Autor Subiect: Consum combustibil New Vitara  (Citit de 266276 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Dan Chiritescu

Re: Consum combustibil New Vitara
« Răspuns #320 : 11.Dec.2015, 07:52:53 a.m. »
Multumesc pt sfat, il voi lua in considerare. Plusul de confort il asteptam in primul rand de la automata. M-as gandi si la diesel cu automata, dar as vrea sa am o masina mai putin poluanta, iar dieselul din cate am inteles si chiar simt la a mea veche, emite mai multi compusi nocivi decat benzina, pe langa CO2
  • renault megane scenic II 1.5 diesel (2004)

Offline magicoolje

« Răspuns #321 : 11.Dec.2015, 07:55:49 a.m. »
E prima oara cand aud asa ceva... Bravo Dane :)). Daca chiar iti pasa de mediu... e un lucru mare. Recunosc ca e tare postarea:)

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Vitara S allgrip 1.4 Turbo 6AT, scuturi din metal, cool white pearl

Offline marcone

« Răspuns #322 : 11.Dec.2015, 08:04:57 a.m. »
M-as gandi si la diesel cu automata, dar as vrea sa am o masina mai putin poluanta, iar dieselul din cate am inteles si chiar simt la a mea veche, emite mai multi compusi nocivi decat benzina, pe langa CO2
Ori cu benzina ori cu diesel tot poluator te chemi :)
Mai degraba as alege intre benzina si diesel in functie de ce nevoi de trasport am: drumuri scurte preponderent urban (benzina) sau lungi in afara orasului/autostrazi sau tractare remorca, caravana etc (motorina).
« Ultima Modificare: 11.Dec.2015, 08:25:48 a.m. de marcone »

Offline AT

« Răspuns #323 : 11.Dec.2015, 10:18:11 a.m. »
Pentru Dan Criritescu

Si un consum realizat pe DN1A, dinspre Brasov urcare spre Cheia, serpentine, camioane,
necesar condus permanent sportiv (4-5.000 rpm)  pentru depasirea rapida a camioanelor,
setare permanent Sport, consum 7.7 l/100.  Incarcare masina: 3 persoane adulte+bagaje.
Temperatura mediului 2 grade, anvelope gen allseason (Michelin Cross Climate) presiune
redusa in anvelope 2,4 bar pentru confort la trecerile peste denivelari. Am precizat tipul
anvelopelor si presiunea intrucat anvelope de iarna/all season + presiune scazuta cresc
consumul cu 0.5 l/100.   

Cam acesta a fost consumul 1.6 VVT-ului pus la treaba pe acest traseu.   
Versiune Spirit, 4x4(Allgrip) cutie viteze manuala :)

« Ultima Modificare: 11.Dec.2015, 10:22:38 a.m. de AT »
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

The following users thanked this post: Bodu23

Offline ariciul

« Răspuns #324 : 11.Dec.2015, 11:00:25 a.m. »
Buna

In afara consumului cam marisor eu mai am si o alta problema, diferenta intre CB si realitate se ridica la peste 0.5 desi majoritatea spun de 0.2 sau 0.3 Acum stau si ma gandesc sa nu fie si schimbarea anvelopelor de vina, tocmai ce le-am schimbat cu alea de iarna pe 16.
In afara orasului am reusit sa aduc consumul la 6.0 pe CB (dar asta la mine inseamna 6.5 in realitate)  cu mers calm si viteze de croaziera de 90-110 km/ora  in afara localitatilor si de 60km/ora in interiorul localitatilor. Per total din 983 km parcursi vreo 360 au fost afara , 30 pe drum de munte cu zapada inghetata iar restul in oras, consum real 7.9%
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline Leutz

« Răspuns #325 : 11.Dec.2015, 03:46:34 p.m. »
Ia uitati ce 'zice' astia:

"Pe langa 1.0 EcoBoost am condus si 1.5 EcoBoost, motor produs si el la Craiova. E turbo si dezvolta 150 CP. Ambele merg excelent si imprima o dinamica placuta masinii. Doar consumul sare in aer, aceste motoare nefiind atat de economice cum spune Ford. Ca sa obtii un consum real trebuie sa mai adaugi cel putin 3 litri la consumul mediu declarat pentru 100 de kilometri. E singura critica serioasa pe care i-o pot face noului Focus. Chiar si asa, prefer oricand un motor care se simte vioi in locul unuia „lesinat”, chiar si cu pretul unui consum mai mare decat cel asteptat."

Sa vezi si sa nu crezi. Se intampla si la altii, mult mai meseriasi si mai mareti in toate cele, nu numai la amaratii de Suzuki. Si lumea p-aici, mai deunazi, dadea tare si p-alaturi inspre masinile Suzuki si inspre forumul Suzuki ...  (:|
« Ultima Modificare: 11.Dec.2015, 03:48:31 p.m. de Leutz »
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline Cosmin09

« Răspuns #326 : 11.Dec.2015, 03:56:15 p.m. »
Pentru senzatia deosebita de siguranta pe care mi-o da Vitara mea in depasiri, atunci cand calc pedala de acceleratie si pentru acel sunet sport cand motorul este turat, accept si un consum mai mare, chiar si cu 3L fata de cel dat de producator.

Pe mine ma intriga faptul ca la un mers constant si nu intr-o turatie mai mare de 2000, consumul nu coboara sub 8...dar mai urmaresc. Abia sunt la inceput cu masina :)
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

Offline magicoolje

« Răspuns #327 : 11.Dec.2015, 04:10:30 p.m. »
Pe mine chiar nu ma incalzeste cu nimic ca se intampla si la altii.... Trebuia sa nu mi se ia dreptul de a alege...Daca nu spuneau de consum 6.4 in oras...nu cumparam aceasta masina. Punct discutie. Momentan are intre 4 si 5 l in plus....si nu ma astept la minuni in cateva mii de km...

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Vitara S allgrip 1.4 Turbo 6AT, scuturi din metal, cool white pearl

Offline ariciul

« Răspuns #328 : 11.Dec.2015, 04:37:08 p.m. »
Pai si ce sa inteleg din asta Leutz, sa fiu bucuros de capra vecinului?  :-))
Eu cel putin n-am dat tare in Suzuki si in forum, am dat doar incet  =))
Serios vorbind, da asa e, traim intr-o lume care se obisnuieste cu minciuna, marketingul a luat-o razna de mult.
Si ca sa vezi coincidenta, primul producator la care m-am dus cand ne-am hotarat ca trebuie sa schimbam masina a fost tocmai Ford.
Voiam un Focus dar ce sa vezi , loc in spate ioc! Si DA, tare ma mai incanta consumul de la ecoboost!
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline qaz

« Răspuns #329 : 11.Dec.2015, 07:04:24 p.m. »
Ori sunteti la prima masina ori aveti perea multa incredere in specificatiile constructorilor. In mare valabil la orice marca consumul urban intr-un oras gen Bucuresti (viteza medie ~20km/h )este cu minim 3-4 litri mai mare(in unele cazuri chiar si 5 litri in plus) decat cel declarat in carte, mai adaugam si o cutie automata (exceptie cele dublu ambreiaj care nu cresc consumul)  si hop inca 1.5-2 litri in plus. Nu mai fiti asa obsedati cu consumu asta, am un amic maniac co consumu..in 2007 si-a lauat un pasat sh 1.9 TDI mare fericire in familie si ce facea el la drum lung tot oprea ESP, am ramas prost. Ce faci bre ? pai il opresc creste consumul :D . Tot el a faramat turbina unui dci, schimba la 1700-1800 pe dealu negru ...a consumat putin masina si a facut economie dar la 80.000km a trebuit sa cumpere alta turbina si doua injectoare sa nu mai zic ca la toate masinile care le-a avut baga tot felu de prostii aditivi, solutii magice care scadeau cosumu..te doare capu, acasa la el gasesti prin prize un fel de transformatoare cica plateste mai putin curentu.
« Ultima Modificare: 11.Dec.2015, 07:26:57 p.m. de qaz »
  • Duster