Autor Subiect: Consum combustibil New Vitara  (Citit de 266337 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline magicoolje

Re: Consum combustibil New Vitara
« Răspuns #610 : 04.Mar.2016, 11:44:30 p.m. »
@rdc like!

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Vitara S allgrip 1.4 Turbo 6AT, scuturi din metal, cool white pearl

Offline enicky

« Răspuns #611 : 04.Mar.2016, 11:44:53 p.m. »
      Daca sunteti asa tare interesati de consum,invatati de la yeti cum se conduce pt. un consum bun !! :)
      Personal n-am pus si n-o sa pun niciodata, la achizitia unei masini, consumul de caburant, in primele trei(3) criterii care sa ma determine s-o cumpar !! Sunt altele mai importante decat consumul : marca/fiabilitate, siguranta/confort, pret/calitate, cheltuieli de intretinere(revizii,rca/casco), si poate, acum sa pun si consumul. Daca imi cumpar masina in functie de conum%, mai bine imi iau scuter sau bicicleta. Daca in loc sa ma coste lunar benzina 250 lei, m-ar costa 200, ce-as face cu 50 lei ramasi, s-ar vedea undeva?
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline magicoolje

« Răspuns #612 : 05.Mar.2016, 12:04:15 a.m. »
Enicky fara suparare eu inteleg ca pt tine a fost un salt enorm de la matiz la Vitara... Ti-am spus ca am avut si eu la randul meu un matiz...acum vreo 9-10 ani. Intre timp am mai schimbat vreo 3 masini(toate noi)... Toate le-am considerat un upgrade la vremea lor.Toate s-au incadrat intr-un consum maxim in oras de 1-2 litri in plus fata de ce specifica producatorul. Ideea este ca ultima masina(toyota avensis) am ales  sa o schimb deoarece nu mai era o masina in garantie...avea 8 ani si consuma in jur de 10% in oras(1.8 benzina). Nu am schimbat-o ca avea probleme...nu avea greierasi, nu scartaiau usile, nu intra apa si vant pe la chedere... Am vrut o masina cu consum mai mic si am calculat ca daca producatorul zice in 2015 ca are un consum de 6.4 ...poate ma incadrez in 8....hai maxim pe iarna 8.5... A fost un factor decisiv  in cumpararea Vitarei S. Deci ce consider ca fac cu cei 50 ron sau mai mult care imi raman...este strict alegerea mea.

Corectie... Enicky scuze dar te-am confundat cu Ariciul ...la capitolul matiz. My bad... Restul ramane.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk
« Ultima Modificare: 05.Mar.2016, 12:15:37 a.m. de magicoolje »
Vitara S allgrip 1.4 Turbo 6AT, scuturi din metal, cool white pearl

Offline ocoleanui

« Răspuns #613 : 05.Mar.2016, 12:04:55 p.m. »
@yeti
5.2 % !!!!!!!!!!!!! Cati km ai facut in Bucuresti ???
  • S Cross motor 1,0 an 2018+Swift motor 1,2 an 2021

Offline Lerua07

« Răspuns #614 : 05.Mar.2016, 12:33:33 p.m. »
Colegul @yeti are dreptate. Masina este astfel setata incat se poate circula confortabil in trepta a 5-a si la turatii de 1500-1600 rot/min si cca 50 km/h. Tinand motorul la turatii sub 2000 rot/min si cu accelerari pana in 2500-2600 rot/min eu am un consum de 6,6-6,8 in oras cu start-stop dezactivat (in functie de nr de semafoare).  :good:
Stiu, o sa spuneti ca un astfel de condus este prea lent si "batranesc", dar.... "si cu slanina in pod si cu burta plina" nu se poate !
« Ultima Modificare: 05.Mar.2016, 12:49:35 p.m. de Lerua07 »
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline shpeedy

« Răspuns #615 : 05.Mar.2016, 02:12:10 p.m. »
Sa nu se plateasca mai incolo mersul asta batranesc in catalizator, sonde lambda si depuneri prin motor. Faci economie la benzina si dai in alte alea...

Sent from my LG-H818 using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline Lerua07

« Răspuns #616 : 05.Mar.2016, 02:44:58 p.m. »
Ma gandesc ca cei de la Suzuki nu sunt asa de idioti sa seteze masina ptr un astfel de regim de functionare la turatii scazute daca erau probabile aparitia unor astfel de probleme  :-?. Si apoi nu mergem doar prin oras, mai iesim si la drum intins unde se "desfunda" toate cele !
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline enicky

« Răspuns #617 : 05.Mar.2016, 03:16:45 p.m. »
Corectie... Enicky scuze dar te-am confundat cu Ariciul ...la capitolul matiz. My bad...
                  Sa ramanem la confuzie, si deci n-am vazut mesajul !!!!!!!!!!  :)

[/quote]
@yeti
5.2 % !!!!!!!!!!!!! Cati km ai facut in Bucuresti ???
    Colegul yeti v-a mai spus in postari anterioare ca traseul lui e cam 50/50. adica si in oras si in afara. El  a invatat sa mearga echilibrat, iar iesirea din oras ii permite sa mearga si cu viteze mai mari decat 30-50km/h cat faci mediu in Bucuresti(poate si mai mici), ceea ce ii ajuta mult motorului. Oricum, eu raman la parerea mea legata de consum. Relatii legat de consum va mai poate da si @pisica neagra care un S-Cros cu instalatie de gaz. Am vazut masina la Zetevar si arata si merge super.
« Ultima Modificare: 05.Mar.2016, 03:29:07 p.m. de enicky »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ariciul

« Răspuns #618 : 05.Mar.2016, 11:23:35 p.m. »
Deci, nu mai pot cu acest Erinaceus Concolor :). Face ce face si iar se ia de consumul meu. 

Erinaceus Concolor suna mai bine decat hedgehog! mersi

Nu ma iau de consumul tau! Te tachinam doar, ai uitat?  :D  Si asta in speranta ca o sa-ti creasca consumul cu acel 0.000... 01
Dar ti-ai gasit! Acu vad ca daca te tachinez consumul iti scade, conform ultimelor dovezi foto prezentate. Deci ma ostenesc degeaba!

Un P.S. necesar:
@Ariciul, Ce am scris la inceputul acestei postari este doar in spirit de gluma. Sper sa nu consideri altfel. Tot respectul.

All is well! Numai sa nu se ia nimeni de noi ca mai deviem de la subiect.  :)

Si vorbind de subiect azi m-am intors din capitala.
Recapituland ieri la dus 6.4% cu mers mai nervos 120-140 si pe alocuri reprize de 160 , azi la intors l-am pus de multe ori pe automat la 120 si n-am depasit aceasta viteza, circuland mai relaxat decat ieri, drept consecinta si consumul a fost de 5.6% la final! Deci se poate!  :D
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti, Sector 3
« Răspuns #619 : 06.Mar.2016, 06:19:00 p.m. »
Sambara sau duminica fac refill-ul. O sa va uimesc iarasi. Deocamdata va las doar un teaser :))

Dupa cum v-am promis  :)

Mentionez ca am condus moderat si relaxat. Asta nu inseamna neaparat incet. Am urmat cam ~80% din timp indicatiile de schimbare viteza din bord.
Consumul este realizat in zece zile de mers la serviciu si inapoi, 55km (1/3 in oras, 2/3 pe centura capitalei)
« Ultima Modificare: 06.Mar.2016, 06:31:05 p.m. de yeti »
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka