Autor Subiect: Consum combustibil New Vitara  (Citit de 266265 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline rexkrokiDAU

Re: Consum combustibil New Vitara
« Răspuns #270 : 02.Dec.2015, 08:51:29 a.m. »
Problema care deranjează e consumul mare în sine sau diferența față de ce e trecut în broșură? În acest ultim caz e o problema ce se regăsește la multe mașini actuale și cred că dezbaterile pe această temă se potrivesc mai bine într-un topic de diverse. :)

Offline BXXENL

« Răspuns #271 : 02.Dec.2015, 08:55:53 a.m. »
O sa-si mai "dea drumul" consumul, asa e la inceput >:D<
  • SX4 1.5
Alex

Offline magicoolje

« Răspuns #272 : 02.Dec.2015, 08:57:17 a.m. »
Problema este de a spune adevarul....despre consum.. deranjeaza? Consider ca este exact topicul potrivit pentru a dezbate problemele legate de consumul de combustibil. Si chiar nu inteleg de ce deranjeaza cand cineva zice ca e mult... poate iese si ceva bun din acest lucru. Poate cineva acolo de la Suzuki...vede parerile mai putin optimiste despre consum si poate sa mai faca niste mici reglaje electronice si sa mai scada un pic consumul.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Vitara S allgrip 1.4 Turbo 6AT, scuturi din metal, cool white pearl

Offline Cosmin09

« Răspuns #273 : 02.Dec.2015, 08:59:41 a.m. »
Pe mine m-a incantat la aceasta masina si consumul declarat de producator. Si, da, recunosc ca pe langa puterea si cuplul acestui motor de 1.4 turbo, consumul declarat a stat si el la baza alegerii mele. Am cumparat Vitara S crezand ca voi avea si un consum apropiat de cel declarat, adica cu max 1-2 L/100 km mai mare.

Ca sa raspund la intrebarea ta, problema care deranjeaza, pentru mine, este in primul rand consumul si in al doilea rand diferenta foarte mare fata de cel declarat. Am mai mentionat pe aici pe undeva ca inainte de Vitara am mai avut o masina noua si in cazul acesteia, in oras, consumul real era cu doar 1L mai mare fata de cel declarat iar in rest, la drum lung, consumul real, la pompa, era la fel sau cu cel mult 0,5 L mai mare. Uneori chiar am reusit sa scot un consum mai mic fata de cel declarat de constructor.

Asadar, la Vitara mea, diferenta de consum de pana acum mi se pare exagerata dar probabil trebuie sa ma obisnuiesc si eu cu masina, sa invat sa o conduc. Dar daca nici dupa 5000 de km, nu reusesc sa scot un consum apropiat de cel dat de constructor, mai mult ca sigur voi face reclamatie la ANPC pentru reclama mincinoasa si sesizare la service pentru ca am o problema cu masina care consuma cu mult mai mult decat in manual. Si voi vedea unde voi ajunge cu aceste demersuri. In rest masina imi place f mult  :D
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

Offline magicoolje

« Răspuns #274 : 02.Dec.2015, 09:01:46 a.m. »
+ 1 cu mine. Consumul a fost un factor decisiv in alegerea masinii. Exact cum a zis Coso mai astept putin si voi face exact aceleasi demersuri.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14536
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #275 : 02.Dec.2015, 09:36:37 a.m. »
Problema care mă deranjează pe mine e cea cu ursul! Cred ca ai ceva împotriva acestui animal, pentru ca m-ai întrebat și pe mine o data dacă țin cu el. Topicul e liber, fiecare isi scrie parerea. Dacă citești topicul similar de pe SX4 vei vedea ca majoritatea, inclusiv eu, a scris de nenumărate ori despre consumul urban peste cel normat. Eu am cu 2-3 l peste acesta și de regula nu merg bara la bara. Nu ti-a cenzurat nimeni postarile și nu te-a apostrofat pentru opiniile tale. Mi se pare insa ca pe tine te deranjeaza daca acestea nu coincid cu cele ale altora. Părerea mea...

Trimis folosind Tapatalk

• SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

The following users thanked this post: shpeedy

Offline Cosmin09

« Răspuns #276 : 02.Dec.2015, 09:40:29 a.m. »
Eu zic sa va hotarati repede ce faceti cu ursul pentru ca ursul nu sta dupa voi. O sa intre la hibernare in curand :)
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

Offline BXXENL

« Răspuns #277 : 02.Dec.2015, 09:41:33 a.m. »
Acum in rodaj, pe frig, si intr-un oras ca Bucurestiul nu aveti cum sa va faceti o impresie reala asupra consumului. Desi la 3 noaptea tot Bucuresti se cheama capitala noastra, si la orele alea sunt convins ca poti scoate 5-7% in functie de stil.

Consumul declarat de producator este conform unui standard, si este obtinut in laborator, pe role, fiecare constructor avand la indemana anumite tertipuri pt a optimiza rezultatul.

VAG avea un soft smecheras, dar toti deconecteaza curelele de accesorii, pun rotile cele mai subtiri si le umfla caraghios de mult, pun cantitatea minima de ulei si de cea mai mica vascozitate, si alte magarii astfel incat sa elimine cat mai multe pierderi parazitare...

Mie nu mi se pare ciudat ca un turbo AT 4x4 sa consume cu 50% mai mult decat un aspirat cu tractiune fata.

Oricum New Vitara 1.4 turbo AT 4x4 consuma cat un SX4 1.5 4x2, dar are cu 40% mai multa putere, tractiune integrala si cutie Automata.

Stiu ca pe voi nu va incalzeste asta prea mult acum dar nu uitati sa va si bucurati de masini  >:D<
  • SX4 1.5
Alex

Offline fireburn

« Răspuns #278 : 02.Dec.2015, 09:44:45 a.m. »
Un consum decent, sau......mai apropiat de realitate, cred ca veti avea dupa cateva mii de km (5-6000).

Offline magicoolje

« Răspuns #279 : 02.Dec.2015, 09:53:05 a.m. »
Pentru mine e destul de clara treaba..aici este mai mult un fan club. Exact pe normalitatea asta pe care unii dintre voi o inteleg(consum marit pana aproape de dublu) mizeaza si producatorii. Si ma repet pentru a n- oara...am mai vazut si pe alte masini care trebuia sa consume mai mult...consum mult mai apropiat de carte... Iar in ce priveste Sx 4(Gabineg)...este tot Suzuki...
Chiar o sa incetez sa mai fac valuri de genul consum. Exact cum a zis si Coso probabil dupa primii 5000 de km o sa mergem la protectia consumatorului...(cam stiu ce o sa se intample si acolo...sanse zero..dar merita incercat) Sincer prefer sa ma insel si voi toti sa aveti dreptate.