Autor Subiect: Consum combustibil New Vitara  (Citit de 266271 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti, Sector 3
Re: Consum combustibil New Vitara
« Răspuns #310 : 05.Dec.2015, 06:58:25 p.m. »
Asa este. Alta data, cand am mers putin mai tare pe autostrada, dupa 130 imi fugea mana involuntar spre schimbator cautand treapta a sasea. De vreo doua ori m-am trezit ca am schimbat a patra.

Sent from my iPhone using Tapatalk
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

Offline enicky

« Răspuns #311 : 08.Dec.2015, 09:04:54 p.m. »
  ""Sunt dezamagit de consumul pe autostrada.
Viteza: medie 110, maxima 130
Consum 7.5""

Nu fii dezamagit, asta e benzina! Am facut A1 cu 170-175km/h si la iesire am avut un consum de....9,9. Si dupa ajuns la Voineasa si inapoi la Bucuresti am avut 6,4. Intr-adevar cu diesel la 160-175 nu ajungeam decat la  7-7,5, dar mai e de notat si faptul ca ati fost 5 pers.+bagaj. Si benzina are si ea avantajele ei in fata diessel-ului, pe care acum nu le observi. Sunt sigur ca 1,4 are consumuri mai mari in acelasi conditii de drum relatate de tine. Pana ne vine dracii si ne punem gaz ! :)
     Acum , mers numai in oras, am 9,1.
« Ultima Modificare: 08.Dec.2015, 09:09:52 p.m. de enicky »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #312 : 08.Dec.2015, 09:47:02 p.m. »
Tocmai am parcat masina dupa ce "am taiat" tara de la Sud la Nord. Am mers pe toate tipurile de sosele: autostrada (60km), mai drepte de campie, mai inclinate si virajate de munte,  mai de oras cu semafoare, mai libere, mai cu tiruri, etc. Masina incarcata binisor: 4+1+bagaj aferent fiecaruia.

Distanta: 566km,
Viteza: medie 72km/h, maxima 130km/h
Consum mediu pe bord 5,7l/100km.
:)

Sunt dezamagit de consumul pe autostrada.
Viteza: medie 110, maxima 130
Consum 7.5

Daca pozitia de pe spritmonitor din 05.12 e aferenta postului de mai sus, ceva nu se leaga. Nu corespunde nici consumul mediu,nici cel afisat de CB si nici distanta parcursa.  :)

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti, Sector 3
« Răspuns #313 : 08.Dec.2015, 10:54:26 p.m. »
Inca n-am realimentat dupa drumul mentionat. Vineri ma intorc din deplasare si atunci voi face plinul.

Sent from my iPhone using Tapatalk
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

Offline Dan Chiritescu

« Răspuns #314 : 10.Dec.2015, 10:02:55 p.m. »
Buna seara,

Am citit ultimele feedbackuri, daca nu ma insel, nimeni nu a impartasit inca despre consumul de benzina - cutie automata
  • renault megane scenic II 1.5 diesel (2004)

Offline magicoolje

« Răspuns #315 : 10.Dec.2015, 10:16:20 p.m. »
Pai nu prea sunt multi. Mai multi sunt cu Vitara S cu cutie automata. Inclusiv eu. Din pacate momentan consumul este cam mare. Adica peste 10 in oras. In cartra tehnica este specificat 6.4... Deci nu foarte incurajator...Dar in cazul asta oricum vorbim de o alta motorizare..... 

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Vitara S allgrip 1.4 Turbo 6AT, scuturi din metal, cool white pearl

Offline Dan Chiritescu

« Răspuns #316 : 10.Dec.2015, 11:22:42 p.m. »
Pai nu prea sunt multi. Mai multi sunt cu Vitara S cu cutie automata. Inclusiv eu. Din pacate momentan consumul este cam mare. Adica peste 10 in oras. In cartra tehnica este specificat 6.4... Deci nu foarte incurajator...Dar in cazul asta oricum vorbim de o alta motorizare..... 

Multumesc pentru raspuns. Cand mi-am facut azi contul pe forum, am trecut in graba ca sunt posesor de suzuki vitara, dar de fapt era ca intentie sa devin posesor de Suzuki si deocamdata sunt fixat pe Vitara 1.6 Spirit ALLGRIP AT, caci e cazul sa-mi schimb masina (inclusiv marca, iar suzuki are ceva care ma atrage, mai ales noua Vitara) pe care o am de 12 ani, si sunt gata si sa sar de la consumul pe diesel la consumul pe benzina + surplusul de la automata, dar sa sar de la 5.7% (mai mult oras) la 10% ar fi enorm.

In alta ordine de idei, dar pana la urma dependent si de consum, ma intereseaza si gradul de poluare real (nu neaparat ca urmare a DieselGate-ului). Masina mea diesel euro 2 consuma putin, dar polueaza ingrozitor dupa propriul meu nas. Am sa vad daca s-a abordat si acest subiect pe forum, plus despre viitorul masinii electrice si daca Suzuki are un astfel de plan.

Offline magicoolje

« Răspuns #317 : 10.Dec.2015, 11:29:07 p.m. »
Frumos ar fii sa iei masina de la un dealer si sa faci un drive test de cel putin 20 km in oras cu consumul resetat. Sau mai asteapta si poate apar mai multe pareri. Cel mai frumos ar fii sa vezi un consum fara rodaj, cauciucuri de iarna si frig... Undeva dupa 15-20 de grade...

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Vitara S allgrip 1.4 Turbo 6AT, scuturi din metal, cool white pearl

Offline Dan Chiritescu

« Răspuns #318 : 10.Dec.2015, 11:42:59 p.m. »
Acum dealerul din Brasov are un diesel automat cocotat pe platforma de expunere, si nu e de drive test. Voi mai astepta si voi mai cere informatii si de acolo.

Am corectat anul de cand am masina veche (2004 nu 2014), e relevant pentru ca ma intereseaza tot una pe termen lung.

Offline Lerua07

« Răspuns #319 : 11.Dec.2015, 12:03:02 a.m. »
Dan Chiritescu si eu am avut un Megane II diesel tot 2004 - f buna masina . Ca idee Vitara este mai putin confortabila ca Megan. Daca vrei un consum decent nu lua cu AT. Eu am consum maxim 7,5 in oras (cu start/stop dezactivat permanent) si 6,6 in afara. In Bucuresti am facut intr-o zi (lucratoare intre orele 11-18) cam 70 km si am avut consum 8%.
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !