Autor Subiect: Consum combustibil New Vitara  (Citit de 266308 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline magicoolje

Re: Consum combustibil New Vitara
« Răspuns #500 : 04.Feb.2016, 06:11:03 p.m. »
+1

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Vitara S allgrip 1.4 Turbo 6AT, scuturi din metal, cool white pearl

Offline dbarabas

« Răspuns #501 : 04.Feb.2016, 06:42:15 p.m. »
@mpamfil Mulțumesc, o sa fac mâine probe.

Offline CipV

« Răspuns #502 : 07.Feb.2016, 05:16:01 p.m. »
Azi am facut primul drum in afara orasului, 140km dintre care 10km in oras, consumul mediu aratat de CB a fost de 6,1 la dus si 6,4 la intors, masina fara bagaje, doar cu 2 adulti si un copil mic. Am mers si cu sistemul de ACC o parte din drum, limita maxima de viteza a fost de 100 km/h, fara prea multe dealuri de urcat. La intoarcere am facut cateva depasiri in mod sport, de asta si consumul ceva mai ridicat. Ce am constatat: daca sistemul ACC e activat, consumul e mai mare pe final, deoarece la coborarea unui deal sistemul franeaza masina ca sa nu treaca de limita setata, iar la urcarea unui deal accelereaza puternic daca incepe sa scada viteza. Daca as merge fara el, la coborare o las sa capete viteza, iar la urcare o las sa mai scada din viteza, nu foarte mult, dar suficient cat sa ajung in varf cu o viteza decenta, 50-60 km/h. Nu sti ce impact au barele orizontale pentru portbagaj in ceea ce priveste aerodinamica, sunt cele facute special pt Vitara. De asemenea, am si scuturile metalice montate, care mai adauga la greutate.
Oricum, combinatia cutie automata - ACC e geniala, mai ales daca se merge in coloana, pe un drum european sau autostrada.

p.s.: azi am facut plinul, urmeaza sa updatez datele in spritmonitor.
  • Vitara 1.4 Boosterjet S Allgrip AT Galactic Grey

The following users thanked this post: Augustin Beldeanu

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #503 : 07.Feb.2016, 07:45:00 p.m. »
Dar barele transversale ce rol au pe masina? Doar pentru "design"??
Go Terios!!!:)

Offline CipV

« Răspuns #504 : 07.Feb.2016, 08:06:05 p.m. »
Le-am cumparat pentru a putea pune un portbagaj deasupra sau pentru alte obiecte lungi, ce nu incap in masina. Nu am apucat sa le dau jos (masina e luata de 4 zile). Am vrut sa testez nivelul de zgomot.

The following users thanked this post: Augustin Beldeanu

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #505 : 07.Feb.2016, 08:18:36 p.m. »
Acum am inteles. Eu le pun odata cu "sarcofagul" :)
Go Terios!!!:)

Offline sabint

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 11
« Răspuns #506 : 09.Feb.2016, 11:10:29 a.m. »

Oricum, combinatia cutie automata - ACC e geniala, mai ales daca se merge in coloana, pe un drum european sau autostrada.

Dacă ar fi fost manuala, care ar fi fost dezavantajul? Strict în situația asta întreb.

Offline Cosmin09

« Răspuns #507 : 09.Feb.2016, 11:28:28 a.m. »
In cazul automatei, sistemul ACC schimba singur treptele si astfel ai un confort in plus la volan. Esti atent doar la ce se intampla in trafic, fara sa mai fi nevoit sa schimbi treptele.

La cutia manuala, motorul se tureaza cand sistemul ACC mareste viteza si banuiesc ca te avertizeaza cand trebuie sa o schimbi. Probabil, daca nu o schimbi se dezactiveaza ACC-ul (poate ne confirma cineva care a mers asa). Asadar, trebuie sa schimbi treapta in sus (sistemul ACC nu se dezactiveaza la schimbarea treptei). La fel, cand sistemul ACC reduce viteza, acesta te avertizeaza despre schimbarea treptei in jos si daca motorul este subturat, sistemul ACC se dezactiveaza (asta stiu de la dealer), daca nu schimbi treapta. Deci, e un pic incomod, fata de functionarea sistemului ACC in combinatie cu cutia automata.
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

Offline CipV

« Răspuns #508 : 09.Feb.2016, 08:22:25 p.m. »
Nu stiu cum e la manuala (poate ne spune cineva care a folosit sistemul), dar la automata poti sa-ti relaxezi ambele picioare, masina accelereaza si franeaza singura si schimba singura treptele, atata timp cat urmaritul e vazut de radarul masinii. Daca nu ai masina in fata, setezi limita de viteza si o lasi sa-si faca treaba. La urcare, cand se reduce viteza, retrogradeaza singura si accelereaza pentru a pastra viteza limita setata.

Offline dbarabas

« Răspuns #509 : 10.Feb.2016, 02:34:17 p.m. »
Întrebare pentru posesorii Vitara S AT. Sistemul start/stop intra in functiune numai cand temperatura exterioara este peste 0 grade? A avut cineva sistemul activ si la temperaturi sub 0 grade? Restul condițiilor de activare fiind îndeplinite (temp motor, temp interior, baterie, centura de siguranța, setare economic, etc.). In cazul meu nu se activează decât peste 0 grade. Mulțumesc.

Sent from my iPad using Tapatalk
« Ultima Modificare: 10.Feb.2016, 02:36:50 p.m. de dbarabas »