Autor Subiect: Consum combustibil New Vitara  (Citit de 266263 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ocoleanui

Re: Consum combustibil New Vitara
« Răspuns #280 : 02.Dec.2015, 10:21:28 a.m. »
@coson...
Consum din specificatii Suzuki: urban 6,4 L/100 km; mixt 5,5 L/100 km; extra urban 5,0 L/100 km

Si tu vreai sa scoti consumul asta la 1.4 turbo 140 cp ?>??  :-))

Indiferent ce spune reclama , tu (voi ) credeti ???Nu ati mai condus masini pana acum ???
Hai sa fin realisti ,motor de 1.4 cu sau fara turbo nu consuma sub 8 l in oras !!! Poate in orase gen Bragadiru unde circuli fara oprire :)) de la un capat la altul .

« Ultima Modificare: 02.Dec.2015, 10:25:40 a.m. de ocoleanui »
  • S Cross motor 1,0 an 2018+Swift motor 1,2 an 2021

The following users thanked this post: ecodrive

Offline shpeedy

« Răspuns #281 : 02.Dec.2015, 10:25:58 a.m. »
@magicoolje: eu nu inteleg ce doresti sa obtii de la aceasta comunitate? Vrei sa-ti plangem de mila ca o masina proaspat achizitionata, cu un motor proaspat-lansat nu consuma ca in carte in conditiile in care nu s-au parcurs decat cateva mii de km si in conditii meteo dintre cele mai nefavorabile unui consum cat-de-cat bun?

Sfatul meu ar fi sa mai ai rabdare sa mai faci km, sa vina si vremea mai buna si vezi atunci cum se prezinta situatia. Atata vreme cat iti expui situatia cat mai obiectiv, fara patima, fara acuze, nu vad sa aiba cineva vreo problema, chiar daca este o opinie pro- sau contra- marcii...

Din proprie experienta, pot spune ca masina consuma asa cum o conduci - cu SX4-ul in posesie pot consuma si 6.5%, si 9.5% in extern, fctie. de vreme, de cat de mult e masina incarcata si/sau cat de tare apas acceleratie; cu fostul Passat aveam consumuri externe intre 5.8% si 8.5%, fctie. de aceleasi variabile... Evit sa trag vreo concluzie cu privire la consumul in Bucuresti, intrucat acest oras mi se pare foarte atipic in ceea ce priveste conditiile de trafic.

« Ultima Modificare: 02.Dec.2015, 10:30:35 a.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline Cosmin09

« Răspuns #282 : 02.Dec.2015, 10:45:45 a.m. »
@ocoleanui. Consumul din specificatii nu este dat de mine.

Eu nu conduc prin oras. Am mai scris asta. In peste 95% din timp conduc numai pe drum judetean (unde viteza de mers este in medie peste 60 km/h), de acasa la serviciu si retur. Restul de 5% il conduc pe aleile din parcarile hypermarket-urilor unde imi mai fac cumparaturile (2 la numar, din care unul este pe centura, in afara orasului iar pt celalalt intru pe o distanta f mica in oras si nu am semafoare), deobicei la sfarsit de sapt.

Asadar, da...ma astept ca in mod real sa am un consum apropiat de cel mixt dat de producator. Ideal pt mine ar fi un consum cu max 2 L mai mare decat cel mixt specificat de Suzuki avand in vedere conditiile de trafic lejer in care conduc constant, faptul ca merg doar in modul Auto, am un stil de condus moderat pt ca incerc de fiecare data sa plec mai devreme ca sa nu ma grabesc si de multe imi iese asa ca sunt f calm la volan si ca nu calc pedala la fund decat rareori cand trebuie sa fac o depasire in scurt.

Si am mai condus masini. Am mai repetat si asta. Am avut inainte o masina luata tot de noua la care consumul ... .bla bla bla....vezi ca am mai scris mai sus...Nu ma mai repet.
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

Offline ocoleanui

« Răspuns #283 : 02.Dec.2015, 10:50:19 a.m. »
Si consumul asta de 9.4 l afisat de tine ,este mixt sau numai extraurban ???
  • S Cross motor 1,0 an 2018+Swift motor 1,2 an 2021

Offline Cosmin09

« Răspuns #284 : 02.Dec.2015, 10:55:41 a.m. »
Cel afisat in semnatura este cel calculat de spritzmonitor.de si reprezinta o medie a consumurilor reale de la pompa. Daca dai click pe imaginea cu 9.4, se va deschide un site un poti vedea alimentarile pe care le-am facut de cand am luat masina de la dealer si pana in prezent si unde, pentru fiecare inregistrare in parte, am bifat conditiile de trafic in care am circulat inainte de fiecare alimentare. Asadar, consumul afisat este o medie a diferitor feluri de consumuri (am fost si la Sibiu asa ca inainte de alimentarea de ieri am condus si in oras).

In curand, voi alimenta din nou pentru a vedea consumul de ieri de pe drumul de intoarcere de la Sibiu cand am mers f lejer, doar in modul Sport si cand am facut 3 ore de la Sibiu pana acasa. Asa ca, inregistrarea de azi va fi o noua inregistrare cu consum extraurban (autostrada, drumuri nationale si judetene).
« Ultima Modificare: 02.Dec.2015, 11:00:36 a.m. de cosontheweb »

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #285 : 02.Dec.2015, 11:02:49 a.m. »
Uite, colegul @mpamfil are un consum mai mic, poate ne spune cum reușește. :)

Offline shpeedy

« Răspuns #286 : 02.Dec.2015, 11:09:17 a.m. »
Exact asta gasisem si eu pe spritmonitor.de si vad ca e un consum mixt. Chiar sunt curios cum exploateaza el masina - poate faceti schimb de masini o saptamana si vede fiecare ce consum scoate... ;)
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline Cosmin09

« Răspuns #287 : 02.Dec.2015, 11:10:47 a.m. »
Observ ca el are o singura inregistrare pe spritzmonitor la un rulaj de peste 1400 km. Eu abia acum ating acest rulaj. Si am observat ca dupa 1000 parca am reusit sa conving tabloul de bord sa-mi arate un consum mediu si sub 7l/100 km. Poate o fi o bariera ce trebuia atinsa. Nu stiu. Azi voi face verificarea cand voi alimenta.

Eu sper doar ca odata cu inaintarea in km si consumul sa mai scada :)

Offline mpamfil

« Răspuns #288 : 02.Dec.2015, 11:57:56 a.m. »
Salut,

Legat de consum eu nu ma plang, avand in vedere ca si pe masina veche era diferenta de 1l si ceva mixt intre anotimpul cald si cel rece, consumul si-a mai dat drumul ca sa zic asa dupa 1000 de km,  media de consum pe ultimii 800 de km a fost de 7,5 , din care 350 de km in oras, si condus destul de sportiv, media pe primii 350 de km era de 9l, a scazut la 7,5 dupa un drum mai lung, dar oricum pe vreme nefavorabila, ploaie si vant puternic, masina destul de incarcata, multe serpentine de la vaslui la brasov si de la brasov la roman, iar in rest reprize de 120-140.

Avand in vedere consumul mediu de 9 pentru primii 350km, iese un consum mediu de 6,3 pentru restul de 450 km, la roman am facut plinul si am resetat consumul, a iesit o medie de 6.9 pe o distanta de aproximativ 95 de km,  mers sportiv, carosabil umed, vant destul de puternic, si de asemenea masina incarcata. 

Cu fosta masina iarna la drum lung nu scadea sub 7, vara la condus lejer a iesit si 5,7.  Avand in vedere ca cifrele sunt asemanatoare pe timp de iarna, iar fosta masina avea motor de 1.6 aspirat, fara 4x4 sau automata, eu sunt multumit.

Legat de consumul de pe spritmonitor, ultimele 2 alimentari sunt exacte, pentru primele 2 trebuie sa caut bonurile si updatez.
« Ultima Modificare: 02.Dec.2015, 12:04:27 p.m. de mpamfil »
  • Suzuki Vitara S 1.4 AT AllGrip Bright Red

Offline Cosmin09

« Răspuns #289 : 02.Dec.2015, 12:44:53 p.m. »
Am facut din nou plinul.

Observ o scadere semnificativa a consumului dupa prima mie de km. Astfel, pentru drumul de ieri de la Sibiu la Bucuresti + drumul catre serviciu de azi si adoptand un stil de condus moderat pe V. Oltului, mai sportiv pe Dealul Negru pe serpentine si moderat pe autostrada avand cruise-control-ul fixat la 160 km/h si mergand constant cu aceasta viteza iar masina fiind in modul Sport pe tot drumul de ieri, am obtinut un consum de 8,25 l/100 km. Incepe sa fie mai bine. Dar trebuie sa mai scada. :)