0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.
Distanţa parcursă din Bucureşti pana la Tg jiu si in apropiere, aprox 345 km,consum mediu de 5 l/ 100 km,asa imi arată in bord,sper să fie si reala informaţia.
La reincensamnat zice benzina
Imi pare a fi diesel...In ceea ce priveste diferenta de maxim 0.2L intre afisajul din bord si cel real, ar fi bine sa fie asa...Sent from my X8 using Tapatalk
Am avut ocazia sa discut cu o persoana autorizata si cu experienta indelungata in domeniu (inginer auto) despre tipul de benzina recomandat a fi utilizat. Ma interesa raspunsul lui in special pentru motorul benzina M16A intrucat in manual nu am gasit referire decat la utilizarea benzinei cu cifra octanica 95.Explicatiile primite au fost urmatoarele: Producatorul recomanda benzina cu cifra octanica 95 (asa cum de altfel observam inscriptionat si in zona de alimentare) deoarece motorul este optimizat din fabrica pentru benzina cu cifra octanica 95 fiind disponibila pe toate meridianele globului.In privinta utilizarii benzinei cu cifra octanica superioara (98/100) recomandarea este de a fi folosita doar ocazional,de preferat in combinatie cu cea de 95, mai mult pentru efectul de curatare conferit de aditivii din benzinele superioare. Datorita cifrei octanice superioare, benzinele de 98/100 favorizeaza cresterea temperaturii in anumite motoare,putand conduce, in timp indelungat, la deteriorarea prematura a catalizatorului. Un alt fenomen ce poate fi observat in utilizarea benzinelor superioare 98/100 ar fi cresterea consumului la anumite motoare, datorita producerii detonatiei mai rapid (inaintea momentului optim din maparea motorului). Sper sa fie utile informatiile primite - macar ca idee.