Autor Subiect: Consum combustibil New Vitara  (Citit de 266293 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Lerua07

Re: Consum combustibil New Vitara
« Răspuns #410 : 30.Dec.2015, 10:37:44 a.m. »
60 % oras viteza medie 32km/h , (aglomerat dar nu ca in Bucuresti,), 40 % drum national viteza medie 110-120 km/h, mod auto, alimentat Petrom - consum mediu in 800 km = 6,8 % .  :good:
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline ariciul

« Răspuns #411 : 30.Dec.2015, 06:02:36 p.m. »
@danyepz , nu fac chestia cu comutarea pe modul sport. Am testat pe la inceput am vazut cum e si basta. Chiar daca esti grabit in oras nu prea are cum sa te ajute modul sport! La ce aglomeratie avem si modul in care ne-au pus autoritatile semafoarele , fac aproape inutila folosirea modului sport. Remarcam chiar acum vreo 2 seri la o ora in care nu prea erau masini pe strada, ca nu reuseam nici macar in acele conditii sa merg economic, datorita semafoarelor prost amplasate si nesincronizate. E total aiurea sa fii primul la un semafor si cand pleci mai faci vreo 30m si te opresti iarasi pentru ca dai peste altul care mai are cel putin 30sec de rosu. Si nu-i numai unul. Proiect UTI (vezi scandalul cu UTI) pe care s-au dus sau se vor duce o gramada de bani, iar functionalitate mult mai proasta fata de ce era inainte! De aia iti vine sa-ti iei campii si sa pleci in alta tara!
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline Radone

« Răspuns #412 : 30.Dec.2015, 06:47:49 p.m. »
Cum ai calculat? sunt consumurile reale sau cele date de CB? Eu pe Passion de abia acum scot un 7.1-7.2 pe CB si asta inseamna cam peste 7.5 in mod real si crede-ma am condus economic intr-un oras nu prea aglomerat de sarbatori. Mai jos de atat simt ca nu se poate! De aia ma cam mir de consumul pe care l-ai dat! (mai ales primul plin)
Numai CB. Primul plin l-am folosit mai mult seara cand e liber si nu prea stai la semafoare. Pt mine e clar ca o sa am o medie de 8l condus linistit si 9l condus agitat (tot modul auto), momentan nici nu am incercat sportul, doar la test drive. Las masina sa curga, nu accelerez aiurea, nu franez aiurea. La Ceed am schimbat placutele la 75 mii pt ca ma saturasem sa-mi zica de la 45 mii sa le schimb cu toate ca stiam ca nu trebuie, intrebasem si la alte serviceuri. Niciodata nu am lasat cbul la consum mixt, nici pe fosta masina, deci imi este usor sa le compar.

Trimis de pe al meu SM-G900F folosind Tapatalk

• Vitara 1.6 Passion ALLGRIP Alb + ceas central carbon; cotiera; scut metalic motor si diferential

Offline ady73

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 4
    • Resita
« Răspuns #413 : 30.Dec.2015, 07:32:04 p.m. »
532 km parcursi, viteza medie 38km/h, 70% extraurban, 30% urban consum mediu afisat pe CB 6,4l/100km.Mers numai pe AUTO, nu am depasit 3000 rotatii si nici 120km/h.Sper ca dupa 1500-2000km parcursi sa mai scada putin.Fie ca anul 2016 sa aduca sanatate, bucurii si......consumuri cat mai mici pentru toti membrii acestei comunitati.
  • suzuki vitara spirit allgrip 5 MT

Offline enicky

« Răspuns #414 : 31.Dec.2015, 12:42:22 a.m. »
         Pe 29.12 am mers din Pantelimon pana in Militari (str.Moinesti) 28km , oras lejer (ora 16), consum mediu 7,5. Mers fara menajamente, pe pod Basarab se mergea cu 80-90lm/h.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ariciul

« Răspuns #415 : 31.Dec.2015, 11:35:48 p.m. »
In sfarsit consum de 7.8% in mod real (in 544 km parcursi), CB-ul zicea 7.3 fireste , deci in continuare o diferenta de 0.5% la mine se pare ca asta e diferenta , o sa mai vad la vara daca se pastreaza sau nu la drum lung.
Am schimbat si benzina  (MOL) si am condus si cat am putut de economic intr-un oras mai putin aglomerat. Si se putea si mai mult, cu aprox 0.3% mai putin pentru ca in ultimele 2 zile am consumat mai mult cu sedinta foto de pe campuri, unde am mai lasat motorul deschis ceva timp, plus frigul care a venit de joi, s-a simtit si asta la consum.
Noul plin l-am facut la Rompetrol , sa vad si aici cat scot!

Offline aleksanders

« Răspuns #416 : 01.Ian.2016, 10:23:59 p.m. »
un mers lejer de 50 km in jurul bucurestiului prin localitati fara sa fortez, ba chiar batraneste si un consum de 4.9  ;)
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline ariciul

« Răspuns #417 : 01.Ian.2016, 10:53:21 p.m. »
Adica ai atins consumul din specificatii daca 4.9% este ceea ce ai citit de pe CB. De regula se adauga macar un 0.2 - 0.3 % pentru consumul real si iesim cat zice la carte 5.1 consum extraurban. Eu zilele astea am mers prin oras pe anumite portiuni mai libere cu Cruise Control. E cel mai comod mod de a merge economic! Masina stie cel mai bine cum sa economiseasca, problema e ca nu se poate face asta decat de sarbatori sau in vacante cand se mai goleste orasul si oricum numai in zonele periferice , nicidecum cele centrale unde densitatea de semafoare este foarte mare. Acum sunt pe la 6.5-6.7 dar de luni o sa sara CB-ul in sus   X-(

Offline smadalin

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 290
  • http://www.suzuki-club.ro/forum/jurnal-de-bord/jur
« Răspuns #418 : 02.Ian.2016, 12:59:39 a.m. »
Legat de ACC si consum, iti dau dreptate atat timp cat drumul este drept si nu urci/cobori. Am observat ca pe un drum cu urcari si coborari ACC-ul nu da cel mai bun randament la consum pentru ca obisnuieste sa franeze la vale in loc sa lase masina sa curga, sa ai parte de avant atunci cand incepi sa urci.
  • Suzuki Vitara Luxus 1.6 benzina

Offline AT

« Răspuns #419 : 05.Ian.2016, 10:11:18 a.m. »
Voua acum in aceste zile cu ger, ce consum va mai arata computerul de bord, in conditii de trafic in oras aglomerat, in speta Bucuresti?
Eu am alimentat duminica, am resetat CB si in conditii de incalzit circa 2x15 minute (dimineata + seara) in parcare pentru dezghetat geamuri
plus drumuri foarte scurte de circa 5-8 km, CB arata la plecare dupa ce am incalzit 15 min masina, un consum de 13%. Dupa mers scade spre 10-11%.
De cand am alimentat, in aceste zile geroase am efectuat doar 38 km, deci nu am efectuat inca 100 km pentru a evalua corect consumul.
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -