Autor Subiect: Consum combustibil New Vitara  (Citit de 266323 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti, Sector 3
Re: Consum combustibil New Vitara
« Răspuns #550 : 22.Feb.2016, 05:37:48 p.m. »
Nu-l suspectez, il tachinez  :D
De cand ma tachineaza , mi-a crescut media cu 0.015l/100km
 :-(( :-((
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

Offline ariciul

« Răspuns #551 : 22.Feb.2016, 05:45:24 p.m. »
La mai mare   :D
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #552 : 22.Feb.2016, 07:08:17 p.m. »
Hybride se numesc alea care consuma putin si nu fac gaura in buzunare;) sau GPL(cost/plin). Nu are treaba consumul dat de producator pentru un Bucuresti cu trasee gen: Dristor-Baneasa la 8-9 dimi. si returul dupa 17:00. Este doar un exemplu.
Go Terios!!!:)

Offline CipV

« Răspuns #553 : 22.Feb.2016, 07:34:30 p.m. »
De cand am luat-o, am pus de la Petrom, de 95. Alimentarea din Onesti am facut-o la MOL. Viteza de 60-65 am avut-o de la Tg. Frumos spre Iasi, unde sunt cateva sate unul dupa altul, cu limitare de 50-60, iar eu am avut "bafta" sa prind cateva radare, inclusiv unul neinscriptionat. Practic, am mers in coloana, cu acea viteza.
In oras am momentan consum de 6,4 (dimineata e mai mare, cand merg bara la bara, dupa care scade la pranz, cand aleg un traseu mai liber).
Si pe mine m-a mirat afisajul de 5.1, dar dupa ce am urcat la 100 km/h intre sate, s-a dus in 5.4 si a ramas acolo.
  • Vitara 1.4 Boosterjet S Allgrip AT Galactic Grey

Offline magicoolje

« Răspuns #554 : 26.Feb.2016, 07:54:38 a.m. »
De cand am luat-o, am pus de la Petrom, de 95. Alimentarea din Onesti am facut-o la MOL. Viteza de 60-65 am avut-o de la Tg. Frumos spre Iasi, unde sunt cateva sate unul dupa altul, cu limitare de 50-60, iar eu am avut "bafta" sa prind cateva radare, inclusiv unul neinscriptionat. Practic, am mers in coloana, cu acea viteza.
In oras am momentan consum de 6,4 (dimineata e mai mare, cand merg bara la bara, dupa care scade la pranz, cand aleg un traseu mai liber).
Si pe mine m-a mirat afisajul de 5.1, dar dupa ce am urcat la 100 km/h intre sate, s-a dus in 5.4 si a ramas acolo.
Ai resetat consumul sau e consum mediu, cu tot cu calatoria SF :)?

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Vitara S allgrip 1.4 Turbo 6AT, scuturi din metal, cool white pearl

Offline CipV

« Răspuns #555 : 26.Feb.2016, 04:55:32 p.m. »
Se reseteaza automat dupa fiecare plin. Acum am ajuns la 7.3, cu mers mai alert, folosit modul Sport la urcat pante (Iasiul are destule). Mai dureaza pana fac din nou plinul. Acum o sa am un consum 80% oras - 20% exterior (nu mai am de facut drumuri pe exterior in afara de cel de azi, de 80km).
  • Vitara 1.4 Boosterjet S Allgrip AT Galactic Grey

Offline Gamer9202

« Răspuns #556 : 27.Feb.2016, 07:46:11 p.m. »
Salut la toti!
Sunt viitor posesor de vitara, actual posesor de golf 4. Observ ca multi nu aveti incredere in consumul din bord si il comparati cu cel de la pompa. Aveti asa mare incredere ca cei de la pompa nu va fura? Sunt destule discutii pe net despre felul cum te fura la pompa. In plus de asta,  sunt destui care afirma ca lor le incape in rezervor mai mult decat e specificat in cartea de identitate. Oare cum ? :)
  • Suzuki Vitara Passion Allgrip 1,6 benzina

Offline smadalin

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 290
  • http://www.suzuki-club.ro/forum/jurnal-de-bord/jur
« Răspuns #557 : 27.Feb.2016, 11:21:54 p.m. »
Salut Gamer si bine ai venit printre noi.
Legat de remarca ta, cred ca atat consumul dat de CB este usor gresit, dar si ca pompele au erori mai mult sau mai putin intentionate. Orice aparat de masura are o marja de eroare acceptata de autoritatile in domeniu.

Daca aceste erori depasesc limita bunului simt, e de datoria noastra sa le semnalam cum putem si cui putem, dar 0.2, 0.3 sau chiar 0.5% in plus sau in minus nu sunt un capat de tara si nu cred ca trebuie sa nastem o telenovela. Enjoy the car!
  • Suzuki Vitara Luxus 1.6 benzina

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
    • Bucuresti, Sector 3
« Răspuns #558 : 28.Feb.2016, 12:00:07 a.m. »
Sunt destule discutii pe net despre felul cum te fura la pompa.
Indica-ne un caz dovedit, unde s-a stabilit concret (masurat) care este cantitatea cu care suntem furati. Altfel sunt numai "telenovele" (citat smadalin).
Eu am o diferenta medie de 0.38l intre consumul calculat plin/plin si indicatiile din bord. Am socotit ca ar trebui sa fiu furat cu ~2.6L la un plin, insemnand ca pompele au o eroare de 6%. Iar asta trebuia sa se intample regulat la fiecare dintre cele 10 statii de unde am alimentat pina acum.
Eroarea pompelor, admisa de norme, este +/- 0,5% (50ml la litru). La benzinariile "mari" se poate profita destul calibrand pompele sa puna mai putin in limita normei. Dar daca limentezi de la Benzina SRL, acolo trebuie sa fi mai vigilent.
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

The following users thanked this post: mihaifest

Offline Gamer9202

« Răspuns #559 : 28.Feb.2016, 10:08:46 a.m. »
Asta e doar un exemplu http://blog.autovit.ro/2012/09/viralul-zilei-despre-furtul-la-pompa/
Nu vreau sa starnesc o telenovela, mai ales aici. Spun doar ca ar trebuit luat in cosiderare media dintre consumul din bord si cel de la pompa :)
  • Suzuki Vitara Passion Allgrip 1,6 benzina