Autor Subiect: Consum combustibil New Vitara  (Citit de 276843 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti, Sector 3
Re: Consum combustibil New Vitara
« Răspuns #230 : 26.Nov.2015, 09:33:37 a.m. »
... De altfel, eu o sa modific constant semnatura mea in care am trecut consumul la pompa pentru ca de-acum o sa urmaresc indeaproape consumul facand plinul de fiecare data.
Poti sa-ti inregistrezi alimentarile pe www.http://www.spritmonitor.de/en/. Iti pui in semnatura icon-ul cu pompa, iar consumul mediu afisat se va actualiza automat. In plus, oricine face click pe icon poate vedea evolutia consumului masinii tale.
Vezi exemple la mine in semnatura, la georgeek si mai sunt cativa.
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

Offline Cosmin09

« Răspuns #231 : 26.Nov.2015, 09:39:58 a.m. »
Mi se pare interesant site-ul respectiv dar eu deja tin o evidenta personala cu tot ce tine de cheltuielile cu masina. Asa am avut si la vechea masina si deci, deja, completez dupa fiecare alimentare intr-un tabel facut de mine si unde imi calculeaza automat consumul in functie de cantitatea de combustibil alimentata si de rulaj. Mai am o masina in familie pentru care fac acelasi lucru si imi este mult mai usor sa completez in acelasi loc. In tabelul meu am evolutia consumului prezentata grafic si tabelar, evolutia pretului pe litru, situatia rulajului pe fiecare luna in parte, a costului total cu combustibilul s.a.

Multumesc pt sugestie :)
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

Offline magicoolje

« Răspuns #232 : 26.Nov.2015, 09:46:01 a.m. »
Tot aud referiri la calitatea combustibilului.. Poate sa ne zica cineva  un exemplu de combustibil calitativ...si unul sa zicem necalitativ?
Mi se pare f. greu de estimat...
Multumesc

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Vitara S allgrip 1.4 Turbo 6AT, scuturi din metal, cool white pearl

Offline shpeedy

« Răspuns #233 : 26.Nov.2015, 09:49:41 a.m. »
Ca o parere din experienta personala, o masina consuma asa cum o conduci - cu SX4-ul (M16A 4x4) am avut si consumuri externe de 6.5% cu 2 adulti + 1 copil + bagaje + AC mers in limitele de viteza (fara autostrada), am avut si 9.5-10% tot la drum lung cu masina plina si pe autostrada cu varfuri de 150-160km/h. In Bucuresti, mi se pare atipic traficul, iar acum in sezonul rece e cu atat mai putin un etalon.

Ce sa mai zic ca saptamana asta am luat Swift-ul sotiei (M13A) spre utilizare si are o medie de consum in bord de 11.8%; sa vad la cat o sa-l aduc eu...

LE: referitor la calitatea combustibilului, eu am auzit pareri negative referitor la Lukoil.
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline magicoolje

« Răspuns #234 : 26.Nov.2015, 09:52:00 a.m. »
Acelasi lucru am auzit si eu de lukoil si mol...

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Vitara S allgrip 1.4 Turbo 6AT, scuturi din metal, cool white pearl

Offline qaz

« Răspuns #235 : 26.Nov.2015, 10:20:49 a.m. »
@140 cp este normal un consum 11-13 oras mai exact Bucuresti la ore de varf. Ce masini ati mai avut (putere asemanatoare) de consumau mai putin??
  • Duster

Offline marcone

« Răspuns #236 : 26.Nov.2015, 10:41:20 a.m. »
Contribui si eu la discutia despre consum, dupa ce am citit comparatia cu Suzuki-ul lui Yeti.
1. Greutate
Vitara Cool 2WD MT - 1075kg vs Vitara S AllGrip AT - 1235kg deci Yeti are un avantaj de 160 de kg ceea ce inseamna 15% din masa propriei masini! Daca masian ar cantari la fel, consumul lui ar fi undeva la 7.6% (considerand variatia liniara a consumului cu greutatea)
2. Cutie automata
convertizoruld e cuplu nu e un cuplaj cu randament ideal, asa cum tinde sa fie ambreiajul, pe acceleratii ai pierderi de putere. Nu stiu cat sa fie penalizarea la consum, Suzuki da o diferenta de doar 0.2% desi cred ca e mai mult, oricum cu cei 0.2% ajungem la 7.8% consum.
3. Eficienta motor aspirat vs turbo
Aici sunt sceptic: in opinia mea eficienta vine prin eliminarea frecarilor interne ale motorului si optimizarea arderii (marirea raportului de compresie, injectia directa) nu prin supraalimentare. In opinia mea lideri in categoria asta sunt cei de la Mazda cu tehnologia Sky-Active care au pastrat un motor relativ mare (2000), au marit raportul de compresia la 14.5 si obtin prin aceastea performante dinamice si de consum f bune.

Offline enicky

« Răspuns #237 : 26.Nov.2015, 11:00:33 a.m. »
Mi se pare interesant site-ul respectiv dar eu deja tin o evidenta personala cu tot ce tine de cheltuielile cu masina. Asa am avut si la vechea masina si deci, deja, completez dupa fiecare alimentare intr-un tabel facut de mine si unde imi calculeaza automat consumul in functie de cantitatea de combustibil alimentata si de rulaj. Mai am o masina in familie pentru care fac acelasi lucru si imi este mult mai usor sa completez in acelasi loc. In tabelul meu am evolutia consumului prezentata grafic si tabelar, evolutia pretului pe litru, situatia rulajului pe fiecare luna in parte, a costului total cu combustibilul s.a.

Multumesc pt sugestie :)

Ce tipicar esti, mai dat pe spate ! Probabil varsta ! :D
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Cosmin09

« Răspuns #238 : 26.Nov.2015, 11:03:26 a.m. »
Varsta mea sau varsta ta?

Eu am 31 :) Si im place sa stiu permanent pe ce cheltui banii si cum pot reduce anumite costuri. Pt asta e bun tabelul pe care mi l-am facut....
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

Offline enicky

« Răspuns #239 : 26.Nov.2015, 11:11:21 a.m. »
Da dar tu te plangi de un consum de 8 l in oras iar eu de unu 10-12 l , cand teoretic a mea trebuia sa consume mai putin.....in nici un caz sa se duca spre un cunsum dublu. Inteleg 1, 2....hai si 3l in plus fata de carte...dar 6 l....lasoooo in colo de ascutitoare de motor...si mentionez ca fost condus ponderat pe modul auto...nici vorba de sport...

Iarta-ma, daca i-ai fii spus instructorului meu ar fii zis ca ai talpa grea, sau porti 46 la pantofi. :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip