Autor Subiect: Consum combustibil New Vitara  (Citit de 266288 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Cosmin09

Re: Consum combustibil New Vitara
« Răspuns #370 : 18.Dec.2015, 10:08:45 a.m. »
Doar ca nu e...cel putin inca...sper
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

Offline shpeedy

« Răspuns #371 : 18.Dec.2015, 10:18:22 a.m. »
Tot cu titlu de comparatie, se pot cauta si rezultatele pentru Chevrolet Trax/Opel Mokka tot cu motor 1.4T/140cp 4x2/4x4.

Sent from my X8 using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline magicoolje

« Răspuns #372 : 18.Dec.2015, 10:22:44 a.m. »
Nu are cum... e perfect consumul☺....Eu cand am zis ca e mare mi s-a zis ca e normal...:))

Sent from my SM-N910F using Tapatalk
Vitara S allgrip 1.4 Turbo 6AT, scuturi din metal, cool white pearl

Offline Cosmin09

« Răspuns #373 : 18.Dec.2015, 10:23:54 a.m. »
 :baston:
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

Offline marcone

« Răspuns #374 : 18.Dec.2015, 11:55:36 a.m. »
Tot cu titlu de comparatie, se pot cauta si rezultatele pentru Chevrolet Trax/Opel Mokka tot cu motor 1.4T/140cp 4x2/4x4.

Sent from my X8 using Tapatalk

8.09% pentru Opel Mokka, deci cum spuneam 8% e cifra magica de consum pentru motorul 1.4 turbo.
« Ultima Modificare: 18.Dec.2015, 12:01:34 p.m. de marcone »

Offline AT

« Răspuns #375 : 18.Dec.2015, 01:04:39 p.m. »
Separat de consumurile de referinta comunicate oficial de producatori  (adica consumuri obtinute in conditii standard - ideale de trafic si incarcare), cel mai important pentru noi ca si beneficiari ai autovehicului respectiv este consumul real, in conditii de trafic real din zona unde locuim si circulam.
Cel mai sigur, este aflarea consumului real al masinii de drive test, pe care se presupune, am condus-o fiecare inainte sa luam decizia de achizitie.
O alta sursa importanta, sunt informatiile de pe forumurile dedicate (daca bineanteles exista deja informatii in cazul unui model/motor nou lansat).

In cazul meu, cred ca ma numar printre primii clienti de New Vitara pentru Suzuki Romania (rezervare masina existenta in showroom in Aprilie 2015 cu ridicare fizica in Mai 2015) singura informatie despre consum a fost cea de pe masina de drive test care afisa un consum decent pentru benzina si anume de 8,2 % in Bucuresti iar despre motorul pe benzina Suzuki 1.6 VVT (M16A) aveam doar referinte de pe forum si dealer ca este foarte fiabil.
Am efectuat drive test, mi-a placut comportamentul masinii de drive test, mi-a placut aspectul masinii vazute in showroom, asa am decis achizitia :)

Revenind la consum real va sfatuiesc si pe voi sa efectuati doua teste de consum obtinut in cele doua situatii extreme oferite de conditiile reale de la noi: unul la munte in urcare pe sepentine,  celalalt in Bucuresti in conditii de trafic superaglomerat gen bara in bara.  Asa vom afla consumurile maximale reale.
Testele de consum ar trebui efectuate in conditii normale-reale de utilizare,  adica 4 pasageri, setare pe modul sport si condus energic (fara sa va ganditi la economia de combustibil ci pur si simplu sa utilizati masina sportiv dar decent, in conditiile de performanta mentionate de producator).
Eu am avut ocazia sa constat consumul real in cele doua situatii sus mentionate, la munte in urcare pe serpentine de la Brasov la Cheia consumul a fost 7.7 l/100 iar in traficul super aglomerat din Bucuresti (seara dupa ora 18, trafic bara in bara) consumul a fost 8,2 l/100.  Consumuri pentru motor 1.6 VVT  si cutie manuala.

Tinand cont ca fostul meu diesel 2.2 DTI cu 124CP si tractiune fata consuma 8.5 l/100 in Bucuresti ,  New Vitara benzina 1.6VVT si 4x4  genereaza un consum real decent.   Doar orientativ - un 8.5 l /100 in Bucuresti pare un consum chiar onorabil comparativ cu alte SUV-uri 4x4 benzina cu puteri apropiate ale diversilor producatori.   

Deci incerc sa extrag o concluzie de final optimista in privinta consumului real  pentru New Vitara 4x4 benzina: daca consumul mediu (oras+afara) afisat pe bord ni se va situa in jurul valorii de 8.5 l/ 100,  inseamna ca este OK :)

Viitoarele tehnologii mixte (motor termic+electric) care se anunta in perioada imediat urmatoare (urmatorii 1-5 ani) vor permite atingerea unui randament mai bun (fata de actualul 50% la motoare termice) si deci vom putea spera la un consum real,  intrevad un 5% pentru SUV 4x4 in oras  :) 
« Ultima Modificare: 18.Dec.2015, 09:57:31 p.m. de hugbear »
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline ariciul

« Răspuns #376 : 18.Dec.2015, 02:09:27 p.m. »
Eu sincer cred ca am nimerit si un motor mai gurmand decat ale voastre. In Iasi : condus in we consumul pe CB zice 7.7%
De luni pana vineri condus intre orele 8-9 am si 5-6pm consumul sare la 8.4- 8.5% . Tinand cont ca la mine consumul real inseamna +.5% rezulta ca in conditii de trafic maxim a mea masina consuma 8.9 -9%  . Cum scoateti voi 8.2% in Bucuresti?
Daca fac abstractie de marketing si tin cont numai de cum merge masina atunci e OK.
Dar daca tinem cont si de asteptarile noastre , ca doar ti-ai facut niste calcule cand ai cumparat-o , pe baza specificatiilor tehnice ale producatorului , ei bine atunci se cam schimba povestea. Evident am mai pus si eu +1% dar daca as fi stiut ca de fapt e cam +2.5% poate m-as mai fi gandit si la alte alternative.
Acuma am doar vreo 2300km si daca as sti ca macar scade cu 1L consumul dupa 20 000 KM tot ar fi ceva. Dar am ceva indoieli.
Si tinand cont si de faptul ca acest subiect e dezbatut destul de mult as spune ca e clar unul din punctele slabe ale Vitarei!
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline AT

« Răspuns #377 : 18.Dec.2015, 02:24:57 p.m. »
Daca ai numai  2300km,  consumul tau pare OK , te incadrezi in consumurile reale ale celor cu 1.6 VVT.
Din ce au mai comunicat ceilalti pe forum pare ca dupa 10.000km consumul va mai scadea - sper sa fie asa  :)
Daca ai alimentat preponderent de la o anumita benzinarie, schimba benzinaria si verifica din nou consumul.
Mai tine cont ca acum in anotimpul rece daca faci doar drumuri scurte in oras de cativa km motorul nu apuca sa
ajunga la regimul termic normal si va consuma evident mai mult,  posibil peste 0.5 l in plus.
« Ultima Modificare: 18.Dec.2015, 02:30:53 p.m. de AT »
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline ariciul

« Răspuns #378 : 18.Dec.2015, 02:30:41 p.m. »
Chiar aveam de gand ca urmatorul plin sa-l fac la MOL
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline magicoolje

« Răspuns #379 : 18.Dec.2015, 02:38:19 p.m. »
Fara a face reclama...am impresia ca a mai scazut cam 1 l de cand bag de la mol... Poate fi doar o coincidenta cu fapftul ca a mai crescut nr de km... Incercati si voi...

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Vitara S allgrip 1.4 Turbo 6AT, scuturi din metal, cool white pearl