Autor Subiect: Consum combustibil New Vitara  (Citit de 266338 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline magicoolje

Re: Consum combustibil New Vitara
« Răspuns #600 : 03.Mar.2016, 09:53:03 a.m. »
Da.. e foarte mult... Alimentezi cumva de la Omv? A mea o papa instant pe aia de la Omv de 95, sau cel putin asta e impresia mea.
Sa ne zici cum e consumul cu aia de 100 :) Chiar sunt curios...impresia mea este ca a scazut consumul. Mai testez, dar nu am apucat inca sa bag si de la Omv 100

Sent from my SM-N910F using Tapatalk
« Ultima Modificare: 03.Mar.2016, 09:56:06 a.m. de magicoolje »
Vitara S allgrip 1.4 Turbo 6AT, scuturi din metal, cool white pearl

Offline Cosmin09

« Răspuns #601 : 03.Mar.2016, 10:01:00 a.m. »
Nu de la OMV, dar de la Petrom, pentru ca am o benzinarie Petrom chiar langa serviciu, in drumul spre casa si imi este mai lejer sa alimentez de la ei. Am si MOL, chiar mai aproape, dar e mai scump. Am alimentat totusi de la MOL (avand o oferta pe card care mi-a permis sa obtin un pret pe litru mai mic ca la Petrom) iar consumul acesta mare a fost obtinut cu benzina 95 de la MOL.

Vedem acum cu benzina de 100 de la Petrom ce consum voi obtine. Dar nu va fi relevant pentru ca urmeaza sa fac un drum lung, din nou la Sibiu si, deobicei, pe acest traseu am obtinut consumuri bune, mergand constant (vezi consumurile de la alimentarile din 29.12.2015 si 07.01.2016) - mai ales pe drumul de intoarcere cand se merge foarte mult pe drum national pana la autostrada de la Pitesti (cand creste consumul mergand mai repede si mai turat).
« Ultima Modificare: 03.Mar.2016, 10:07:28 a.m. de Cosmin09 »
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

Offline AT

« Răspuns #602 : 03.Mar.2016, 10:43:40 a.m. »
Cu benzina OMV 95 , am resetat consumul mediu.   In conditii de circulat zilnic doar in oras ( Bucuresti, zona aglomerata Militari-Pod Grant)
consumul mediu afisat este 10 l/100.  Desi in ultimile 3 saptamani nu au mai fost temperaturi asa scazute ca sa determine un consum mare.
Incerc sa-mi dau seama daca este un consum determinat doar de nivelul traficului aglomerat de Bucuresti din zona in care am circulat. Spun
asta intrucat un Pasat diesel 2.0 cu 140 CP are afisat pentru circulatie cam in aceeasi zona un consum de 9.8.  Si vorbim de o masina diesel
cu motor cunoscut ca fiind economic.
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline shpeedy

« Răspuns #603 : 03.Mar.2016, 11:31:18 a.m. »
E o chestie care nu prea se-intelege - traficul in Bucuresti este atipic dpdv al consumului.

Dupa 4 ani de Passat 1.9TDI, masina cu care - la drum lung - scoteam sub 6% media de consum pe mia de km, masina avea in Capitala cel putin 8%, media fiind pe la 9-9.5% - nu dadea nici o eroare, injectoarele, turbina lucrau in parametri. Asa am ajuns la concluzia ca in Bucuresti nu e bine sa faci consumul, ca orice masina consuma cat poate, si ca mai bine ma orientez spre un motor mai ieftin dpdv intretinere, cum ar fi un benzinar aspirat.
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline AT

« Răspuns #604 : 03.Mar.2016, 11:59:53 a.m. »
Si la mine caz similar, am avut un Vectra C 2.2 DTI diesel, consuma 8.5 consum mediu in Bucuresti iar in afara consum sub 6.
Foarte economic acel motor de Vectra si fialbil.  Am decis si eu pentru un benzinar aspirat mai silentios decat diesel-ul si asa
am ajuns client Suzuki cu acest New Vitara la care am gasit atat o garda la sol mai mare cat si sistem 4x4, dotari dorite de
mine sa existe pe noua masina.
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline zongor

« Răspuns #605 : 04.Mar.2016, 06:59:18 p.m. »
As zice ca Suzuki este modest, stire fresh:
..................................
Peugeot și Citroen au decis să dezvăluie la salonul auto de la Geneva cifrele reale de consum obținute de trei dintre modelele sale.
..............................
....consumul real al celor trei modele a fost cu până la 36 la sută peste cel declarat oficial de constructor.  >:)

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Gadget/Auto/Decizie+istorica+Peugeot+si+Citroen+primele+marci+care+anunta+co

Offline rdc

« Răspuns #606 : 04.Mar.2016, 07:17:59 p.m. »
totul depinde in primul rand de stilul de condus, in al doilea rand de trafic (apropo de Bucuresti, campie, de ce e mai atipic decat Cluj de ex, unde nu numai ca mergi bara la bara in rush hour, dar mai urci si cate un deal)
consumul optim e la turatie constanta in treapta potrivita, asta inseamna accelerari ferme in vitezele 1 si 2 pana cand se ajunge la treapta de "croaziera" prin oras, 3. in treapta 3, trebuie dozata foarte fin acceleratia, doar pentru a tine viteza constanta.
frana doar in situatii de urgenta sau pentru a tine masina pe loc, frana de motor cat cuprinde, relanti pentru a tine aproape in coloana, cat mai fluent. trebuie multa rabdare
la turbo benzina e foarte important la ce presiune e comandat wastegate-u sa se inchida a.i. sa dea boost. nu gasesc specs pentru 1.4 boosterjet detaliate, dar fiecare simte cand "intra" turbina si consumul optim prin oras e obtinut la turatii la care wastegate e mai mult deschis (cu motorul ajuns deja in regim)

eu la 1.6vvt vad consum de 5.7  in conditiile in care fac naveta aproape in fiecare zi munte-cluj. si masina tocmai a iesit din rodaj!
8-9l la 1.4t 'condus sportiv' e foarte decent

Offline enicky

« Răspuns #607 : 04.Mar.2016, 08:19:43 p.m. »
....consumul real al celor trei modele a fost cu până la 36 la sută peste cel declarat oficial de constructor.  >:)
             Daca ma uit cu atentie la ultimile 3 masini avute, nu pot decat sa confirm afirmatia de mai sus, care as indrazni sa spun ca este universal valabila !!
    Daca cineva a reusit cu o masina sa scoata, mai ales in Bucuresti, consumul dat de producator (ori care ar fii el!), a facut-o probabil duminica si in plin sezon estival, si intr-un stil de condus pe care nu-l poti adopta in mod normal !!
    Iar daca urmarim cu atentie ultimile reamenajari, reabilitari sau modernizari de drumuri din capitala, vom observa ca acestea("modernizarile") nu sunt niciodata facute sa fluidizeze traficul, pt. a se obtine o circulatie mai rapida si implicit consumuri mai mici de combustibil, ci dimpotriva, artera repectiva se ingusteaza si se "impodobeste" cu noi semafoare.  Exemplu v-as da Sos.Iancului pe care nu exista niciun semafor (decat la capete!)  acum are pe parcursul ei 4 sau 5 ; si astea puse pt. treceri de pietoni pe care rareori se traverseaza sau pt. stradute laterale. Alt exemplu ar fii sos.Pantelimon. Si ca astea mai sunt multe.
    Deci discutiile legate de faptul ca, consumul dat de producator nu coincide cu realitatea, mi se par cel putin sterile, sau corecte pt. persoane care si-au cumparat "ieri" prima masina.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline rdc

« Răspuns #608 : 04.Mar.2016, 08:59:10 p.m. »
decizia de cumparare e bazata si pe, sau in mare parte influenta, de consumul declarat de producator
din punctul asta de vedere, discutiile nu mi se par sterile. cand ai consum aproape dublu decat cel promis se cheama ca ai fost inselat si ei isi fac reclama mincinoasa
nu stiu de ce se mai tolereaza testele de consum facute pe banc de producatori. in cel mai rau caz ar trebui localizate, in functie de specificul fiecarei tari/regiuni
cu un stil economic si multa rabdare se poate face economie, dar chestia asta mi se pare prosteala pe fata
« Ultima Modificare: 04.Mar.2016, 09:01:57 p.m. de rdc »

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti, Sector 3
« Răspuns #609 : 04.Mar.2016, 11:08:51 p.m. »
Deci, nu mai pot cu acest Erinaceus Concolor :). Face ce face si iar se ia de consumul meu.  :-))
Astfel ca ma intreb si mai mult cum obtine Yeti 6.7 in Bucuresti, chiar daca e numai 2wd, dar da-o'ncolo, se apropie de consumul dat de producator de parca ar merge numai pe strazi pustii . Eu cred ca iese pe strazi numai noaptea (e in tura de noapte si nu vrea sa recunoasca) sau cunoaste el scurtaturi necirculate prin oras SAU ... (mai pot scoate vreo 10 scenarii da nu stiu daca mai rezistati)  :)
"Secretul" consumului este in cel de-al treișpelea scenariu (dupa cele 2+10 la care te-ai gandit deja :) ) scris de @rdc trei postari mai inainte:
Totul depinde in primul rand de stilul de condus, in al doilea rand de trafic  ... trebuie dozata foarte fin acceleratia ... frana de motor cat cuprinde ... trebuie multa rabdare
, cu urmatoarele amendamente personale:
Consumul optim minim este in treapta care iti permite cea mai mica turatie, pastrand o farama de rezerva de cuplu. De aici, treapta de "croaziera" prin oras, devine 4 sau 5. Evident se sacrifica flexibilitatea in favoarea unui rulaj cat mai constant, iar de "mod sport" nici nu poate fi vorba.
Mai este anticiparea manevrelor din trafic, ale tale si ale celorlalti. Distanta un pic mai mare fata de masina din fata ajuta la un mers mai cursiv, evitand franele si acceleratiile.
La apropiere de semafor cu iminenta de galben, nu accelerezi ca sa treci pe galben cu un pic de rosu in coada. Alternativa este frana de motor, oprire, S&S activat si salvezi cativa ml de benzina ce i-ai fi aruncat cu acceleratia in forta. Iar despre minutul pierdut stand la semafor rosu, te descurci dupa cum scrie in continuare.
Daca faci un drum regulat dimineata (mergi la serviciu), pleaca de acasa cu 5-10 minute mai devreme decat de obicei. Reduci presiunea timpului de ajungere si vei conduce mai relaxat si mai economic. In plus, dimineata traficul are o curba de crestere; plecand mai devreme te plasezi mai jos pe curba. In cazul meu, daca plec spre serviciu la 6:55 fac 30-35 minute; daca plec la 7:05, fac 40-45 minute, evident cu un consum mai mare.
Cunoaste si re-cunoaste drumul pe care mergi. In aceleasi conditii de trafic si distanta, nu ai acelasi consum daca mergi pe un drum regulat, sau pe unul ocazional. Citand din Ariciul "...sau cunoaste el scurtaturi..." pot sa spun ca are ceva dreptate. Stiu (am invatat) benzile care merg mai repede la fiecare dintre cele 10 semafoare pe care le trec dimineata. In functie de ora/trafic stiu si pot sa aleg un drum alternativ mai lung, dar mai favorabil. De exemplu, in loc de 15km cu 8% pot face 20 cu 6%; financiar tot p'acolo ies, caci tot cam atata benzina consum, dar economisesc la stress in trafic.

Un P.S. necesar:
@Ariciul, Ce am scris la inceputul acestei postari este doar in spirit de gluma. Sper sa nu consideri altfel. Tot respectul.

Alt P.S.
Sambara sau duminica fac refill-ul. O sa va uimesc iarasi. Deocamdata va las doar un teaser :))
« Ultima Modificare: 04.Mar.2016, 11:11:53 p.m. de yeti »
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka