Autor Subiect: Consum combustibil New Vitara  (Citit de 266277 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline magicoolje

Re: Consum combustibil New Vitara
« Răspuns #340 : 11.Dec.2015, 10:44:21 p.m. »
Consumul de 8.5 e jos palaria. Consumul specificat de producator este 6.5 l la manuala si 6.7 la automata. Deci este un plus de 2 litri absolut normal. Cu ce nu ma impac eu este  consumul la Vitara S...cu un motor mai mic si consum specificat de producator de 6.4.  Deci mai mic ca la Vitara 1.6 vvti. Deci nedumerirea mea este pur logica...  cum se poate ca in loc de un consum mai mic fata de Vitara 1.6 vvti...sau cel putin egal....consumul este cu 2-3 litri in plus fata de motorizarea de 1.6....

Sent from my SM-N910F using Tapatalk
Vitara S allgrip 1.4 Turbo 6AT, scuturi din metal, cool white pearl

Offline qaz

« Răspuns #341 : 11.Dec.2015, 10:48:16 p.m. »
@AT 8.5% la ce viteza medie? Daca este ceva de 17-20km/h este super consumul.  Acum mai depinde si de fiecare cum merge in oras, de ex eu sunt genu mai agitat plec primul de la semafor, daca ma bag aiurea vede rosu turometru sa nu rupa franele ala care are prioritate. Si un 10% mi se pare pk pentru o benzinara .
« Ultima Modificare: 11.Dec.2015, 10:52:02 p.m. de qaz »
  • Duster

Offline aleksanders

« Răspuns #342 : 11.Dec.2015, 11:26:53 p.m. »
Traseul meu de 8.5 este cam asa.
Plecare din giulesti sarbi cu drum liber pana la constructorilor, timp in care sa zicem ca motorul urca ceva temperatura. De aici cu aglomeratia moderata, mai pe linia de tramvai, mai in coloana... ma urc pe podul grant in jurul orei 8 unde pana pe grivita stau bara la bara... caraiman...mihalache iar bara la bara si odata ajuns la ciuperca parchez. Drumul de intoarcere prinde grivita cu urcare pe basarab si apoi giulesti. Pot spune ca este un trafic de grad 7, in care 10 ca greutate de inaintare era cand plecam de la lujerului spre dimitrie pompeiu. Deci... ce inseamna un consum mai mare fata de cel obtinut de mine, tine de zi, zona si mai ales ora. Nu m-ar mira si consum de 10 cand mai mult stai decat sa inaintezi.... pe forum reno spuneam ca pentru bucuresti cel mai relevant consum este cel raportat la ora.
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline danut1900

• Full Member
  • Mesaje postate: 143
  • ...but it's more important to be nice.
    • Suceava
« Răspuns #343 : 11.Dec.2015, 11:38:58 p.m. »
Apropos de benzinarii, mai zilele trecute se intampla mare tevatura prin media cea de toate zilele deoarece, printr-o sfanta licitatie, bolizii DNA-ului vor manca jaratec "decat" de la Lukoil, firma aflata in colimatorul procurorilor. On topic, depinde de statia de unde alimentezi, raportat la calitatea carburantului, parerea mea.
  • Suzuki Vitara Passion 1.6 2WD MT

Offline danut1900

• Full Member
  • Mesaje postate: 143
  • ...but it's more important to be nice.
    • Suceava
« Răspuns #344 : 11.Dec.2015, 11:44:37 p.m. »
Pana acum, am un consum mediu de 7.2% (pe ultimii ~750 km), raportat la traficul din Suceava. Benzina de 98 de la Lukoil.
  • Suzuki Vitara Passion 1.6 2WD MT

Offline Leutz

« Răspuns #345 : 12.Dec.2015, 12:44:22 a.m. »
Deci nedumerirea mea este pur logica...  cum se poate ca in loc de un consum mai mic fata de Vitara 1.6 vvti...sau cel putin egal....consumul este cu 2-3 litri in plus fata de motorizarea de 1.6...

In general nu ma bag in polemici, insa nu ma pot abtine, la fel ca si in cazul postarii de ieri, intrucat vad ca se insista pe aceeasi idee la nesfarsit si ma gandesc ca poate niste lamuriri ar ajuta.

Raspunsul sta cel mai probabil in functionarea unui motor 'turbocharged', cum se pare ca este cel de pe Vitara. Aspectul esential care contribuie la scaderea consumului este cilindreea redusa, care rezulta in masa mai mica* si consum mai mic la turatiile pre-activare-turbina. Aspectul esential care contribuie la cresterea consumului este consumul mai mare la turatiile la care turbina este activa => cantitatea sporita de combustibil in cilindrul activ datorata comprimarii suplimentare a amestecului.

* Exista discutii legate de contributia masei scazute la scaderea consumului. Masa scazuta aduce dupa sine inertie scazuta a motorului, deci dificultate sporita in a mentine rotatia atat in sarcina cat si in gol. Desi asta a fost rezolvata in teorie prin utilizarea unor volante speciale, in realitate ma tem ca legile fizicii nu pot fi invinse si inertia redusa pana la urma dauneaza scaderii consumului (sau altfel spus, anuleaza o parte din beneficiile masei reduse a motorului).

In alta ordine de idei, cred ca cine este interesat (pasionat, obsedat, s.a.m.d.), poate calcula pentru cele doua motoare (1.4T si 1.6aspirat) care este cantitatea de benzina necesara per ciclu, date fiind ratele de compresie declarate pentru cele doua motoare si compozitia amestecului (una medie si absolut teoretica evident). Daca se face calculul pentru doua turatii, una sub limita de activare a turbinei si una peste, atunci se poate vedea (teoretic si extrem de simplist) care ar fi in mare diferenta de consum intre cele doua motoare.

Eu, din experienta mea foarte redusa cu si despre masini, sunt convins ca diferenta de cilindree in cazul Vitarei este prea mica pentru a cere consum mai mic la Vitara S. Ideea de downsizing in raport cu un motor de 1.6 aspirat s-ar simti abia pe la un motor de 1.2T sau chiar 1.0T; sau in directia cealalta ... un motor 1.4T ar trebui discutat in raport cu unul de 2/2.2 aspirat. Practic, ar trebui discutat despre motoare (T si aspirat) care au aceleasi specificatii de cuplu si cai putere.

In cazul Vitarei S oricum, Suzuki nu insista pe ideea de downsizing ci pe cea de sportivitate in raport cu varianta de 1.6 aspirata. Deci n-ar exista motive de critica.
Referitor la consumurile declarate oficial, din punctul de vedere al Suzuki, sunt sigur ca ei le pot oricand justifica prin prisma metodologiilor de testare larg uzitate de toti producatorii si agreate de miliardele de comitete si comitiii ale supraveghetorilor-autorizati-si-ultraavizati-de-consumuri-de-pretutindeni din lumea asta. Din punctul de vedere al utilizatorului, eu unul (cu experienta minimala in lumea soferiei si a masinilor) sunt din start refractar la ideea existentei zanelor si a lui mos Craciun. Ma intreb cum altii care declara experiente lungi si profunde in domeniu, inca mai cred  :inteligent: in ele.

De asemenea, reiterez faptul ca posterea nu are ca scop polemica ci mai degraba incerc sa aduc linistea pentru cei tulburati de ideea consumului. Consumul este cel care este si are motive sa fie asa. E posibil ca el sa mai scada pe masura ce 1) se mai lasa motorul, cum se zice in popor si 2) stilul de condus se adpateaza la specificul masinii. Insa scaderea nu va fi seminifcativa.
Bucurati-va asadar de masina  :) si fiti fericiti ca face ceea ce ar trebui: lasa in urma o Vitara 1.6vvt daca se baga talpa in ea - cu cheltuiala corespunzatoare. Alte comparatii si/sau critici si/sau laude sunt pana la urma nerelevante.
« Ultima Modificare: 12.Dec.2015, 12:55:35 a.m. de Leutz »
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline magicoolje

« Răspuns #346 : 12.Dec.2015, 01:05:02 a.m. »
Adica la o masina se poate obtine un consum apropiat de cartea tehnica la alta...nu...? Oare toti inginerii aia de la Suzuki nu stiau ce ai zis tu mai sus?.... De ce ar fii trebuit sa zica un asa mare neadevar?..Tot ce ma supara pe mine....este faptul ca daca nu stiu prea multa carte despre motoare si alte chestii...trebuiau sa zica verde in fata ...ai consum de 8 l in oras... Probabil ca daca aveam 10-11 nu ma suparam... Sau poate ca nu mai cumparam masina de loc...Ca si consumator ma simt urat de tot pacalit... Sincer ce tot ii dati fratilor cu teoria de functionare a motorului cu turbina.... Chiar nu isi da seama nimeni ca este pur si simplu o minciuna grosolana? Chiar trebuie sa cautam scuze si intelegere pentru producatori? Chiar trebuie sa fim mintiti permanent pe banii nostrii?
Hai sa luam o proportie rotunda...poate intelege toata lumea... Daca o masina care in cartea tehnica consuma 10 l...ar consuma 18-19 l... in realitate... ati intelege? Cam asta e abaterea procentuala si in cazul Vitarei S...Pentru o masina compacta este foarte mare.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk
« Ultima Modificare: 12.Dec.2015, 01:10:30 a.m. de magicoolje »

Offline magicoolje

« Răspuns #347 : 12.Dec.2015, 01:21:42 a.m. »
Aluzia ca lasa o Vitara 1.6 vvti in urma...sincer nu ma incalzeste... Dar iti spun clar ce nu poate lasa o Vitara S in urma.... O BENZINARIE!

Offline qaz

« Răspuns #348 : 12.Dec.2015, 01:32:03 a.m. »
Asa fac toti producatorii pe hartie niste cifre (obtinute in conditii de laborator da deci cica ei testeza mersul urban in laborator, anumite temperaturi vrajeli) si in realitate alte cifre. Eu unu ingnor din prima datele de la producator si caut informatii de la utilizatori .
Uite un exemplu o masina ca care am facut peste 40k km turbo benzina Megane 3 1.4  tce 130cp . Cica in viziunea Reanult acest motor inlocuieste motorul aspirat 2.0 (putere/cuplu asemanator)
Cifre declarate Consum urban, extraurban, mediu: 8.4, 5.1, 6.3 litri  , avem cica urban 8.4 hmm poate adormit la volan noaptea prin oras :)) . Realitatea este alta 12-13 la stiulul meu de mers, in fine eu de la inceput stiam la ce ma bag, motorul a fost ales pentru putere, trage binisor si cutia este etajat scurt, imi place. Daca vroiam consum diesel sau 1.6 lpg.   
Consumul de scazut simtitor nu mai scade dupa 2000km, din ce am observat eu la ce masiani am avut in rodaj(aspirate, turbo diesel).
« Ultima Modificare: 12.Dec.2015, 01:36:54 a.m. de qaz »
  • Duster