Autor Subiect: Consum combustibil New Vitara  (Citit de 266223 ori)

0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline danyepz

Re: Consum combustibil New Vitara
« Răspuns #60 : 12.Sep.2015, 03:32:20 p.m. »
Distanţa parcursă  din Bucureşti pana la Tg jiu si in apropiere, aprox 345 km,consum mediu de 5 l/ 100 km,asa imi arată in bord,sper să fie si reala informaţia.  :)

Banuiesc ca masina a mers cam cu 100 km/ h fiind si in rodaj.
Cam asa consuma de wxemplu la 90 o sa ai 4.5-4.7 la 110 o sa ai cam 5,5 la 120 in jur de 6 la 130 vreo 6,8 la 140 7,2 la mai mult de atat nu am facut testul.
Sa stii ca in reaoitate nu este mare duferenta intre consumul de pe bord si cel la pompa..mai adaugi 0.2 litri de obicei
  • Swift 1.2 2019

Offline Cosmin09

« Răspuns #61 : 12.Sep.2015, 05:56:46 p.m. »
Distanţa parcursă  din Bucureşti pana la Tg jiu si in apropiere, aprox 345 km,consum mediu de 5 l/ 100 km,asa imi arată in bord,sper să fie si reala informaţia.  :)

Diesel sau benzina?
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

Offline magicoolje

« Răspuns #62 : 12.Sep.2015, 06:06:05 p.m. »
La reincensamnat zice benzina :)
Vitara S allgrip 1.4 Turbo 6AT, scuturi din metal, cool white pearl

Offline Cosmin09

« Răspuns #63 : 12.Sep.2015, 06:08:42 p.m. »
La reincensamnat zice benzina :)

Nu apare @michelene la recensamant.
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

Offline magicoolje

« Răspuns #64 : 12.Sep.2015, 06:10:04 p.m. »
Mda...my bad...m-am uitat la tine din greseala.
Vitara S allgrip 1.4 Turbo 6AT, scuturi din metal, cool white pearl

Offline shpeedy

« Răspuns #65 : 12.Sep.2015, 06:53:08 p.m. »
Imi pare a fi diesel...

In ceea ce priveste diferenta de maxim 0.2L intre afisajul din bord si cel real, ar fi bine sa fie asa...

Sent from my X8 using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline danyepz

« Răspuns #66 : 12.Sep.2015, 09:52:42 p.m. »
Imi pare a fi diesel...

In ceea ce priveste diferenta de maxim 0.2L intre afisajul din bord si cel real, ar fi bine sa fie asa...

Sent from my X8 using Tapatalk

Eu zic ca este benzina  :)  poate aflam in curand.
Poate daca faci consumul dupa ce mergi numai in oras sa ai o eroare mai mare la consum dar colega noastra vorbea de un drum in afara...am facut consumul de vreo 10 ori si nici o data  nu am avut diferenta mai mare de consum de 0.2 litri fata de cb...chiar am alimentat la aceeasi stație și pompa de cateva ori ca nu cumva sa fiu pacalit de inclinatia statiei respective.
Si tot din experienta avuta de 45.000 km cu splashul si 35.000 cu swiftul umde am avut aceeasi cifra in plus pt consumul la pompa...dar ca sa fiu clar.
.ma refer la drumuri extraurbane...in oras eroare se ducea la 0.3 in general și o singura data am avut o diferenta de 0.4 (iarna trecuta fiind foarte friguroasa si mergand distante mici stateam putin sa se incalzeasca motorul...benzina pe care o consumi dar nu o vezi in kilometri)
  • Swift 1.2 2019

Offline michelene

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 9
    • Tg jiu
« Răspuns #67 : 13.Sep.2015, 08:51:26 a.m. »
Da,este benzină. .
  • Vitara Passion 2WD MT benzina

Offline AT

« Răspuns #68 : 14.Sep.2015, 05:15:23 p.m. »
Am avut ocazia sa discut cu o persoana autorizata si cu experienta indelungata in domeniu (inginer auto) despre tipul de benzina recomandat a fi utilizat.
Ma interesa raspunsul lui in special pentru motorul benzina M16A intrucat in manual nu am gasit referire decat la utilizarea benzinei cu cifra octanica 95.

Explicatiile primite au fost urmatoarele:

Producatorul recomanda benzina cu cifra octanica 95 (asa cum de altfel observam inscriptionat si in zona de alimentare)
deoarece motorul este optimizat din fabrica pentru benzina cu cifra octanica 95 fiind disponibila pe toate meridianele globului.

In privinta utilizarii benzinei cu cifra octanica superioara (98/100) recomandarea este de a fi folosita doar ocazional,
de preferat in combinatie cu cea de 95,  mai mult pentru efectul de curatare conferit de aditivii din benzinele superioare.

Datorita cifrei octanice superioare, benzinele de 98/100 favorizeaza cresterea temperaturii in anumite motoare,
putand conduce,  in timp indelungat,  la deteriorarea prematura a catalizatorului.

Un alt fenomen ce poate fi observat in utilizarea benzinelor superioare 98/100 ar fi cresterea consumului
la anumite motoare,  datorita producerii detonatiei mai rapid (inaintea momentului optim din maparea motorului).

Sper sa fie utile informatiile primite - macar ca idee.

• Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline tyamathis

« Răspuns #69 : 14.Sep.2015, 05:44:09 p.m. »
Am avut ocazia sa discut cu o persoana autorizata si cu experienta indelungata in domeniu (inginer auto) despre tipul de benzina recomandat a fi utilizat.
Ma interesa raspunsul lui in special pentru motorul benzina M16A intrucat in manual nu am gasit referire decat la utilizarea benzinei cu cifra octanica 95.

Explicatiile primite au fost urmatoarele:

Producatorul recomanda benzina cu cifra octanica 95 (asa cum de altfel observam inscriptionat si in zona de alimentare)
deoarece motorul este optimizat din fabrica pentru benzina cu cifra octanica 95 fiind disponibila pe toate meridianele globului.

In privinta utilizarii benzinei cu cifra octanica superioara (98/100) recomandarea este de a fi folosita doar ocazional,
de preferat in combinatie cu cea de 95,  mai mult pentru efectul de curatare conferit de aditivii din benzinele superioare.

Datorita cifrei octanice superioare, benzinele de 98/100 favorizeaza cresterea temperaturii in anumite motoare,
putand conduce,  in timp indelungat,  la deteriorarea prematura a catalizatorului.

Un alt fenomen ce poate fi observat in utilizarea benzinelor superioare 98/100 ar fi cresterea consumului
la anumite motoare,  datorita producerii detonatiei mai rapid (inaintea momentului optim din maparea motorului).

Sper sa fie utile informatiile primite - macar ca idee.

Salut,

Cand exista atat de multa informatie pe internet, cum poate cineva sa afirme asemenea bazaconii despre banzina si cifra octanica?

"Un alt fenomen ce poate fi observat in utilizarea benzinelor superioare 98/100 ar fi cresterea consumului
la anumite motoare,  datorita producerii detonatiei mai rapid (inaintea momentului optim din maparea motorului). "

Octane rating or octane number is a standard measure of the performance of an engine or aviation fuel. The higher the octane number, the more compression the fuel can withstand before detonating (igniting)
sursa: https://en.wikipedia.org/wiki/Octane_rating

Asadar, te rog sa ma scuzi, dar acel inginer auto si cu o bogata experienta care ti-a explicat in acest mod ce inseamna cifra octanica, ori e un strungar din service care se recomanda ca inginer, ori n-are nicio legatura cu ce vobreste, dar e foarte credibil.
« Ultima Modificare: 14.Sep.2015, 05:47:20 p.m. de tyamathis »