Autor Subiect: Consum combustibil New Vitara  (Citit de 266286 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Cosmin09

Re: Consum combustibil New Vitara
« Răspuns #390 : 20.Dec.2015, 08:15:24 p.m. »
Astazi, la o noua alimentare, am obtinut cel mai mic consum de pana acum de cand am masina, 8,01 L/100 km. E adevarat ca mi-am impus ca conduc cat mai economic si astfel, pot spune fara sa exagerez, ca-mi place f mult sa conduc aceasta masina la viteze de 60-80 de km/h. In toata perioada de la alimentarea anterioara pana la cea de astazi, am tinut tabloul pe afisajul cu consumul instantaneu pentru a cauta turatia de consum minim si am observat ca aceasta este undeva intre 1300 si 1500 rot./min.

Mai multe detalii despre consumul pe care l-am obtinut, puteti vedea dand click pe imaginea cu consumul din semnatura mea.
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #391 : 20.Dec.2015, 09:18:50 p.m. »

... ca-mi place f mult sa conduc aceasta masina la viteze de 60-80 de km/h.
Un veteran al volanului mi-a spus odata: toți șoferii știu sa meargă cu viteza; doar putini pot sa conducă încet. ..

De acolo apar și consumurile exagerate: accelerație,  frână,  accelerație,  etc. Dar nu te poți abține când lași spațiu liber în fata și toți iti taie calea se stânga și pe dreapta și cu Tico și cu X6.

Trimis cu Tapatalk

• SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

The following users thanked this post: cmesaros

Offline magicoolje

« Răspuns #392 : 20.Dec.2015, 09:23:47 p.m. »
Pare ceva foarte intelept... Usoara acceleratia vei apasa.... Satisfactie in cale o sa gasesti....Semnat Master Yoda
Vitara S allgrip 1.4 Turbo 6AT, scuturi din metal, cool white pearl

Offline Cosmin09

« Răspuns #393 : 20.Dec.2015, 09:25:20 p.m. »
Ba..e o placere sa pui cruise-control la 70 km/h cand stii ca mai ai vreo 20 de min de facut pana acasa si ca drumul iti permite sa mergi doar asa. Stau confortabil cu mana stanga pe volan, mana dreapta pe piciorul prietenei  :D si radioul lui Mos Craciun in boxe :) Nici nu ma intereseaza cine ma depaseste.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #394 : 20.Dec.2015, 09:33:51 p.m. »
Pare ceva foarte intelept... Usoara acceleratia vei apasa.... Satisfactie in cale o sa gasesti....Semnat Master Yoda
Înțelept e ce zice soacra-mea: Eu am avut vârsta ta, tu s-ar putea sa n-apuci vârsta mea...

Trimis cu Tapatalk

• SX4 by Giugiaro

Offline magicoolje

« Răspuns #395 : 20.Dec.2015, 09:34:54 p.m. »
Coso e bine ca esti happy. Sincer! Dar din ce stiu e ca tu mergi destul de mult in afara localitatii...Adica unde teoretic ar trebui sa ai media in jur de 5 l/ 100....mai ales ca zici ca mergi cu viteza mica... Media de 8...nu pot spune ca e cea mai buna... in conditiile in care ma repet mergi foarte mult exterior. Eu de exemplu am acum 8.4...din 300 km. 200 in oras si 100 in exterior. Mi mi se pare ridicat inca consumul. Estimez ca botezul iernii isi va spune cuvantul si poate din primavara o sa avem niste cifre mai frumoase...cel putin pt.. mine...eternul nemultumit :P

Offline magicoolje

« Răspuns #396 : 20.Dec.2015, 09:36:18 p.m. »
Înțelept e ce zice soacra-mea: Eu am avut vârsta ta, tu s-ar putea sa n-apuci vârsta mea...

Trimis cu Tapatalk
Ignore....bineinteles pe soacra

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Offline Cosmin09

« Răspuns #397 : 20.Dec.2015, 09:43:17 p.m. »
Circul mult in afara, dar de la ultima alimentare am mers si prin oras si am stat si mult prin coloane, dar acolo s-a oprit motorul, prin functia Stop&Start. Au fost semafoare pe care le-am prins de mai multe ori si la care, de fiecare data, se statea pe loc cam 2 min. Eu cred ca si asta influenteaza. Spre exemplu, am fost vineri la Sala Palatului si am facut aproximativ o ora de acasa pana acolo. Cel mai mult timp petrecut in trafic a fost atunci cand cautam un loc de parcare in zona salii (ca sa-mi las geaca in masina si sa nu stau cu ea in brate sau la finalul spectacolului sa stau la coada la garderoba).

Si eu sper ca dupa trecerea la anvelopele de vara, consumul sa mai scada. Oricum, chiar daca e mai mare si ma deranjeaza asta, parca tot ce ofera masina in rest, depaseste problema consumului, deocamdata :)
« Ultima Modificare: 20.Dec.2015, 09:47:18 p.m. de cosontheweb »

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #398 : 20.Dec.2015, 09:43:34 p.m. »
Sometime do, sometime don't. Instituția soacrei e fundamentala. Și acum mă opresc, ca vine Moș Crăciun  și mă muta la off-topice.

Trimis cu Tapatalk

• SX4 by Giugiaro

Offline ariciul

« Răspuns #399 : 22.Dec.2015, 10:21:59 a.m. »
500km numai in oras,  la final CB=7.9  (in we 7.7  in timpul saptamanii 8.5)  consumul real 8.55

O diferenta de 0.65 L
Nu mai inteleg nimic
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip