Autor Subiect: Consum combustibil New Vitara  (Citit de 266392 ori)

0 Membri şi 7 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Cosmin09

Re: Consum combustibil New Vitara
« Răspuns #780 : 17.Mai.2016, 11:20:45 a.m. »
Multumesc de informatii!

Au mentionat cumva daca se poate monta si pe versiunile cu motor 1.4 turbo?
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

Offline zongor

« Răspuns #781 : 17.Mai.2016, 11:32:02 a.m. »
Apropo de instalatii GPL, in alte tari Vitara se vinde si cu instalatie GPL de origine (benzina/GPL). Din pacate se pare ca au o problema la combinatia GPL -cutie automata. Detalii aici (lb franceza)
Utilizatorul Snr3 a schimbat deja 2 masini si ambele au avut aceeasi problema - proasta comunicare intre modulul de comanda GPL si cutie face ca aceasta din urma sa creada ca primeste mai putina putere de la motor. Snr3 a postat in acel thread si un filmulet in care se vede cum cutia schimba din viteza 6 direct in 4 fara nici un motiv aparent.

Offline AT

« Răspuns #782 : 17.Mai.2016, 12:37:27 p.m. »
Multumesc de informatii!

Au mentionat cumva daca se poate monta si pe versiunile cu motor 1.4 turbo?

Am intrebat doar daca au montat deja aceasta instalatie pe new Vitara si cum se comporta masina,
raspunsul a fost "chiar saptamana trecuta am montat unui client care are doua new Vitara 1.6,
nu sunt diferente de comportament fata de alimentarea pe benzina, chiar mi s-a parut ca pe GPL
motorul este mai silentios".

• Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline enicky

« Răspuns #783 : 17.Mai.2016, 01:29:11 p.m. »

Iata informatiile primite referitor la instalatia GPL:
-nu se pierde garantia masinii prin montarea instalatiei  (conform legii) !!
            Deci instalatia se poate monta legal, professional, evident cu pastrarea garantiei masinii si cu garantia corespunzatoare "gpl"-ului. Dupa o socoteala sumara se amortizeaza in doi, maxim doi ani si jumatate, in funtie de km parcursi chiar si mai repede. De retinut ca pretul gpl este intre 1,99-2,29 lei.
             Multumim @AT pt. informatii !!
« Ultima Modificare: 17.Mai.2016, 01:31:21 p.m. de enicky »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline AT

« Răspuns #784 : 17.Mai.2016, 02:16:38 p.m. »

"   -nu se pierde garantia masinii prin montarea instalatiei  (conform legii) !! "
      Referitor la ce ai completat la sfarsit si anume "conform legii" aici totusi trebuie verificat.
      Nu stiu daca exista o lege care automat impune Suzuki sa acepte instalatia GPL produsa de un tert.
      Mai degraba cred ca este ceea ce spunea domnul de la Radacini, ca exista un acord intre Suzuki si
      firma italiana producatoare a instalatiei GPL. Deci ar trebui verificat si vazut fizic (inainte de montare)
      cum arata acel document in care Suzuki confirma ca aceasta instalatie GPL poate fi montata pe Vitara
      fara sa fie afectata garantia masinii. Un astfel de document ar trebui obligatoriu inmanat si clientului.

Desi datorita reducerii costului combustibilului,  instalatia pe GPL pare foarte tentanta, ar fi util inainte
      de luat legatura cu un beneficiar al acestei instalatii care circula in oras aglomerat (Bucuresti) intrucat
      in acest regim posibil consumul de GPL sa nu fie doar cu 2 l mai mult decat cel pe benzina si atunci trebuie
      refacut calculul de eficienta.  Adica de vazut inainte consumul in mod real (nu declarat) al instalatiei GPL.

Pacat ca daca ai instalatie GPL nu mai poti intra in parcari subterane. Trebuie renuntat si la roata de rezerva.
      Poti pune roata de rezerva in portbagaj, dar in concedii este dificil sa nu poti utiliza tot volumul portbagajului.
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline enicky

« Răspuns #785 : 17.Mai.2016, 02:43:09 p.m. »
      Cred ca exista un accord, mai ales ca vorbim de Landi Renzo, o multinationala cu filiale din China pana in SUA, probabil cel mai mare producator de instalatii de gaz.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline marcone

« Răspuns #786 : 17.Mai.2016, 03:14:40 p.m. »
In fabrica Suzuki monteaza instalatii GPL de la BRC; eu tot cred ca totul se face pe barba dealerului dpdv al garantiei.
In orice caz am trimis un mail la Suzuki RO, ei sper sa poate oferi rapsunsuri concrete.

PS: in Italia instalatia optiunea de GPL costa 1700 de euro cea ce e f mult din punctul meu de vedere.
http://www.alvolante.it/listino_auto/suzuki-vitara
« Ultima Modificare: 17.Mai.2016, 03:19:23 p.m. de marcone »

Offline marcone

« Răspuns #787 : 17.Mai.2016, 06:36:31 p.m. »
Raspuns de la Suzuki.ro:

Si in Romania se poate monta GPL precum in Italia, in dealershipurile autorizate Suzuki.
Instalatia montata pe masinile Suzuki este Landi Renzo.
In acest caz garantia de 5 ani nu se  pierde.

The following users thanked this post: lucianer

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #788 : 17.Mai.2016, 07:13:00 p.m. »
Asta e o veste buna, daca nu are cumva si ceva scris cu font mic la baza paginii.  :-?

Inseamna ca eventualele probleme de genul celor aparute la mai multe SX4 cu gaz, probleme ce tin de materialele folosite pentru anumite componente din motor, se vor remedia pe garantie.  :) Sau poate ca nu mai apar, producatorul imbunatatind materialele folostite.   :-/ Sau apar dupa iesirea din garantie, in functie de km anuali parcursi.  :D

Offline massus

« Răspuns #789 : 17.Mai.2016, 07:36:50 p.m. »
   Nu are rost sa deschidem un topic separat, cred ca sunt singurul cu gpl pe noua vitara, incerc sa fiu cat mai scurt si mai cuprinzator sa nu poluez prea mult topicul de consum, promit ca revin cu poze in detaliu. Nu monteaza inca gpl pe 1.4 turbo.
   Masina am luat-o de la ROYAL MOTORS Pitesti iar din ce am vazut din acte furnizorul instalatiei gpl este PROECO GAS SYSTEMS Pitesti, instalatia este Landirenzo Evo.Nu vreau sa exagerez insa persoana cu care tin legatura din partea furnizorului masinii , dl Daniel Dobrescu este un om super ok.
    Un link cu poze: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.891578860921631.1073741857.474970415915813&type=3 .
    Intrucat am foarte multi prieteni posesori de masini pe gpl, unii au chiar peste 300.000 de km pe gpl ,am concluzionat faptul ca motorul se duce la orice masina pe gpl in cazul in care este reglat un amestec prea sarac in combustibil, valabil si la mersul pe benzina, uzual datorita zgarceniei si disperarii romanului ca masina sa consume cat mai putin, service-ul este fortat atunci sa inchida robinetul la combustibil,eu chiar am insistat in vederea reglarii  sa nu se faca rabat la consum.Cei ce folosesc motoare in 2 timpi la drujbe , motocoase etc. stiu, acolo e mai evident fenomenul, in cazul reglarii unui amestec prea sarac de combustibil se topesc efectiv segmentii pe piston.
   Instalatia gpl a costat fix 2700 lei.
   In ceea ce priveste garantia cred ca si in cazul defectarii motorului sa zicem la 100000 km furnizorul nu are nici o problema pentru ca garantia ma obliga sa fac toate reviziile la el si automat numai din manopera isi acopera orice problema aparuta.Daca o sa ma duc la revizie la 15000 de km la gpl automat fac si revizia de 20000 de km mai devrema ca sa nu mai fac inca un drum, in 100000 de km am 6 revizii pe gpl si 6 revizii normale asta o data iar alt aspect este faptul ca eu am luat masina cu gpl pentru ca fac km, estimez 30000 de km pe an cu varf spre 45000 de km deci in 5 ani o sa fac ceva km si automat si reviziile corespunzatoare in vederea pastrarii garantiei, deci oricum ai privi problema vanzatorul are de castigat mai ales daca are service-ul propriu unde poatre remedia direct o eventuala defectiune majora.
In ceea ce priveste consumul, cred ca e valabil si in Bucuresti in aglomeratia infernala, masina nu va consuma niciodata cu mai mult de 1-2 litri  gpl decat ar consuma pe benzina decat daca e defecta instalatia.Regula se mentine si la consumuri mici si la consumuri mari, e doar fizica pura.

• suzuki new vitara

The following users thanked this post: enicky