cand e mai liber.
[/quote]
            =)) "Ce spui tu straine?" Unde sa mergi in Bucuresti cu cruise control? daca mergi o "statie" cu a4a sau daca ai prins 2 semafoare verzi te bucuri ca un copil, zici ca ai nu stiu ce realizare !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline CipV

« Răspuns #815 : 20.Mai.2016, 06:55:38 p.m. »
Am fost de multe ori prin Bucuresti (cu taxiul, ce-i drept) si am prins si ore la care se poate merge destul cat sa apuci sa folosesti ACC. Eu, in Iasi, il folosesc ori de cate ori pot (in general, cand aleg o varianta ocolitoare si un pic mai lunga, dar care imi permite sa merg fara sa opresc de multe ori). Sunt cateva portiuni unde se poate merge cu minim 40 constant, fara sa ai semafoare. Seara e mai liber si chiar si bulevardele mari iti permit sa mergi cu ACC. Daca stai in periferie, pana la intrare intr-o zona aglomerata se poate folosi fara probleme.

Orasul Iasi "beneficiaza" de aproape un an de un sistem de semaforizare "inteligent" (ala facut de UTI, cu spaga la primar). E asa de inteligent, incat noaptea, cand pietonii sunt aproape inexistenti pe strada, te trezesti ca se face rosu la semafor si verde pt pietoni (fiecare trecere e dotata cu buton pentru solicitare culoare verde la pietoni), dar nici urma de pieton pe trotuar. Nu spun ca are si sistem de camere video, care masoara traficul si ar trebui sa fluidizeze circulatia, incat sa prinzi verde dintr-un capat in altul al bulevardului.
  • Vitara 1.4 Boosterjet S Allgrip AT Galactic Grey

Offline ariciul

« Răspuns #816 : 20.Mai.2016, 08:46:06 p.m. »
V-am spus, am obtinut pe CB 5% la viteza de 70km/h constant cu ACC, la 80 km/h s-a dus la 5.2%. Asta cu 1.4 AT. O sa incercam (cu frate-miu) si un test cu MT-ul in aceleasi conditii. Azi am fost pana la Suceava si inapoi, mers alert, cu destule depasiri in mod sport, consum afisat de 6%. Ca sa scoateti consum foarte bun, incercati sa folositi mai des cruise controlul. Uneori il folosesc si in oras, cand e mai liber. Ultimul consum pe oras era de 7,5% afisat in bord.

Parca vorbesti de alt oras!   :)

Si eu mai pun (sau mai bine zis puneam) ACC-ul pentru ca si eu stau intr-o comuna limitrofa Iasu-lui dar m-am cam lecuit, pentru ca portiunea pe care l-as putea pune e scurta si nu ma ajuta prea mult sa merg incet mai ales dimineata cand ma grabesc. Iar in rest sunt nevoit sa merg prin zone centrale aglomerate si la ore care de obicei nu ai cum sa faci economie de combustibil. Il inteleg perfect pe enicky am fost de doua ori anul asta in Bucuresti si am vazut ce e si acolo. E mai rau in Bucuresti pentru ca sunt portiuni foarte mari in care nu ai cum sa eviti aglomeratia, la noi distantele sunt mai scurte si poti iesi din aglomerari mai rapid. De aceea e si diferenta de consum de cam cel putin 1L intre Iasi si Bucuresti. 
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline sabin

« Răspuns #817 : 21.Mai.2016, 04:47:16 p.m. »

cum sa faci cu un benzinar 1.6 868 de km din 43 L. Adica 5 % in medie. Pacat ca filmuletul e in ungureste.

Offline sabin

« Răspuns #818 : 21.Mai.2016, 04:51:39 p.m. »
EE, deja a fost pus!

Offline enicky

« Răspuns #819 : 21.Mai.2016, 07:06:53 p.m. »
   Deci reteta e simpla : 90 km/h si max. 2 persoane in masina. N-a aratat viteza medie afisata(ori n-am vazut eu), n-am inteles de ce.