0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.
Producatorul recomanda benzina cu cifra octanica 95 (asa cum de altfel observam inscriptionat si in zona de alimentare) deoarece motorul este optimizat din fabrica pentru benzina cu cifra octanica 95.In privinta utilizarii benzinei cu cifra octanica superioara (98/100) recomandarea este de a fi folosita doar ocazional, de preferat in combinatie cu cea de 95, mai mult pentru efectul de curatare conferit de aditivii din benzinele superioare.
Un alt fenomen ce poate fi observat in utilizarea benzinelor superioare 98/100 ar fi cresterea consumului la anumite motoare, datorita producerii detonatiei mai rapid (inaintea momentului optim din maparea motorului). Sper sa fie utile informatiile primite - macar ca idee.
@thyamatis nu am zis ca faci tu confuzie, am zis ca inginerul sau AT ar fi facut confuzia.Te cred ca pe motocicleta nu ai detonatii, ca poate ea nu merge cu raport stochiometric mai mereu, ci imbogatit, mai ales la turatii ridicate. Dar in motoarele auto situatia e un pic altfel, si arderea este strict regulata pt a obtine emisii cat mai scazute, asa ca raportul stochiometric este mentinut in foarte multe situatii in care daca factorii externi sunt potrivnici, pot aparea detonatii (sau pre-detonatii pe care le simte si se auto-regleaza).
Cred ca nu sunteti in sectiunea potrivita.