Autor Subiect: Consum combustibil New Vitara  (Citit de 266295 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ariciul

Re: Consum combustibil New Vitara
« Răspuns #440 : 09.Ian.2016, 08:28:41 p.m. »
Pai eu te inteleg, fiind tot din Iasi si stiind cam care-i traficul si relieful imi dau seama ca nu putem cere prea mult. Eu deja m-am cam resemnat, dupa 3000 km consumul mediu real ajunsese la 8.2% . Acum tinand cont ca tu ai cutie automata consumul ar trebui sa fie ceva mai mare ca la mine  si dupa cum se vede chiar este . Acum nu stiu exact cat consuma in plus o masina cu cutie automata fata de una manuala. Ideea e ca si eu am mers batraneste mai mult subturat respectand indicatiile de schimbare a vitezelor atunci cand asta e posibil. Dar cu toate astea nu poti face un consum decent intr-un oras ca Iasi, cred ca ne comparam ca si consum cu Bucuresti desi distantele sunt cu totul altele. Probabil ca si tu circuli in ore de varf , plus frigul de -15 care a fost, de unde si consumul.
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline ungureanuli

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 5
  • Gen: Bărbat
    • Iasi
« Răspuns #441 : 09.Ian.2016, 10:42:36 p.m. »
Newah, crede-ma ca merg ca un mosneag. Acum e si zapada si cu doi copii in masina chiar merg incet.

Cand sunt singur mai dau pe Sport :) Am zis ca mai astept pana la primavera, motorul se mai rodeaza, nu mai consuma asa mult la incalzire dimineata, probabil va fi mai lejer.

Am mai vazut pe aici cu automate, cel de 1.6 si parca nu sunt asa mari ca la mine (consumurile :) ).

Salut. Joia asta am facut si eu un drive-test in Iasi cu o Vitara Spirit manuala 4x4. . Traseul a fost cel propus de dealer (urcat prin Miroslava, soseaua de centura, coborat pe zapada prin Horpaz, revenit in oras prin CUG), dar stilul meu de condus a fost mai linistit (desi dealerul imi recomanda sa o calc asa cum spuneai si tu). Consumul in CB la sfarsit indica 7,2 (masina avea aproape 15000km) ceea ce m-a surprins placut, avand in vedere si ca in masina au fost 4 adulti.
Referitor la spatiul interior, si mai ales daca folosesti si scaune de copii, incap ok 2 adulti si 2 copii?
« Ultima Modificare: 09.Ian.2016, 10:44:09 p.m. de ungureanuli »
  • Ford Fiesta Mark5

Offline AT

« Răspuns #442 : 09.Ian.2016, 11:56:01 p.m. »
Va recomand sa resetati maine consumul din CB (in special pentru cei din Bucuresti) si sa reveniti in cateva zile cu noul consum care va apare pe CB.  Desi inainte aveam in Bucuresti un consum OK, am resetat CB dupa ultima alimentare si acum  arata 10%.  Incercati un mers normal (nu unul foarte ponderat pentru obtinere consum mic)  chiar si Sport asa cum am mers si eu si sa vedem peste cateva zile ce consum obtineti in aceste conditii. M-ar ajuta acest experiment sa vad daca si la voi va creste consumul sau la mine este o situatie diferita. 
Multumesc.
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

The following users thanked this post: Augustin Beldeanu

Offline shpeedy

« Răspuns #443 : 10.Ian.2016, 12:05:46 a.m. »
Referitor la spatiul interior, si mai ales daca folosesti si scaune de copii, incap ok 2 adulti si 2 copii?

@ungureanuli: Bine ai venit pe forum!

O sa te rog sa nu mai citezi mesajul imediat anterior daca raspunzi la intreg mesajul, si nu numai la un pasaj din el.

Referitor la off-topicul creat cu spatiul interior, am creat un topic nou in care poti urmari/continua discutia.
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline aleksanders

« Răspuns #444 : 10.Ian.2016, 12:05:53 a.m. »
de luni intram intr-o noua era - incepe scoala, vin ploile..... 10% sa fie
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline TVS

« Răspuns #445 : 10.Ian.2016, 07:24:59 p.m. »
Azi am alimentat prima oară pe anul asta . Consum afișat , dupa reset al CB, 9,5 % ,real 10 %  :clap:. Concret , daca alimentam cu 20 de litri si mergeam cam 240 km numai in oraș , astăzi am realizat ca am facut fix 200 de km de la ultima alimentare( 20l) .
« Ultima Modificare: 10.Ian.2016, 07:28:48 p.m. de TVS »
  • vitara-spirit 1,6 VVT , 4x4, manual, white pearl, 2015

Offline smadalin

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 290
  • http://www.suzuki-club.ro/forum/jurnal-de-bord/jur
« Răspuns #446 : 10.Ian.2016, 08:51:24 p.m. »
Si ai facut plinul sau ai alimentat asa..doar 20l. Te rog sa ma ierti, nu incerc sa insinuez ca nu ai sti sa faci un consum plin-plin.

Poate sunt eu mai norocos, sunt la al treilea plin facut si implicit al doilea test de plin-plin si nu am gasit nici o diferenta intre CB si consumul la pompa.
Pasii facuti de mine sunt urmatorii:

1. facut plin la benzinarie, pompa 1, cu 3 opriri de pompa. Cand faci plinul, pompa are un senzor de supraplin, ca sa nu dea afara. Din experienta mea, poti sa fortezi plinul pana in gura de alimentare, dar nu cred ca e sanatos sa faci asa ceva; in acelasi timp, de la primul semnal de supraplin dat de pompa si pana la buza poti pune cred ca 3-4 litri in functie de masina. Prefer sa imi dea pompa 3 semnale si apoi ma opresc.

2. merg X km, preferabil peste 200.

3. repet plinul, la pompa 1 de la benzinaria la care am facut plinul initial, cu 3 semnale de supraplin.

4. Calculez :)

Nu am avut diferente de pompa vs CB. As vrea sa mai adaug ceva, aceasta diferenta de consum poate veni din erorile de inregistrare la viteze mici sau in stationare. Am observat la alte masini ca acest consum nici macar nu este afisat si ma intreb cum este calculat?
  • Suzuki Vitara Luxus 1.6 benzina

Offline ariciul

« Răspuns #447 : 11.Ian.2016, 09:21:04 a.m. »
@ungureanuli  ai mers mai mult in afara Iasului din ce vad, consumul de 7.2 e normal pentru circulatia in zona aia. Retine insa ca ala e consumul pe CB iar daca mergeai numai prin oras in ore de varf iti crestea consumul cel putin 1L. Dar daca te-ar fi bagat prin circulatie intensa nu mai simteai nici o placere la condus masina. Asa ca un consum real ar fi cam 8-8.5% prin Iasi

@smadalin  s-a zis de nu stiu cate ori de spritmonitor.de  , iti calculeaza foarte bine cat consumi , trebuie doar sa introduci datele de alimentare corect. Fa o incercare cu el si vedem dupa aia daca ai sau nu diferente cu CB
« Ultima Modificare: 11.Ian.2016, 09:23:36 a.m. de ariciul »
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #448 : 11.Ian.2016, 09:47:25 a.m. »
Pentru a calcula consumul real și implicit diferența fata de ce afișează mașina ai nevoie doar de bonul de benzină, kilometrajul intermediar și un creion. :)

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #449 : 11.Ian.2016, 09:54:17 a.m. »
Si de un aparat de calcul: cap sau calculator. ;)
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice